ben , uzun süre hisse taþýyabilen,deðere ve süreçlere odaklý stil sahibi bir yatýrýmcý deðilmiyim?Dönüþüm iþinin seni heyecanlandýrmasý kadar doðal bir þey olamaz abi zira sen uzun süre hisse taþýyabilen,deðere ve süreçlere odaklý stili olan bir yatýrýmcýsýn.Bu dönüþümde ki en büyük hikaye yeþil enerjiye dönüþ hikayesi ki buradan Tüpraþ operasyonel olarak ciddi karlar elde edeceði gibi birde Entek ile ciddi karbon sertifikasý satýþlarý yapacak.Öyle meblaðlarki piyasasýný çalýþýrsan aðzýn açýk kalýr.Burada detay vermeyeyim þimdi.Onun haricinde dünya tamamen yeþil olayýna dönüyor malum,buna Tüpraþ çok hýzlý bir refleks göstererek dönüþümünü planlayýp harekete geçti.Böylece sürdürülebilirlik adýna þirketin geleceðini kurtarmakla kalmadý üstüne varolan gelir ve operasyonlarý ciddi büyütme hikayesi oluþturdu.Heyecan verici ama uzun vadede her yýl üstüne koya koya 10 yýl boyunca þirket hem dönüþecek hemde büyüyecek.Böyle boyutlarý büyük bir hikaye bistte yok ancak bu 10 yýl içinde aþama aþama olacaðý için ve bizde de böyle uzun vadeli yatýrýmcý bir elin parmaklarý kadar olduðu için bizim yerlilere bu dönüþümü anlatýnca heyecan duyuyor ancak vadeyi söyleyince hemen ilgisini kaybediyor.Öyle ya bizde herkes 9 ayda 9 çocuk yapma derdinde.Oysa burada sabýrla beklese her sene bir öncekinden daha fazla büyüyeceði,bu büyümenin getirilerinden %80 oranýnda temettü alarak bileþik getirinin dibine vurabileceði büyük bir olaya ortakt olacak.
Ama bak bu hikaye tamda þimdilerde ekonomik parametrelerin yatýrým yapýlabilir tarafa evrilmesi ile gelmeye baþlayan,çok büyük pozisyonlar alan ve uzun vade bu pozisyonlarý taþýyan yabancýlar için biçilmiþ kaftan.Bu herifler önümüzdeki aylarda geldikçe alacaklarý ilk hisseler arasýnda olacak Tüpraþ.Gerek derinlik gerek kurumsallýk gerekse büyüme hikayesi ve en sevdikleri yeþile dönüþüm hikayesi bu adamlara camý çerçeveyi kýrdýracak,kapýdan içeri girmek için birbirlerini ezecekler.Çokta uzak olmayan bir zaman içinde baþlamasýný beklediðim bu durumlarý gördükçe hep birlikte mütalaa ederiz burada nasipse.
Ýþ bu sebeplerle burada portföy içinde en fazla paya sahip olma durumu önümüzdeki yýllar içinde alfa getiriler elde edebilmek için anahtar görevi görecek diye düþünüyorum ve elbette kendi adýmada gereðini hunharca yapmaya baþladým.Görelim mevlam neyler.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
beni beðenmür müsün?
neyimizi gördün?
güceniyorum....

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri