https://x.com/arifbal06/status/18161...d8F2ZUHt93mWtw
6 aylık performans şok %7 Migros %45 bim %70
Yatırımcı da ne bedeller ödedi şirket yönetiminden bundan sonra yatırımcı lehine güzel hamleler ve bilançolar bekliyoruz
Printable View
https://x.com/arifbal06/status/18161...d8F2ZUHt93mWtw
6 aylık performans şok %7 Migros %45 bim %70
Yatırımcı da ne bedeller ödedi şirket yönetiminden bundan sonra yatırımcı lehine güzel hamleler ve bilançolar bekliyoruz
https://resmim.net/i/image.WYhW38
Güzel günler göreceğiz güneşli günler
motorları maviliklere süreceğiz :)
sunumda mağaza açılış hedefi vermiyor.
Sunumda yüzde 5 reel büyüme beklentisi vermiş. 132 milyar ciroyu önce 1.40 ile sonra 1.05 ile çarpında 194 mr ediyor. bunu da yüzde 2.5 favök beklentisiyle çarpınca 4,851 mr ediyor. 10 fd favökle fiyatlasa pek bir marj yok gibi. Siz nasıl hesap ediyorsunuz? Forumdaki herkese soruyorum.
Benim bildiğim eski sistem favök beklentileri %6 enflasyon muhasebesi ile 2.5 bekliyorlar ben eski tarz bakıyorum 190-195 milyar ciro olsa 11-12 milyar favök yapıyor 12 milyar favök üreten şirket hemde sektörü gıda parekende sayılır borç bitti net nakite geçiyor buna göre kaç favökten fiyatlanması lazım bu sektör işi biraz garanti sektör olduğundan pandemide bile açıktı.Bence en az 7-8 favök olmalı zaten yıl sonunda epey net nakiti de olur. isteyen belli iskonto koyar
https://x.com/serhanyng/status/18159...d8F2ZUHt93mWtw
Burada citi sok için verdiği 87 3.5 firma değeri / favök iken bime 9 Migros’a 7.5 ile hesaplayıp hedef fiyat vermesine rağmen yine en yüksek hedef şokta çıkmış ama hisse malesef tepki bile vermiyor mesela Migros bugün artı dün bim artıydı.
Bana göre bimi 9 fd/favök ile fiyatliyorsan Migros’u 7.5 şok market 6 haketmez mi 3.5 çok düşük ne bileyim sektörü her zaman iş yapan krizlerden etkilenmeyen bir sektör biraz müşteri memnuniyeti çalışan eğitimi empati diyalog maliyet ve finansal yönetim verimlilik işlerini hallederlerse favök marjınıda iyileştirirler diye düşünüyorum
Yıldız holding müthiş bir değişime girdi, eski algısını kırmak istiyor bunu anlıyorum. Yakında şok dahil tüm şirketlerde bu değişimi göreceğimize inanıyorum.
Mavilik göreceğiz derken karanlık sulara gömülmeyelim.:oleyo:
Şok marketi kullanan var mı içinizde. Marketçilikte sanki 50 yıl geride gibi sanki
Gerçi Ülker ürünleride öyle ama Orta Doğu ve Kuzey Afrika pazarları kurtarıyor onu
Gurubun bir tek kerevitaş (Superfresh) markası var kaliteli diyebileceğimiz
Haa Şok borsada beleşten az pahalı işlem görüyor oda ayrı konu
Hissem yokken de giderdim. Gittiğim marketlerdeki gözlemlerim şu şekilde.
*Personeller genel olarak iyi niyetli, gayretli.
*BİM'in cuma, 101'in Perşembe günü yaptığı indirim/promosyon satışları Şok'ta Çarşamba günleri ama çok cezbedici ürünler ve fiyatlara denk gelmiyorum.
*Ürün çeşitliliği az, eskinin iyi markaları Mis, Mintax ve Piyale markalarını daha iyi kullanıp pazarlayabilirler.
*Win puan olayı güzel, ise yarar puanlar kazandırıyor, kasa arkası 25 TL üstü alışverişte indirimli ürünleri de fena olmuyor.
*101 ve Bim gibi market açma standarti düşük sanırım, küçük m2li kullanışsız marketleri çok var.
*Özellikle manav kısmı 101 ve Bime kıyasla kötü/yetersiz havalandırmalı.
