Originally Posted by
Serdar yildiz
Arkadaş im ben dün bi sürü bilgi belge burda paylaşım yaptım, okumusdundur sanırım, düşünüyorum da bir patron neden üç günde iki yılda yapmadığı toplam hacmi yapti, ikincisi 80 milyon lotu neden üç gün önce virmanla dağıttı,
Ayrıca yukarda paylaşıldı patron Kasım 2019 yılında neden 8 liralardan hisse geri alımı yaptı, bu geri alım acaba bir algimiydi, bakın hisse alıyor patron ve hisse değerlenecek diye algı oluşturup 17 lere çıkarıp pazar lamasi daha kolay olsun diye miydi.
Düşünüyorum aklima geçerli bir neden tam gelmiyor, neden gelmiyor, şirket dün de paylaştım son iki yıldır bilsncoyu inceleyince müthiş artırmış.mesela 2018 yılında 35 milyon iken 2019 da 107 milyona çıkmış ,yani yaklaşık yüzde 300 artmış kâr i, borcu bitmek üzere, ayrıca 2019 ilk çeyreğe göre 2020 yılı ilk çeyreğinde yüzde 120 artış var, bunları hesaplayinca zaten hisse fiyatı 2018 yılında ortalama 1,5 iki lira iken birden on lira Lara çıkması anormal değil, çünkü şirket virüs den dolayı da değil normal şartlarda artırmış kârını, şimdi virüs neddni ilede bir katkısı olacak tır ve dahada artacaktır, bu konuda zaten hem şirket yönetimi açıklama yaptı taleplere yetisemiyoruz bundan dolayı yeni fabrika açmak için arsa aldık dedi, ayrıca bunu destkler bir açıklama geçen hafta ege ihracatçılar Birliği başkanından da geldi , oda salça ihracatinda yüzde 45 artış oldu ilk 4 ayda dedi, Tukaş da bu ege ihracatçılar Birliği nin bir üyesi zaten. Tüm bunlara bakınca hisse fiyatinin iki yıl önceki veya bir yıl önceki 3,5 liradan 10 liraya gelmesi fiyatın yüksek olduğunu göstermez , bu şekilde başka şirketlerin hisseleri misal veriyorum 25 lirada olurdu . Nitekim olanda var borsada. Peki bu patronun yapmak istediği ne, milletin de bugünlerde ayaklanması bu yüzden zaten. Herşey iyi iken hisseyi 7 taban neden yaptırdı, rtalb veya Güler ile bu şirket zaten kiyaslanmaz, onlarda fiyat sisirmesi var diyebilirim, ancak tukasda bence on liralar normal fiyat artık olmalı. Şirket muazzam bilsnco açıklıyor artık. Sırf 2020 de karı en yüksek gelen 400 şirket içinde ilk yirmi sırada. Bu zaten bir gösterge.