Sevgili ortaklar bugün oğul Mehmet Önen çok önemli açıklamalar yapmış. İscep den konu başlıklarına baktım.
İlk olarak eksi öz sermayeden yakın zamanda artıya geçmeyi planladıklarını söylemiş. Benim için ilk beklenti bu şuan. Herhalde yeniden değerleme raporu hazırlanıp bu şekilde bir geçiş olacak.
İkinci olarak da öz sermayeyi artıya geçirdikten sonra temettü dağıtmak en önemli hedefleri arasındaymis.
Son olarak da benim dikkatimi çeken ,gün içinde sn. Orta ninda belirtmiş olduğu 3
yıl içinde dünyanın en büyük ton balığı ve konserve üretici den biri olmak diye belirtmiş sayın Mehmet Önen.
Burada şunu anladım ama yanlışım varsa düzeltin ( saat ilerledi algılar düşük olabilir 😊) sadece ton balığı değil konserve üretici yani marketlerde şuanda görmüş olduğumuz yemek çeşitleri ni de katmış olabilir mi?
Malum covid 19 nedeniyle gıda çok önemli hale geldi. Konserve isinide büyütmek istiyor ve yeni yatırımlar gelebilir mi acaba? Bu benim bir öngörüm .
Yatırım tavsiyesi değildir.
Mehmet Önen ***Özsermayeyle ilgili -211milyon tllik sermayeyi HAZİRAN ayı itibariyle durağan mal varlıklarımızı reekspertiz yaparak eksi özsermayeyi ARTIYA GEÇİRMEYİ planlıyoruz. Bunu da rahat bir şekilde yapacağımızı düşünüyoruz. ***Hedefimiz öncelikle bir üst pazara çıkmak. Bunu da özsermayeyi artıya geçirerek yapmış olacağız. *** Günün sonunda da özsermayeyi artıya geçirip iyi karlar elde edip temettü dağıtmak en önemli hedefimiz 1) Dünyada En fazla satışı artan ürünler listesinde ilk 5te balık konservesi. %137 artış 2) Ciromuzda 2 katlık artış.İç piyasada da talep 2 kat arttı.. Bu seneki ihracat hedefimiz 30 MİLYON DOLAR 3) Geçmişten gelen bütün borçlarımızı erkek kapattık ve böylece bankalar da borçlarımızda indirime gitti ve bu da finans durumumuzu olumlu yönde etkiledi. Finansman maaliyetini azalttık 4) Pazar payımız İç piyasada %80 . Fiyatı da biz belirliyoruz. 5) HEDEFİMİZ 3 YIL İÇİNDE DÜNYANIN EN BÜYÜK 3 TON BALIĞI KONSERVE ÜRETİCİSNDEN biri olmak. Makine ve ekipman yatırımız oldu.
Dünyada bizim gibi şirketler ebitda(favök)*10 pd ile fiyatlandırılıyor diyor patron,yani 150.mlyn*10:1,5.mlyr.tl pd olası gerekir diyor,şuan pd :497.mlyn.tl, bu bence konuştukları arasındaki en önemli bilgidir,bütün ortaklara hayırlı olmasını dilerim.
Yer İmleri