*Cepte şok uygulamasi güzel, güncel fiyatları, win puan kazabilecegimiz ürünleri görebilmek güzel. 101'in hadi uygulamadı bence o kadar kötü ki cepte şok onun yanında oldukça iyi.
CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekküler sn debo, ben gitmedim. Migros ve Macro dan alışveriş yapıyoruz. Sorma sebebim yolda el arabası formatında bir araç gördüm, dikkatli bakınca üstüme şok yazdığını gördüm. Bu devir bu ne yaa dedim sesli güldüm. Muhtemelen evlere servis aracıydı
Şirket zamana ayak uydurabilirse çok iyi yerlere gider hisseside. Böyle kalacaksa afrika ve ortadoğu ya açılsın bence
Devasa cirolarının yanına gelecek 2 bilançoda karda ekleyebilirse bu sene sonunda100 ler kulübünde bence
Hahaaa. Migrosunda mı varmış.:) Migros geriye Şok ileriye gidecek o zaman.:)
Bende cepte şoktan alışveriş yaptım uygulaması güzel marketlerinde ise çallışan ve market disiplinini sağlarsa iyi olur. Sebze meyve yeni şok 2.0 marketlerde buzdolabında o nedenle kötü koku çürüme oluşmaz belki ileride o reyonu eski marketlerde de öyle yapar. Ben online tarafta ciroyu büyütebileceğimiz düşünüyorum yeni reklamları güzel etkili.Vermlilik ve maliyet yönetimi yapılırsa daha iyi yerlere gelir. Zaten amaç ötekiler bim zaten epey iyi Migros’ta iyi Buda bazı şeyleri düzeltirse daha iyi rasyolarla fiyatlanır diye düşünüyorum. Cirosu falan gayet iyi finansal yönetim verimlilik çalışan disiplini az çok belli sorunlar zaten bunun farkındalar ve bunları düzeltmek için yıldız holding bünyesinde parekende grup başkanlığı kuruldu. Yeni daha modern yeni konsept 2.0 mağazalar açılmaya başlandı.online ciroyu arttırmak için yeni güzel reklamalr yapıldı.Yıldız holding Parekende grup başkanlığına şok CEO’su getirilmiş daha yeni 10 haziranda kurulmuş inşallah faydası olur.
https://m.bloomberght.com/yildiz-hol...-kurdu-2354621
Yıldız Holding, perakende grup başkanlığı kurdu
Yıldız Holding bünyesinde perakende grup başkanlığı kuruldu. İlgili birimin başına Şok Marketler CEO'su Uğur Demirel getirildi. Açıklamaya göre Demirel, mevcut görevlerini sürdürmeye devam edecek.
Açıklamaya göre bu yeni yapı ile; perakende operasyonlarının daha bütüncül ve koordineli bir şekilde yönetilmesi ve stratejik hedeflere daha hızlı ve etkili bir şekilde ulaşılmasına katkıda bulunulması amaçlandı.
21 temmuzda 1 mayıstan itibaren 18 milyon 193 bin iken bugün 19 milyon 490 bine çıkmış
https://x.com/crondart/status/181676...d8F2ZUHt93mWtw
Sn. Cevdet Akçay'ın açıklamalarından piyasaya yönelik çıkarımım şu:
Faiz indirim döngüsü kısa sürede başlamayacak.
Faiz indirimi başlasa bile sıkı duruş devam edecek. Kimse sert faiz indirimi beklemesin zamana yayacağız.
Yan tahtalar yine out, likit tahtalar in...Erken faiz indirimini fiyatlayanlar out. vs. vs...
https://x.com/kursadbucak/status/181...d8F2ZUHt93mWtw
Bende böyle düşünüyorum faiz indirimi olacak şöyle böyle gyo çimento deniyordu faiz indirimi olsa bile bence maximum 500 puan iner bunsene 50 den 45 e bence çok birşey farketmez 5 puanla konut kredileri için ailelerin ödeyebileceği oranlar 15-20 maximum bence zaten en iyi ihtimalle bu yıl sonu 45 önümüzdeki sen 30 faiz olacak önümüzdeki sene hedef enflasyon 20-25 olur üstünde bir faiz olması gerek 30 lar bile gül sektörünü hareketlendirmez bence. Uzun süre yüksek faiz olacak gibi Buda işi sektörü garanti olan gıda gıda parekende iletişim bence işleri bozulmaz. Yavaşlama temmuzdan itibaren özellikle ağustosta çok ciddi hissedilmeye başlanacak asgari ücrete de zam yapılmadı hele yılbaşında asgari ücrete geçmiş değil hedef enflamasyona göre zam yapılırsa vay halkın haline ama bunlar ençok gıda parekendeye yarar parasını peşin alır halk mecbur market alışverişi yapacak ama diğer sektörlerde sıkıntılar olacağını düşünüyorum. Ayrıca 3.5 fd favök ile hedef fiyatlamak bence yanlış bu sektör bence en kötü 8-12 arası olmayı hak ediyor çünkü krizlerden pandemiden vb etkilenmiyor.
Haziran ayında aylık enflasyonun ana eğiliminin yaklaşık yüzde 2'ye düştüğünü belirten Akçay, vergi ve yönetilen fiyatlardaki ayarlamaların Temmuz'da aylık enflasyona 1,5 puan ilave katkı yapacağını söyledi ve şöyle devam etti:
"Bu da, Temmuz ayında piyasa katılımcıları tarafından beklenen enflasyondan daha yüksek bir gerçekleşme olması ihtimalini artırıyor."
TCMB'nin piyasa katılımcıları anketindeki Temmuz ayı TÜFE beklentisi yüzde 2,77 seviyesinde ancak bazı ekonomistler bu ay TÜFE'nin yüzde 3,5-4 arasına yükselebileceğini öngörüyorlar.
https://www.bloomberght.com/tcmb-bas...lmiyor-2357262
Ay başında enflasyon yüksek çıkarsa bu en çok parekende sektörüne yarar gyo sektörüne negatif yansır.
Cemal Demirtaş faizler yüksek seyrediyor önümüzdeki 3-6 aylık dönemlerde insanların vazgeçemeyeceği 1. Öncelikli ürünler vardır buralara geçişler olacağını düşünüyorum. Bunlar gıda,gıda parakende Telekom gibi. İnsanlar araba almaya zorlanacak evindeki eşyaları değiştiremeyecek vb Talep daralmasını dengeleyebilecek sektörlere odaklandık. şok marketi de saydı beğendiği hisselerde.
https://x.com/cemaldemirtas72/status...d8F2ZUHt93mWtw
Bende önceki gönderilerde bahsetmiştim gıda gıda parekende iletişim bunlar insanların vazgeçemeyeceği en öncelikli sektörler buralarda da ucuz geride kalmış şirketler önemli bence
Portföyü zaten gömdük gıdalara, parekendelere. Gıda dışında bir eggub kaldı portföyde
bu hisse forumunda aşina olduğum isimler var ama açıkçası ben ısınamadım buraya. Öncelikle zaten fd favök hesabı yaparsak bir marj yok. İkincisi bimasın mağaza sayısı sokm'un yaklaşık yüzde 20 fazlası ama cirosu neredeyse 3 katı. Favök marjı bu sebeple yerde. Mağaza başı cironun düşüklüğü ortada. Yüksek faizin kredi kartı komisyonu vadeli ödeme gibi noktalarda negatif de etkiliyor. Yani geri kaldığı için pozisyon almak pek doğru değil gibi
Ayrıca hem bimini ciro büyüme tahmini yüzde 75 sokm ise 65. Bir verimlilk beklentisi de yok.
Yıldız holdingin tümden bir değişime girdiğine dair bir emare göremiyorum. Ulker'de var bir tek. CFOsu beğeniliyor. Ama sokta kervtte benzer hareketler yok.
