Sayfa 217/443 İlkİlk ... 117167207215216217218219227267317 ... SonSon
Arama sonucu : 3544 madde; 1,729 - 1,736 arası.

Konu: LIDFA - Lider Faktoring

1. Bence 5 seviyesinde kapatması daha iyi

Tavan olunca ertesi gün tepetaklak düşüyor.

Bu şekilde bir kaç gün daha devam eder diye düşünüyrm

2. Geçen seneki ofis fiyatlarıyla ilgili haber arkadaşlar..Harekete yeni başladı gibi..

Seyrantepe Skyland İstanbul projesinde 83 metrekare ile 348 metrekare arasında değişen ofisler ise 1 milyon 51 bin TL ile 4 milyon 443 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Proje bünyesinde birden fazla ofis satın alındığında birbirleriyle bağlantı kurulabiliyor.

3. Takaslarda ziraat mali boşaltmış bence bu çok iyi haber isyatirim almış 5.29 dan 4.85 e düşmesi hoş olmadı ama hareketin devamı gelecek gibi görünüyor şuan karelde olduğum için hissede değilim dün 5.04 den vedalastim ama tekrar donecem lidfa herzaman takibimde olan bir hisse oynamasını bilene iyi para kazandırır sığ bir hisse olduğu için anı yukselisleri yanıltıyor sadece günde yüzde 20 yapıp yüzde 8 lerde kapatabiliyor ama bunları trade olarak değerlendirebilir sen iyi kazandırıyor hemen hemen 1.5 senedir takip ediyorum lidfa yi geçen sene kötü bir performans gösterdi ve dibinide bulduğunu düşünüyorum ama sağlıklı yukselisleri için güzel haberler şart öncelikle CS nin durumu halen belirsiz gayrimenkul yatırımı belirsiz temettü olayı ve kredi notu belirsiz bu yıl ki karlılığı belirsiz bunları aşarsa ki lidfa 2 haneli rakamları bulması hicde zor olmayacaktır özellikle gayrimenkul olayı ve temettü olayı çok önemli takip edilmesi gereken olaylar temettü vermemesi yüzünden yatırımcısını kaybetti geçen sene başında rekor kar açıklamasına rağmen 6.95 den hızla geri geldi sebebi temettü olayı idi 10 fk 2 pd ile zirvesini yapmış bir hisse şuan ki fk si 7 lerde dd ise 1.2 lerde karlılık da önemli olacak 2018 ilk çeyrek bilançosu önemli bir veri olacak hatta hisse için milat bile olabilir bu rakamlar tarih olabilir çünkü geçen sene yükselen faizlere rağmen müşteri kaybetmek istemeyen lidfa vardı bu sene öyle olmayacak diye düşünüyorum

PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by horhoti Yazıyı Oku
    Takaslarda ziraat mali boşaltmış bence bu çok iyi haber isyatirim almış 5.29 dan 4.85 e düşmesi hoş olmadı ama hareketin devamı gelecek gibi görünüyor şuan karelde olduğum için hissede değilim dün 5.04 den vedalastim ama tekrar donecem lidfa herzaman takibimde olan bir hisse oynamasını bilene iyi para kazandırır sığ bir hisse olduğu için anı yukselisleri yanıltıyor sadece günde yüzde 20 yapıp yüzde 8 lerde kapatabiliyor ama bunları trade olarak değerlendirebilir sen iyi kazandırıyor hemen hemen 1.5 senedir takip ediyorum lidfa yi geçen sene kötü bir performans gösterdi ve dibinide bulduğunu düşünüyorum ama sağlıklı yukselisleri için güzel haberler şart öncelikle CS nin durumu halen belirsiz gayrimenkul yatırımı belirsiz temettü olayı ve kredi notu belirsiz bu yıl ki karlılığı belirsiz bunları aşarsa ki lidfa 2 haneli rakamları bulması hicde zor olmayacaktır özellikle gayrimenkul olayı ve temettü olayı çok önemli takip edilmesi gereken olaylar temettü vermemesi yüzünden yatırımcısını kaybetti geçen sene başında rekor kar açıklamasına rağmen 6.95 den hızla geri geldi sebebi temettü olayı idi 10 fk 2 pd ile zirvesini yapmış bir hisse şuan ki fk si 7 lerde dd ise 1.2 lerde karlılık da önemli olacak 2018 ilk çeyrek bilançosu önemli bir veri olacak hatta hisse için milat bile olabilir bu rakamlar tarih olabilir çünkü geçen sene yükselen faizlere rağmen müşteri kaybetmek istemeyen lidfa vardı bu sene öyle olmayacak diye düşünüyorum

PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    2016 da, 30 Milyon sermaye ile 21.66 Milyon kar etti, 2017 de ilk 9 ayda 16 Milyon kar etti.

