Yok artık daha neler sende , sanki hisse almıyorsun kendine evelenecek eş adayı alıyorsun.
Printable View
Miyav Miyav
İş yatırım al sat yapıyordur takaslarda belli olur hacim çok güzel ama lidfa işte ne yapacağı belli olmaz kalanlara bol kazançlar dilerim inşallah daha da yükselir
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok abartı işlem oluyor
Ek 13544
Niye böyle. Yaptı bu
SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence 5 seviyesinde kapatması daha iyi
Tavan olunca ertesi gün tepetaklak düşüyor.
Bu şekilde bir kaç gün daha devam eder diye düşünüyrm
Geçen seneki ofis fiyatlarıyla ilgili haber arkadaşlar..Harekete yeni başladı gibi..
Seyrantepe Skyland İstanbul projesinde 83 metrekare ile 348 metrekare arasında değişen ofisler ise 1 milyon 51 bin TL ile 4 milyon 443 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Proje bünyesinde birden fazla ofis satın alındığında birbirleriyle bağlantı kurulabiliyor.
Takaslarda ziraat mali boşaltmış bence bu çok iyi haber isyatirim almış 5.29 dan 4.85 e düşmesi hoş olmadı ama hareketin devamı gelecek gibi görünüyor şuan karelde olduğum için hissede değilim dün 5.04 den vedalastim ama tekrar donecem lidfa herzaman takibimde olan bir hisse oynamasını bilene iyi para kazandırır sığ bir hisse olduğu için anı yukselisleri yanıltıyor sadece günde yüzde 20 yapıp yüzde 8 lerde kapatabiliyor ama bunları trade olarak değerlendirebilir sen iyi kazandırıyor hemen hemen 1.5 senedir takip ediyorum lidfa yi geçen sene kötü bir performans gösterdi ve dibinide bulduğunu düşünüyorum ama sağlıklı yukselisleri için güzel haberler şart öncelikle CS nin durumu halen belirsiz gayrimenkul yatırımı belirsiz temettü olayı ve kredi notu belirsiz bu yıl ki karlılığı belirsiz bunları aşarsa ki lidfa 2 haneli rakamları bulması hicde zor olmayacaktır özellikle gayrimenkul olayı ve temettü olayı çok önemli takip edilmesi gereken olaylar temettü vermemesi yüzünden yatırımcısını kaybetti geçen sene başında rekor kar açıklamasına rağmen 6.95 den hızla geri geldi sebebi temettü olayı idi 10 fk 2 pd ile zirvesini yapmış bir hisse şuan ki fk si 7 lerde dd ise 1.2 lerde karlılık da önemli olacak 2018 ilk çeyrek bilançosu önemli bir veri olacak hatta hisse için milat bile olabilir bu rakamlar tarih olabilir çünkü geçen sene yükselen faizlere rağmen müşteri kaybetmek istemeyen lidfa vardı bu sene öyle olmayacak diye düşünüyorum
2016 da, 30 Milyon sermaye ile 21.66 Milyon kar etti, 2017 de ilk 9 ayda 16 Milyon kar etti.
Hicbir zaman kotu bir prformansi olmadi LIDFA'nin.
Sadece bilancoyu guclendirmek adina, o 21.66 Milyon kar'i oldugu gibi, olaganustu yedeklere ayirdi.
Hissenin %92 si, ailenin ve CS'nin, adam kar payi dagitsa, kar'in %92 sini zaten cebine koyacak.
Bu kotu performans diye nitelenemez.
Ilk 9 ayda 1 lirasina 53 kurus kazanmis, gecen sene tum yil 73 kurus kazanmisti.
Faktoringlerde, kar'lar sene sonuna dogru evrilir, 2017 son ceyrek kar'i ile bu 73 Kurusu gececektir.
LIDFA'nin talihsizligi, cok bos kisilerin, al/sat yapamadim diye aglamasindan kaynaklaniyor.
Performans dusuklugunden degil.
Ayrica CS'nin durumu belirsiz filan degil, adam sektirmeden KAP'a bilgi koyuyor, gorusmeler suruyor diye.
Konut/ofislerin durumu belirsizdi, sonuclandi.
Hissede hic bir belirsizlik, olumsuzluk yok.
Ozetle siz 4.50 den alip 5.04 ten satmaya devam edebilirsiniz.
Adam 34 kurus net temettu verse, toplami 10.2 Milyon ediyor.
Bunun, %92 si kendi hissesi, 9.2 Milyonunu cebine koyacak, biz ortaklara 1 Milyon odeyecek.
Bunu, " ya temettu vermedi..!" diye okumak tipik al/satci mantigi.
Bu is'ten anlayan, gercek hicbir yatirimci bunu bir olumsuzluk olarak yorumlamaz.
Yanlis anlasilmasin, al/sat yapanlara karsi filan degilim.
Sadece bilip bilmeden hisseye vurmamak lazim.
Sermaye yeterlilik oranı;
http://piyasarehberi.org/sozluk/serm...rlilik-rasyosu
çünkü geçen sene yükselen faizlere rağmen müşteri kaybetmek istemeyen lidfa vardı bu sene öyle olmayacak diye düşünüyorum.