Piyasa Temmuz'da aylık enflasyonda yükseliş bekliyor
Bloomberg HT'nin enflasyon anketinde piyasa katılımcıları Temmuz'da aylık enflasyonun yüzde 3,3 seviyesine yükseleceğini öngördü.
https://m.bloomberght.com/piyasa-tem...kliyor-2357355
Enflasyon bu ay gelen zamlar nedeniyle haziran ayına göre yükselişe geçecek gibi. Dediğim gibi önümüzdeki senede enflasyon 20-25 aralığına ancak düşecek gibi eğer böyle olursa 16 ay sonra falan faiz 30 civarına ancak düşer. Şimdi tüketici kredi çekmeye kalksan yıllık faizler %60-70 faizler var önümüzdeki yılda %30-40 lara ancak düşer. Bu yüzden malını peşin satan 1. öncelikli mal satanlar daha dirençli olur diye düşünüyorum.
gıda fiyatları uçmuş bu kağıt bir yıldır aynı fiyatta. olaya bak... :wu:
Şaşırtıcı şekilde Temmuz ayı ortasından itibaren tüketim gözle görülür şekilde düştü. Eskiden önünde sıra olan mekanlar artık en rush saatlerinde 3/4 doluluğa anca ulaşıyorlar.
https://x.com/vvitru/status/18182169...d8F2ZUHt93mWtw
Bir çok kişi bu şekilde konuşmaya başladı artık yeme içme sektöründe birçok yer eskisi kadar kalabalık değil çünkü çok pahalı. Artık insanlar evine giderken marketten alacak alacağını evinde takılacak.Birçok sektör bu dönemde zorlanacak talep düşüşü ile satışlarını enflasyon üzerinde artıran şirketler az olur.Gıda parekende bu dönemin en güzel sektörü peşin ve insanlar için öncelikli sektör.
Ak Yatırım - 2Ç 24 Beklentileri
Banka dışı sektörlerlere ait EM uygulanmış beklentiler de paylaşılmış. 👏
"2Ç24 sonuçları açısından sektörel dinamiklere bağlı olarak olumlu tarafta telekom, gıda perakendeciliği ve sağlık hizmetleri 2Ç24’te güçlü görünüyor."
Bim ayrışacak karlılık olarak demişler ama bu paylaşımda gıda parekende beklentilerini göremedim. Şok market için ne bekliyorlar acaba
https://x.com/valueinvest0/status/18...d8F2ZUHt93mWtw
müşteri sayısında gözle görülür bir artış yok perakende de.sepet tutarları artıyor enflasyon yansıması.ancak bundan daha bir kaç sene önce pandemi vardı.pandeminin kaymağını yediler hayat normale dönünce o hızla büyüme beklentisinin devam etmesi düşüncesi yanılgıya düşürüyor.
bim 101 ve şok yaklaşık 11 biner mağazaya sahipler bunlar çok hızlı mağaza açıp doğal sınırlara yaklaştılar.bu da böyle devam etmeyecek artık açılacak mağazalar için daha seçici olacaklar ve verimsizler kapanacak.yani bundan 5 sene sonra 15er-20 biner mağazaları olmayacak.
şok migros gibi sadakat programı geliştirmeye çalışıyor ancak migros bu işi otırtana kadar yılları geçti.hemen pastadan pay kapmak kolay değil.
aynı zamanda sanal market için de atağa kalktı ancak ilk başta büyük bir hata yaparak o saçma elektrikli çin malı motorları aldılar.
şu anda iş normale döndü ama atı alan üsküdarı geçtiği için orada da çok çaba sarfetmesi gerekecek.getir bile topu dikti avrupada .o iş için biraz geç kaldılar
toparlayacak olursak temel analizin parlak olduğu tek nokta cok güzel para girişi var şirkete.bunu iyi değerlendirebiliyorsa ilerisi için umut vaat eder.
bim ile aralarında dağlar kadar fark var yalnız bu da fiyata yansıyor.bu arada bim personele ufak bir zam yapmış muhtemelen şok da yapacak.bir sonraki çeyrek için negatif etkileri görülebilir.
Bunun kadar kifayetsiz bir kağıt görmedim...
Bim bugün bile artıda Buda hergğn düşüyor bir yıldır aynı fiyatta şirket yöneticileri hissenize sahip çıkın lütfen ayıp bim 376 milyar sok market 36 milyar
hisseye sahip çıkmalarını beklemeyin basit bir örnek bunu anlatıyor
830 gram salça 32 lira bunların yaptığı kampanyaya bakın
400 gram salça bir alana bir bedava 28 lira yani 830 gram salça 32 lira iken 400 +400= 800 gram salça 56 lira başka bir deyişle 830 gram salça 32 lira iken yarısından bile az 400 gram nasıl 28 lira oluyor:))
vatandaşı aptal gören bir şirketin hissesi bu kadar olur işin tuhafı kapıyı pencereyi telefonu kapatmışlar ulaşacak görüşecek kimse yok
marketi kapattılar herhalde bari içeride bir çırak falan bıraksaydılar gerçekten ayıp artık yahu.