Hicbir zaman kotu bir prformansi olmadi LIDFA'nin.

Sadece bilancoyu guclendirmek adina, o 21.66 Milyon kar'i oldugu gibi, olaganustu yedeklere ayirdi.

Hissenin %92 si, ailenin ve CS'nin, adam kar payi dagitsa, kar'in %92 sini zaten cebine koyacak.

Bu kotu performans diye nitelenemez.

Ilk 9 ayda 1 lirasina 53 kurus kazanmis, gecen sene tum yil 73 kurus kazanmisti.

Faktoringlerde, kar'lar sene sonuna dogru evrilir, 2017 son ceyrek kar'i ile bu 73 Kurusu gececektir.

LIDFA'nin talihsizligi, cok bos kisilerin, al/sat yapamadim diye aglamasindan kaynaklaniyor.

Performans dusuklugunden degil.

5. Ayrica CS'nin durumu belirsiz filan degil, adam sektirmeden KAP'a bilgi koyuyor, gorusmeler suruyor diye.

Konut/ofislerin durumu belirsizdi, sonuclandi.

Hissede hic bir belirsizlik, olumsuzluk yok.

Ozetle siz 4.50 den alip 5.04 ten satmaya devam edebilirsiniz.

6. Adam 34 kurus net temettu verse, toplami 10.2 Milyon ediyor.

Bunun, %92 si kendi hissesi, 9.2 Milyonunu cebine koyacak, biz ortaklara 1 Milyon odeyecek.

Bunu, " ya temettu vermedi..!" diye okumak tipik al/satci mantigi.

Bu is'ten anlayan, gercek hicbir yatirimci bunu bir olumsuzluk olarak yorumlamaz.

Yanlis anlasilmasin, al/sat yapanlara karsi filan degilim.

Sadece bilip bilmeden hisseye vurmamak lazim.

7. Sermaye yeterlilik oranı;

http://piyasarehberi.org/sozluk/serm...rlilik-rasyosu

çünkü geçen sene yükselen faizlere rağmen müşteri kaybetmek istemeyen lidfa vardı bu sene öyle olmayacak diye düşünüyorum.

LIDFA'nin gecen yil ki faaliyet raporunu okursan, sirketin cek kirdigi kisi ya da sirketler kendi musterileri.

Kendi musterisi olabilmek icin de, sirkete teminat yatirmak gerekiyor.

Gecen raporda alinan teminatlar 7.5 MILYAR TL. duzeyinde.

Yani faktoringlerin istedigi teminat, kredi veren bankalar gibi degil.

Banka, kisinin credit history'sine, kurumlar icin son 3 yillik bilancosuna bakar, teminat istemez.

Faktoring musterisi ise, cogu bankalarin kara listesinde olan kisi ve kurumlardir ( kurum derken KOBI'ler ).

Cunku Banka ile isini goturemeyen kisiler gelir Faktoring sirketlerine.

Bu itibarla, Basel Kriterlerinde bahsedilen, Bankalarin tabi oldugu %8, %12 sartlari, factoring sirketleri icin aranmiyor.

Ozetle, bu sirket 6 ayda bir 34 kurus verirken, oz sermayesi cok daha dusuktu.

Benim dusuncem, eger Nedim Bey, CS ile keciyi baglarsa ve isterse, nakit kar payi verebilir.

Eger verecekse, bence bu sermaye yeterlilik oranı, en son dusunecegi konu olur gibime geliyor.

LIDFA'nin musteri kaybetmek gibi bir riski yoktur.

Hatta, musterileri icinde en saglam olanlari secmek gibi bir ugrasi icindeler.