LIDFA'nin gecen yil ki faaliyet raporunu okursan, sirketin cek kirdigi kisi ya da sirketler kendi musterileri.
Kendi musterisi olabilmek icin de, sirkete teminat yatirmak gerekiyor.
Gecen raporda alinan teminatlar 7.5 MILYAR TL. duzeyinde.
Yani faktoringlerin istedigi teminat, kredi veren bankalar gibi degil.
Banka, kisinin credit history'sine, kurumlar icin son 3 yillik bilancosuna bakar, teminat istemez.
Faktoring musterisi ise, cogu bankalarin kara listesinde olan kisi ve kurumlardir ( kurum derken KOBI'ler ).
Cunku Banka ile isini goturemeyen kisiler gelir Faktoring sirketlerine.
Bu itibarla, Basel Kriterlerinde bahsedilen, Bankalarin tabi oldugu %8, %12 sartlari, factoring sirketleri icin aranmiyor.
Ozetle, bu sirket 6 ayda bir 34 kurus verirken, oz sermayesi cok daha dusuktu.
Benim dusuncem, eger Nedim Bey, CS ile keciyi baglarsa ve isterse, nakit kar payi verebilir.
Eger verecekse, bence bu sermaye yeterlilik oranı, en son dusunecegi konu olur gibime geliyor.
LIDFA'nin musteri kaybetmek gibi bir riski yoktur.
Hatta, musterileri icinde en saglam olanlari secmek gibi bir ugrasi icindeler.
Tum bunlar Yillik Faaliyet Raporunda yaziyor.
15 sayfa gibi bir kismin dikkatle okunmasi, incelenmesi gerekiyor.
LIDFA'nin, LIDER Faktoring olarak isimlendirilmesi, Banka ortakligi olan Faktoringler disinda musterisi en cok olan Faktoring sirketi olmasindandir.
Teminat yatirmis KOBI'ler, faizler suradan suraya geldi diye is yaptigi sirketi degistirmez, gidecegi diger sirketlerin de faiz artisini fiyatlarina yansittigini bilir.
Ben gercek bilgiyi, birikimi, bu sayfalari okuyan uyeler, bilgilensin diye yaziyorum.
Kimseyi kirmak gibi bir dusuncem olamaz.
Ancak, LIDFA'da artik yeter, ya ogrenip oyle yazin, ya da yazin sorun.
Ciktiginiz hisseden,pisman olup,tekrar geri gelsin diye yazi yazmak, kimseye fayda saglamaz.
Hayatımda okuduğum en aklı başında yorumlardan biri. Tebrik ederim. Çok faydalı. Ben de 3-4 yıldır bu hissedeyim. Taa 2 liralardan girdim bu hisseye. Çok almadım gerçi ama yinede fena değil. Ve hiç satmadım. Satmayı da düşünmüyorum.
Venus_V3_5580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hısım kardeş bu hafta satanlar haftaya 5 in üstüne attığında almak için sıraya girerler..Bu sığ tahtada mal bulurlarsa tabi..
Sevgili hısım ben seni tanırım ama sen beni daha taniyamamisin lidfa ile ilgili olumsuz bir yorumum ve eleştirdim olmadı bu zamana kadar ki olanları yaşananları anlattım temettü olayında haksız söylediğimi düşünüyorsun ama piyasa öyle fiyatlamadi olayı 6.95 den şelale oldu ben burada olanı söyledim lidfa 2016 da yaptığı sıçramayı 2017 yapamadığı için bu fiyatlarda kaldı maalesef bunlar rakamlarla da sabit büyüme potansiyelinde ki dusus bariz göze çarptı o yüzden 2018 ilk çeyrek bilançosu çok önemli diye söyledim lidfa iyi hisse ana üzerindeki belirsizlikler kalkması lazım
Sevgili Horhoti,
Ben aslinda su cumleye takildim.
hemen hemen 1.5 senedir takip ediyorum lidfa yi geçen sene kötü bir performans gösterdi
Aslinda burada ifade ettiginiz hissenin piyasa fiyatiydi, degilmi ?
Ama kotu performans gosterdi derseniz, cok farkli yerlere gidiyor.
Hisse 6.95'ten selale olmadi, 7.04'ten geri gelmeye basaldi, hic te selale olmadi bu hisse, sadece defalarca devre kesici yiyerek, al/sat'cilara sans verdi.
ben burada olanı söyledim lidfa 2016 da yaptığı sıçramayı 2017 yapamadığı için bu fiyatlarda kaldı maalesef
Bu cumle de de ayni sey, hissenin yil icinde fiyat degisimini yaziyor, sicrama yapamadi diyorsun.
Ancak okuyucu bunu hisse performansi gibi anliyor.
Ikisi cok farkli seyler.
Size tavsiyem, hisseyi bir ogrenin once, fiyat hareketleri ile sirket yorumlanmaz.
o yüzden 2018 ilk çeyrek bilançosu çok önemli diye söyledim lidfa iyi hisse ana üzerindeki belirsizlikler kalkması lazım
Ayrica hala belirsizlik diyorsun.