BIST -%0,5
BIMAS +%1,62
neredeyse -4 yaptı. Ne oldu da bu kadar kötü fiyatladın Allah aşkına.
Bu kadar sahipsiz bir hisse görmedim.
Bugün İzmir/Menderes tarafında tesadüf yeni açılan bir Şok Market'e(#SOKM) girdim. Mağazayı çok beğendim.
Fırın bölümü, ısıtmaya hazır ana yemekler ve genişletilmiş ürün yelpazesi gözüme çarptı.
Stratejide bir değişikliğe mi gittiler ya da bölgesel bir durum mu bilmiyorum ama yeni açtıkları mağazaları bu şekilde açıyorlarsa bence uzun vade için güzel bir durum. Evimin yakınlarındaki mağaza da böyle olsa alışveriş sıklığımı arttırırım açıkcası.
Bizim İstanbul'da eve yakın olan mağazalar eski ve çoğu bakımsız. İstanbul'da hiç böyle bir Şok Market mağazasına denk gelmediğim için dikkatimi çekti bu durum.
https://x.com/yatirimweb/status/1819...d8F2ZUHt93mWtw
Muhtemelen bu abi. Ben de aynı şeyi merak edip araştırdım, bölge satış müdürünün 1 ay önce aşağıdaki paylaşımına denk geldim. Görseldeki mağazada "Lezzet Cafe" yazıyor, benim görselde de aynı konsept var.
Ben beğendim açıkcası, rekabet açısından rakipleriyle durumu eşitleyebileceği bir seviyeye gelmiş yeni mağaza konsepti bence.
https://x.com/yatirimweb/status/1819...d8F2ZUHt93mWtw
Yeni konsept mağazaları beğenenler çıkıyor kesile daha az yeni mağaza açıp bir yandan da eski mağazaları bu konsepte çevirse çevrilemeyeneler sözleşme bitince yenilenmese ve başka yere yeni konseptler açılsa.Yukarıdaki beyfendi rakipleriyle farkı kapatabilir demiş bu konsept inşallah bizde böyle düşünüyorduk şirkette bir değişim var inşalallah halkın beğeneceği rahat rahat alışveriş yaptığı bir şirket olurlar.
12 ay önce bu hisseyi alan kişi enflasyonu da hesaba katarsak parasının yarısını kaybetti ..
2. çeyreğin 1. çeyreğe göre artış/azalışları (%)
----------şok-----migros
ciro........9..........13
brütkar.(-1)......+27
gnl.ynt (-9)......+14...şokta artmış, migrosta azalmış
pzrl-stş(-2)......(-6) her ikisinde artmış.
Hayirli aksamlar seni takipteyim kafama takıldığı için bir sorum olacak bu sok bu gün neden dayak yedi bir ikincisi önümüzdeki zaman diliminde en fazla ihtiyaç gida ve şu olacak gibi.sorum üç bu sok biraz daha geri gelsene hak ettiği hedefe yonelirmi yönelmesi.saygi ve sevgiler akcaydan.ytd
bu şekilde olan bir çok hisse var maalesef şişecam tknsa ....endeks bile geçen seneye göre anca %15 getirdi enflasyon hesaba katınca zarar ...endeks kafasını yukarı çevirmeden umut yok.
şokun finansal karnesi de çok iyi değil rakipleri daha önde bim mgrs varken kim neden bu hisseyi alsın?
40 liralarda dibini buldu bence şok, buralardan alım yaptım.
Ortaklığım şanslı gelir umarım.
tahtacı, alım yaptıkça düşürüp alanı cezalandırıyor :halay:
Ağırlıklı olarak ekonomistlerin görüşü, Aralık ayından itibaren politika faizlerinin 150 - 200 baz puan düşeceği yönünde. Şayet bu gerçekleşirse borsaya geri dönüşler hızlanacak. Hisselerdeki durağanlık bu beklentiden kaynaklanıyor. Tahta yapıcılar bu zaman zarfında silkeleme ve hisse toplama derdinde. sokm ' de bu silkelemeden nasibini fazlası ile alıyor. Sabredenler elbet kazançlı çıkacak.