Tum bunlar Yillik Faaliyet Raporunda yaziyor.

15 sayfa gibi bir kismin dikkatle okunmasi, incelenmesi gerekiyor.

LIDFA'nin, LIDER Faktoring olarak isimlendirilmesi, Banka ortakligi olan Faktoringler disinda musterisi en cok olan Faktoring sirketi olmasindandir.

Teminat yatirmis KOBI'ler, faizler suradan suraya geldi diye is yaptigi sirketi degistirmez, gidecegi diger sirketlerin de faiz artisini fiyatlarina yansittigini bilir.

Ben gercek bilgiyi, birikimi, bu sayfalari okuyan uyeler, bilgilensin diye yaziyorum.

Kimseyi kirmak gibi bir dusuncem olamaz.

Ancak, LIDFA'da artik yeter, ya ogrenip oyle yazin, ya da yazin sorun.

Ciktiginiz hisseden,pisman olup,tekrar geri gelsin diye yazi yazmak, kimseye fayda saglamaz.

8.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Sermaye yeterlilik oranı;

http://piyasarehberi.org/sozluk/serm...rlilik-rasyosu

çünkü geçen sene yükselen faizlere rağmen müşteri kaybetmek istemeyen lidfa vardı bu sene öyle olmayacak diye düşünüyorum.

LIDFA'nin gecen yil ki faaliyet raporunu okursan, sirketin cek kirdigi kisi ya da sirketler kendi musterileri.

Kendi musterisi olabilmek icin de, sirkete teminat yatirmak gerekiyor.

Gecen raporda alinan teminatlar 7.5 MILYAR TL. duzeyinde.

Yani faktoringlerin istedigi teminat, kredi veren bankalar gibi degil.

Banka, kisinin credit history'sine, kurumlar icin son 3 yillik bilancosuna bakar, teminat istemez.

Faktoring musterisi ise, cogu bankalarin kara listesinde olan kisi ve kurumlardir ( kurum derken KOBI'ler ).

Cunku Banka ile isini goturemeyen kisiler gelir Faktoring sirketlerine.

Bu itibarla, Basel Kriterlerinde bahsedilen, Bankalarin tabi oldugu %8, %12 sartlari, factoring sirketleri icin aranmiyor.

Ozetle, bu sirket 6 ayda bir 34 kurus verirken, oz sermayesi cok daha dusuktu.

Benim dusuncem, eger Nedim Bey, CS ile keciyi baglarsa ve isterse, nakit kar payi verebilir.

Eger verecekse, bence bu sermaye yeterlilik oranı, en son dusunecegi konu olur gibime geliyor.

LIDFA'nin musteri kaybetmek gibi bir riski yoktur.

Hatta, musterileri icinde en saglam olanlari secmek gibi bir ugrasi icindeler.

Tum bunlar Yillik Faaliyet Raporunda yaziyor.

15 sayfa gibi bir kismin dikkatle okunmasi, incelenmesi gerekiyor.

LIDFA'nin, LIDER Faktoring olarak isimlendirilmesi, Banka ortakligi olan Faktoringler disinda musterisi en cok olan Faktoring sirketi olmasindandir.

Teminat yatirmis KOBI'ler, faizler suradan suraya geldi diye is yaptigi sirketi degistirmez, gidecegi diger sirketlerin de faiz artisini fiyatlarina yansittigini bilir.

Ben gercek bilgiyi, birikimi, bu sayfalari okuyan uyeler, bilgilensin diye yaziyorum.

Kimseyi kirmak gibi bir dusuncem olamaz.

Ancak, LIDFA'da artik yeter, ya ogrenip oyle yazin, ya da yazin sorun.

Ciktiginiz hisseden,pisman olup,tekrar geri gelsin diye yazi yazmak, kimseye fayda saglamaz.
    Hayatımda okuduğum en aklı başında yorumlardan biri. Tebrik ederim. Çok faydalı. Ben de 3-4 yıldır bu hissedeyim. Taa 2 liralardan girdim bu hisseye. Çok almadım gerçi ama yinede fena değil. Ve hiç satmadım. Satmayı da düşünmüyorum.

Venus_V3_5580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 217/443 İlkİlk ... 117167207215216217218219227267317 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •