https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...720f89f7ae54cc
Printable View
Volkan hocam bir bilanço analizi yaparsın artik
Sn. Fatih Rüştü elinizde hisse olmamasına rağmen verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum 😊
Tüm ortaklara hayırlı olsun. Eğer 3 aylikta bu ciro yakalanmışsa Nisan Mayıs Haziran daha güzel gelecektir diye düşünüyorum. Kapasite artırımı yeni işçi alımı bunun öncü göstergeleri hepimizin tahmin ettiği gibi.
Yine yıl sonunda 1 milyar ciro hedefi asilabilecektir diye düşünüyorum bir aksilik olmazsa.
Yeni yönetim anlayışıyla Dardanel umarım hakettiği değeri bulacaktır.
Bu arada sürekli karsilastirdigimiz kerevitas i merak ettim. Geçen sene 138 milyon civarında kar açıklamış. Piyasa değeri 2 milyar 600 milyon TL civarında. Eğer Dardanel bu ivmeyi pozitif anlamda sürdürürse iyi işler çıkaracağını inanıyorum.
Bilanço uzmanı arkadaşlar tatbiki avantaj ve dezavantajları söyleyecektir. Tekrar hayırlı olsun.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Güzel günler göreceğiz güneşli günler
Motorları maviliklere süreceğiz.😅😂😎
8,490 +0,770 +9,97% tavan acıldık ..
umarım 2-3 gün arka arkaya tavan oluruz.
9.09 da bir direnc var galiba teknik analizci arkadaslar ?
YTD
bugün itibari ile çöp hisselerin ralli şhowu bitmiş durumdadır şimdi artık üreten istihdam sağlayan karlı şirketler kendini gösterecektir gözaltı pazarının yıldızı hissemiz bunların başını çekmektedir her ne kadar olumsuz durumlar hissenin başına gelsede bilanço ortadadır an itibari ile 313571 lot alışta bekliyor
göremeyenler için 408833 lot alışta bekleyen
Mehmet bey den Dardanelin vizyonuna dair açıklaması en dikkat çeken dünyanın 3.büyük ton üreticisi olmak 3 yıllık süreçte çok ama çok önemli
dardanel öz sermaye ekside borsada nasıl işlem görüyor ?
Sevgili ortaklar bugün oğul Mehmet Önen çok önemli açıklamalar yapmış. İscep den konu başlıklarına baktım.
İlk olarak eksi öz sermayeden yakın zamanda artıya geçmeyi planladıklarını söylemiş. Benim için ilk beklenti bu şuan. Herhalde yeniden değerleme raporu hazırlanıp bu şekilde bir geçiş olacak.
İkinci olarak da öz sermayeyi artıya geçirdikten sonra temettü dağıtmak en önemli hedefleri arasındaymis.
Son olarak da benim dikkatimi çeken ,gün içinde sn. Orta ninda belirtmiş olduğu 3
yıl içinde dünyanın en büyük ton balığı ve konserve üretici den biri olmak diye belirtmiş sayın Mehmet Önen.
Burada şunu anladım ama yanlışım varsa düzeltin ( saat ilerledi algılar düşük olabilir 😊) sadece ton balığı değil konserve üretici yani marketlerde şuanda görmüş olduğumuz yemek çeşitleri ni de katmış olabilir mi?
Malum covid 19 nedeniyle gıda çok önemli hale geldi. Konserve isinide büyütmek istiyor ve yeni yatırımlar gelebilir mi acaba? Bu benim bir öngörüm .
Mehmet Önen ***Özsermayeyle ilgili -211milyon tllik sermayeyi HAZİRAN ayı itibariyle durağan mal varlıklarımızı reekspertiz yaparak eksi özsermayeyi ARTIYA GEÇİRMEYİ planlıyoruz. Bunu da rahat bir şekilde yapacağımızı düşünüyoruz. ***Hedefimiz öncelikle bir üst pazara çıkmak. Bunu da özsermayeyi artıya geçirerek yapmış olacağız. *** Günün sonunda da özsermayeyi artıya geçirip iyi karlar elde edip temettü dağıtmak en önemli hedefimiz 1) Dünyada En fazla satışı artan ürünler listesinde ilk 5te balık konservesi. %137 artış 2) Ciromuzda 2 katlık artış.İç piyasada da talep 2 kat arttı.. Bu seneki ihracat hedefimiz 30 MİLYON DOLAR 3) Geçmişten gelen bütün borçlarımızı erkek kapattık ve böylece bankalar da borçlarımızda indirime gitti ve bu da finans durumumuzu olumlu yönde etkiledi. Finansman maaliyetini azalttık 4) Pazar payımız İç piyasada %80 . Fiyatı da biz belirliyoruz. 5) HEDEFİMİZ 3 YIL İÇİNDE DÜNYANIN EN BÜYÜK 3 TON BALIĞI KONSERVE ÜRETİCİSNDEN biri olmak. Makine ve ekipman yatırımız oldu.
Dünyada bizim gibi şirketler ebitda(favök)*10 pd ile fiyatlandırılıyor diyor patron,yani 150.mlyn*10:1,5.mlyr.tl pd olası gerekir diyor,şuan pd :497.mlyn.tl, bu bence konuştukları arasındaki en önemli bilgidir,bütün ortaklara hayırlı olmasını dilerim.
Oynamaya başladılar kağıtla
Şu an;
Teorik Eşleşme: 8,84
Miktar: 9803
Kalan Miktar: 141
Şu an herşey iyi güzel de ben patronun niye ikide bir açıklama yapıp fiyat konusuna girdiğini çözemedim. Bunlar birden yatırımcı dostu mu oldu?
Evet sn. Kizilejder ,iki günde yaklaşık %15 değer kazandı. Sn Mehmet Önen in röportajından yola çıkarsak şöyle bir beklenti sıralaması yaptım 😊
Şimdi Mayıs ayından 7 iş günümüz var.
Haziran ayında Yeni değerleme raporu ile yılların hantallığı olan eksi öz sermaye den kurtuluş var.
Sonra yakın izleme pazarından çıkış için başvuru var.
Daha sonra Nisan Mayıs Haziran aylarında inşallah gelecek olan güzel ciro ile birlikte 6 aylık bilanço var ( Ağustos gibi açıklanabilir)
Vee yıl sonu için 1 milyar TL ciro hedefi var.
Çok heyecan verici geldi bana. Tabii ki her şeyi tahta yapıcılar bilir. Onlar ne isterse biz onu görüyoruz.
Ben artık hisse senedine şu gözle bakıyorum: benden ekmek istemiyor su istemiyor 😊
Burada belki en az benim lotum vardır ortaklar ama en çok ben yazmışım 😁😁
hocam patron sanki tahta yapıcı gibi davranmıyor mu ?
yıllardır sessiz kalan adamlar her gün TV kanallarını geziyor .. KAP üstüne KAP ..
ben sunu merak ediyorum .. Dardaneli satacaksa patron, Gözaltı pazarında olması daha iyi degil mi ?
rahat rahat fiyatını ayarlıyor .. belki xx tl getirip satacak olamaz mı ?
YTD
Dardanel reklamları dönmeye başladı. Hayırlı olur inşallah 😊