Belirsizlik o 14 ofis/konut meselesindeydi, binayi yapan muteahhit Feto'cu cikti ve kacti, LIDFA'nin sirket olarak bu belirsizlikte sucu nedir. Parasini pesin odemisti. Bekledi ve nihayet aldi konutlari.
CS ile gorusuyor adam, iki tarafin anlasmasina bakan bir konu, bunun belirsiz neyi var.
Borsalarda en buyuk risk belirsizliktir.
LIDFA kadar net seffaf durust bir sirket daha var mi ?
Sirket buyuyor ve karliligi artiyor.
Belirsiz hic bir seyi yok.
İşlem hacmi bu seviyelerde kalırsa evet hareket başlar ama 200 300 bin hacimlerde kalmaya devam ederse yerinde saymaya devam eder.
Hacim hissenin hareketinde belirleyicii
Lidfa nin kötü yönetildiğini dair hiçbir kötü düşüncem yok şeffaf olmadığını söylemedim 2017 de 2016 ya göre gösterdiği başarıyı gösteremedi bu bir gerçek kar etmesi güzel ama yatırımcı yatırım yaparken iki şeyi dikkate alır biri temettü verimi ikincisi ise büyüme potansiyeli lidfa 2017 de bu konularda maalesef ki sönük du 2018 farklı bir yıl olacağıni düşünüyorum
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b95737212d.jpg
Yatırım tavsiyesi degildir.
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günaydın,
Güne hareketlibaşladı,başladı da yön belli değil...?
Islem Hacmi 250.000 lotu gecti, henuz saat 10.30.
Bi 5 üstünde kalamıyor nedense. Alım yapınca düşürüyor ki yukardan alanlar aşağıdan satsın. Satarsan hemen yükseltir.
Standart al satcilari iste, birkac aydir defalarca oldu, oluyor ve muhtemelen olacak
Sent from my iPhone using Tapatalk
Çok güvensiz bir hisse ya , o kadar sığ ki. Hisseye dair her şey olumlu olsa bile netice hisse fiyatına yansımayınca bi anlamı yok. Zarar ile Beklicez artık. :(
Beklentilere ve hissenin ideal değerine dair Yorum yapabilecek olan varsa sevinirim? son çeyrek bilançoya dair falan.
Aylarca ufak ufak düşer yataya geçer sonra bir iki gün sert yükseliş yapar ve tekrar düşer.
Bu hissenin trend şeklinde yukarı yönlü hareketi pek söz konusu olamıyor yükseliş sadece bir iki gün sürüyor yakalayan için fırsat ama elinde tutanlar için aylarca beklemesi lazım bu bir iki günlük sert yükseliş yakalayıp
Demek istediğim de buydu enisar arkadaşlar bana kızıyor ama bu hisseden ancak böyle para kazanabilirsin 4.50 maliyetle alım yaptım bundan iki hafta önce 5.04 de sattım yuzde 10 kar daha da yukselseydi hiç uzulmezdim günde yüzde 10 iyi çünkü yarın duruma göre tekrar dönüş yapabilirim
Bu hissede olanlarin %100'u al/satci, hicbirinin dunyadan haberi yok, o yuzden kimse sormuyor, ne diyorsun Hemserim diye.
Sorsak ne olacak ki? Hissenin tahta yapıcı veya şirket politikaları gereği bir karakteristiği oturmuş, yıllardır süregelen. Bu karakteristiğin dışına çıkıp bir trend haline gelerek istikrar gösterdiği, temettü verdiği, yüksek hacimle kademelerin dolduğu bir zaman ne zaman görülmüş ki? Tavan yapıp sonra tavanı bozup 50 kademe düşen bir hisse bu. Hissenin Karakteri böyle olunca yatırımcılarının karakteri de öyle oluyor ister istemez.
Hisse al satçı yokki
al sat yapılması için işlem hacminin yüksek olması lazım.
Tahtada tahta yapıcı yok bu sıkıntı
Hisseye talep yok buda sıkıntı.
Ağzıyla kuş tutsa tutunamaz bu iki unsuru sağlamadan. Temel analiz ile ilgili istediği kadar olumlu haber gelsin hisse talep görecek bir durumda değil.
Bir günden daha fazla ayakta tutunamıyor
Bende Sizle Ortak oldum..Az az alıma geçiyorum..LIDFA CRDFA ve ISYAT dan oluşan Temettü hisselerinden bir yatırım olacak..Amaç hisse sayılarını her geçen gün artırmak..Karlılığı düzenli şekilde devam eden hisseler..Sizin gibi hisseyi uzun zamandır takip eden içinde olan kişilerin var olması sevindirici.. Saygılar..
4,45 -4,50 arasındaki sınırlarına yerleşti artık sittin sene burada takılır
Bu yıl lider karlılıkta sınıfta kaldı. Geçen yıla göre bi dünya daha fazla bono ihracı yaptı, bankalardan kredi çekti ama 9 aylıkta geçen yılla aynı kârı elde etti.