Eyvallah kardeşim Tsk ediyorum
Printable View
https://i.hizliresim.com/e0247bb.png
4 aylık %48 ilk yükselişin fibo düzeltmesi dikkat ettiniz mi nereye denk geldi.159,9...yani fibo dibine kadar çalışmış,hep orası destek demiş..yani malın %61 ni geri vermiş..fibo 0,618....yani fibo 0,618 psikolojik noktadır..çalışır..sadece düzeltmede değil hızlı yükselişlerinde dinlenme yeridir..savaş haberlerinden dolayı 159 u aşağı kırdı,lakin hemen yine oraya geldi..yalnız dikkat ettiniz mi kötü bilanço savaş haberiyle de kaynadı..ben derim ki; 159 hadi retest i ile 157 bu kağıdın bu seneki dibidir..yalnız daha önce de dediğim gibi 7 aylık RSI uyumsuzluğu çok tehlikeli..sesli düşünüyorum; acaba bu uyumsuzluğu da savaş haberiyle kapamış olurmuyuz?
verilen daha doğrusu açıklanan temettü bunu ne kadar tolere etmiştir?
teknik analiz böyle bir şey...tüm olasılıkları hesaplarız gerisi ağa ya kalmış ( tahtacı yani para sahibi)..
Fed faiz düşürmedik çe, kur serbest bırakılmadıkça ,amerika nın enflasyon göstergesi olan Brent petrol artmadıkça kötü olasılıklar her zaman geçerli..
https://i.hizliresim.com/efrpi88.png
bir önceki yükselişin akümülasyonu 3 ay sürmüş..1 no lu mavi bölge..onun destek dirençlerimiz bizim şu anın bir alt bandı..1 no lu mavi bölge..
şimdi biz nerdeyiz ..2 no lu mavi bölge..demiştik ya doldurursa iyi olur, zembereğin gerilmesi gibi düşünelim diye..1 no lu bölgede doldurduktan sonra %50 gitmiş..
175-160 arası o yönden önemli..159 altına inmedikçe o mavi bölgeyi doldursun yukarı kırsın,o zaman bir alt bölgemiz gibi: nasıl oranın üstü bizim desteğimiz oldu(direnç destek oldu) ,bu seferde 175 bizim artık en dip yerimiz olur..
5/8 kapanışı 153,7. 160 aşağı güzel verdi ama grafiğinize göre gitmesi gereken yere gitmedi. Nasıl düşünmemiz gerekiyor? Uyumsuzluk neden çalışmıyor? 164 ten sattıklarımızı 140 tan yerine koyamayacak mıyız? Tekniğin bize faydası olmayacak mı? Yoksa bu durum bir ihtimal mi sadece?
teknik analiz de okur yazar olmak grafiği okumak demektir.bizler ancak bu okur yazarlıkla cehaletimizi giderebiliyoruz. hissede ki rotamız böylece belirleniyor. sayın gürsel b nin şahane açıklamaları güzel bir öğretmenlik görevi ortaya koyuyor. kendisine minnettarız ve çok teşekkür ediyorum.
grafiğe göre oluşan çanağın boyu yaklaşık 60 küsür puan. çanak 169 ekseninde katlandığında hedef fiyat yaklaşık 175+60=235 bu 235 , 240 tl fiyatlar formasyonun hedef fiyatı mı oluyor sayın gürsel bey? doğru mu yorumlamışım? telefonda bir avukat arkadaşım böyle öğretmişti:)