Bacası tütüyeeah
Ytd
Bacası tütüyeeah
Ytd
Belki öyledir,belkide değildir bilmiyorum,dediğim gibi dönüşüm harici hiç bir şeyle ilgilenmiyorum.Bu haberin benim nazarımda tek etkisi 2 ve 3. parti ard arda yapmama sebep oldu,revizyon çalışmalarının sonucu kapasite kullanımında oluşacak artış ve yükselecek verimlilik bahsini ettiğiniz tevatür reel ise onu kompanse edecektir.2035 yılını hedefleyen ve yatırım motivasyonu şirketin dönüşümü olan biri için bu tür tevatürler gerçek olsa da olmasada sıfır önemde.Dönüşüme fokuslandık,dürbün siparişlerini verdik,gelince 2035 yılına doğru bakmaya ve hunharca heybeyi doldurmaya dewam…
Ek olarak karakter olarak kimin ne yaptığı ne yapacağı ne yapmakta olduğu ne dediği ne diyeceği benim için zerre önem taşımamakla birlikte borsada her koyun kendi bacağından asılmaktadır.Burası kurtlar sofrası bilir cümlesine selam eder çayımıza devam ederiz…
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cahillik mutluluktur!
http://share.matriksdata.com/shareMa...08011908361126
Yesilden bi defa daha mi sekiyoruz agalar??
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Donusum isi beni de cok heyecanlandirir oldu..
Heyecan olmayinca yatirim yapamiyorum.
2030 a kadar kafamda bir hedef lot sayim var ona ulasmak istiyorum..
Ya nasip ya kismet..
Uzun bir yolculuga ciktim yine bu yasdan sonra.![]()
Heyecan veriyor bana.
Dönüşüm işinin seni heyecanlandırması kadar doğal bir şey olamaz abi zira sen uzun süre hisse taşıyabilen,değere ve süreçlere odaklı stili olan bir yatırımcısın.Bu dönüşümde ki en büyük hikaye yeşil enerjiye dönüş hikayesi ki buradan Tüpraş operasyonel olarak ciddi karlar elde edeceği gibi birde Entek ile ciddi karbon sertifikası satışları yapacak.Öyle meblağlarki piyasasını çalışırsan ağzın açık kalır.Burada detay vermeyeyim şimdi.Onun haricinde dünya tamamen yeşil olayına dönüyor malum,buna Tüpraş çok hızlı bir refleks göstererek dönüşümünü planlayıp harekete geçti.Böylece sürdürülebilirlik adına şirketin geleceğini kurtarmakla kalmadı üstüne varolan gelir ve operasyonları ciddi büyütme hikayesi oluşturdu.Heyecan verici ama uzun vadede her yıl üstüne koya koya 10 yıl boyunca şirket hem dönüşecek hemde büyüyecek.Böyle boyutları büyük bir hikaye bistte yok ancak bu 10 yıl içinde aşama aşama olacağı için ve bizde de böyle uzun vadeli yatırımcı bir elin parmakları kadar olduğu için bizim yerlilere bu dönüşümü anlatınca heyecan duyuyor ancak vadeyi söyleyince hemen ilgisini kaybediyor.Öyle ya bizde herkes 9 ayda 9 çocuk yapma derdinde.Oysa burada sabırla beklese her sene bir öncekinden daha fazla büyüyeceği,bu büyümenin getirilerinden %80 oranında temettü alarak bileşik getirinin dibine vurabileceği büyük bir olaya ortakt olacak.
Ama bak bu hikaye tamda şimdilerde ekonomik parametrelerin yatırım yapılabilir tarafa evrilmesi ile gelmeye başlayan,çok büyük pozisyonlar alan ve uzun vade bu pozisyonları taşıyan yabancılar için biçilmiş kaftan.Bu herifler önümüzdeki aylarda geldikçe alacakları ilk hisseler arasında olacak Tüpraş.Gerek derinlik gerek kurumsallık gerekse büyüme hikayesi ve en sevdikleri yeşile dönüşüm hikayesi bu adamlara camı çerçeveyi kırdıracak,kapıdan içeri girmek için birbirlerini ezecekler.Çokta uzak olmayan bir zaman içinde başlamasını beklediğim bu durumları gördükçe hep birlikte mütalaa ederiz burada nasipse.
İş bu sebeplerle burada portföy içinde en fazla paya sahip olma durumu önümüzdeki yıllar içinde alfa getiriler elde edebilmek için anahtar görevi görecek diye düşünüyorum ve elbette kendi adımada gereğini hunharca yapmaya başladım.Görelim mevlam neyler.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cahillik mutluluktur!
yaw Serkalgo,
defin işinde iyi olduğun kadar (bknz.froto),
define işinde de iyisin
walla gaza geliyorum,alıyorum,alıyorum...da trade için para kalmayacak..bunu tutacaz en az 5-7 sene...
gerçi Dudu nun aklımızı alacak gibi güzellmeleri burda beni biraz ürkütse de,gerçi şimdi söylemi değiştirmiş heyecan dan bahsediyor,hektaş da olduğu gibi nazar değdirip donumuzu aldırmaz inşallah..
bir Osman ım yok herhalde burda..o da olsa iyi olurdu...
yalnız grafikte işaretlediğim yerlere dikkat et..
Yer İmleri