Sayfa 217/222 İlkİlk ... 117167207215216217218219 ... SonSon
Arama sonucu : 1773 madde; 1,729 - 1,736 arası.

Konu: SOKM - ŞOK Marketler Ticaret A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Mavilik göreceğiz derken karanlık sulara gömülmeyelim.

Şok marketi kullanan var mı içinizde. Marketçilikte sanki 50 yıl geride gibi sanki
    Gerçi Ülker ürünleride öyle ama Orta Doğu ve Kuzey Afrika pazarları kurtarıyor onu
    Gurubun bir tek kerevitaş (Superfresh) markası var kaliteli diyebileceğimiz

Haa Şok borsada beleşten az pahalı işlem görüyor oda ayrı konu
    Hissem yokken de giderdim. Gittiğim marketlerdeki gözlemlerim şu şekilde.

*Personeller genel olarak iyi niyetli, gayretli.
    *BİM'in cuma, 101'in Perşembe günü yaptığı indirim/promosyon satışları Şok'ta Çarşamba günleri ama çok cezbedici ürünler ve fiyatlara denk gelmiyorum.
    *Ürün çeşitliliği az, eskinin iyi markaları Mis, Mintax ve Piyale markalarını daha iyi kullanıp pazarlayabilirler.
    *Win puan olayı güzel, ise yarar puanlar kazandırıyor, kasa arkası 25 TL üstü alışverişte indirimli ürünleri de fena olmuyor.
    *101 ve Bim gibi market açma standarti düşük sanırım, küçük m2li kullanışsız marketleri çok var.
    *Özellikle manav kısmı 101 ve Bime kıyasla kötü/yetersiz havalandırmalı.
    *Cepte şok uygulamasi güzel, güncel fiyatları, win puan kazabilecegimiz ürünleri görebilmek güzel. 101'in hadi uygulamadı bence o kadar kötü ki cepte şok onun yanında oldukça iyi.

CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. Teşekküler sn debo, ben gitmedim. Migros ve Macro dan alışveriş yapıyoruz. Sorma sebebim yolda el arabası formatında bir araç gördüm, dikkatli bakınca üstüme şok yazdığını gördüm. Bu devir bu ne yaa dedim sesli güldüm. Muhtemelen evlere servis aracıydı

Şirket zamana ayak uydurabilirse çok iyi yerlere gider hisseside. Böyle kalacaksa afrika ve ortadoğu ya açılsın bence

Devasa cirolarının yanına gelecek 2 bilançoda karda ekleyebilirse bu sene sonunda100 ler kulübünde bence

3.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Teşekküler sn debo, ben gitmedim. Migros ve Macro dan alışveriş yapıyoruz. Sorma sebebim yolda el arabası formatında bir araç gördüm, dikkatli bakınca üstüme şok yazdığını gördüm. Bu devir bu ne yaa dedim sesli güldüm. Muhtemelen evlere servis aracıydı

Şirket zamana ayak uydurabilirse çok iyi yerlere gider hisseside. Böyle kalacaksa afrika ve ortadoğu ya açılsın bence

Devasa cirolarının yanına gelecek 2 bilançoda karda ekleyebilirse bu sene sonunda100 ler kulübünde bence
    Hem Şok Migros hissesi olan biri olarak ben de şunu diyeyim, bizim burada da 3 tekerli motorlu Migros servis aracı gördüğümde ben de bayağı gülmüştüm

4. Hahaaa. Migrosunda mı varmış. Migros geriye Şok ileriye gidecek o zaman.

5.  Alıntı Originally Posted by debo Yazıyı Oku
    Hissem yokken de giderdim. Gittiğim marketlerdeki gözlemlerim şu şekilde.

*Personeller genel olarak iyi niyetli, gayretli.
    *BİM'in cuma, 101'in Perşembe günü yaptığı indirim/promosyon satışları Şok'ta Çarşamba günleri ama çok cezbedici ürünler ve fiyatlara denk gelmiyorum.
    *Ürün çeşitliliği az, eskinin iyi markaları Mis, Mintax ve Piyale markalarını daha iyi kullanıp pazarlayabilirler.
    *Win puan olayı güzel, ise yarar puanlar kazandırıyor, kasa arkası 25 TL üstü alışverişte indirimli ürünleri de fena olmuyor.
    *101 ve Bim gibi market açma standarti düşük sanırım, küçük m2li kullanışsız marketleri çok var.
    *Özellikle manav kısmı 101 ve Bime kıyasla kötü/yetersiz havalandırmalı.
    *Cepte şok uygulamasi güzel, güncel fiyatları, win puan kazabilecegimiz ürünleri görebilmek güzel. 101'in hadi uygulamadı bence o kadar kötü ki cepte şok onun yanında oldukça iyi.

CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Bende cepte şoktan alışveriş yaptım uygulaması güzel marketlerinde ise çallışan ve market disiplinini sağlarsa iyi olur. Sebze meyve yeni şok 2.0 marketlerde buzdolabında o nedenle kötü koku çürüme oluşmaz belki ileride o reyonu eski marketlerde de öyle yapar. Ben online tarafta ciroyu büyütebileceğimiz düşünüyorum yeni reklamları güzel etkili.Vermlilik ve maliyet yönetimi yapılırsa daha iyi yerlere gelir. Zaten amaç ötekiler bim zaten epey iyi Migros’ta iyi Buda bazı şeyleri düzeltirse daha iyi rasyolarla fiyatlanır diye düşünüyorum. Cirosu falan gayet iyi finansal yönetim verimlilik çalışan disiplini az çok belli sorunlar zaten bunun farkındalar ve bunları düzeltmek için yıldız holding bünyesinde parekende grup başkanlığı kuruldu. Yeni daha modern yeni konsept 2.0 mağazalar açılmaya başlandı.online ciroyu arttırmak için yeni güzel reklamalr yapıldı.Yıldız holding Parekende grup başkanlığına şok CEO’su getirilmiş daha yeni 10 haziranda kurulmuş inşallah faydası olur.

https://m.bloomberght.com/yildiz-hol...-kurdu-2354621

Yıldız Holding, perakende grup başkanlığı kurdu

Yıldız Holding bünyesinde perakende grup başkanlığı kuruldu. İlgili birimin başına Şok Marketler CEO'su Uğur Demirel getirildi. Açıklamaya göre Demirel, mevcut görevlerini sürdürmeye devam edecek.

Açıklamaya göre bu yeni yapı ile; perakende operasyonlarının daha bütüncül ve koordineli bir şekilde yönetilmesi ve stratejik hedeflere daha hızlı ve etkili bir şekilde ulaşılmasına katkıda bulunulması amaçlandı.

6.  Alıntı Originally Posted by clastobar Yazıyı Oku
    Citibank 80 günde 18 milyon lot takasta mal almış sok marketin %3.06 sını 80 günde toplamış

https://x.com/bayfibonacci/status/18...d8F2ZUHt93mWtw
    21 temmuzda 1 mayıstan itibaren 18 milyon 193 bin iken bugün 19 milyon 490 bine çıkmış

https://x.com/crondart/status/181676...d8F2ZUHt93mWtw

7.  Alıntı Originally Posted by clastobar Yazıyı Oku
    Sayın hocalarım hoşgeldiniz mevcut sıkılaşma dönemi yeni hissedilmeye başlandı birçok sektörde işler bozulmaya başladı özellikle ihracatçı şirketlerde döviz yükselmediği için. İşleri iyi giden sektörler in başında gıda , parekende iletişim.Temmuzda asgari ücret zammı olmaması en pozitif parekendeyi etkileyecek hedef enflasyona göre zam yaparsa hükümet burada da birkaç paylaşım önce hesapladım personel gideri açısından şok market çok pozitif etkilenir. Bir çok kişi birkaç ay sonra faiz inecek gyo inşaat malzemeleri çimento desede evler satılmıyor belki 1 yıl sonra faiz 30 a anca düşer o faizler hala birçok sektör için çok yüksek. Malını peşin satan marketler her geçen çeyrek nakitlerini arttırarak ve satış sıkıntısı yaşamayan en güvenli sektörlerin başında geliyor bence. Parekendeler içinde çok geride kaldı bimin 10 da birine düştü piyasa değeri.
    Sn. Cevdet Akçay'ın açıklamalarından piyasaya yönelik çıkarımım şu:
    Faiz indirim döngüsü kısa sürede başlamayacak.
    Faiz indirimi başlasa bile sıkı duruş devam edecek. Kimse sert faiz indirimi beklemesin zamana yayacağız.
    Yan tahtalar yine out, likit tahtalar in...Erken faiz indirimini fiyatlayanlar out. vs. vs...

https://x.com/kursadbucak/status/181...d8F2ZUHt93mWtw

Bende böyle düşünüyorum faiz indirimi olacak şöyle böyle gyo çimento deniyordu faiz indirimi olsa bile bence maximum 500 puan iner bunsene 50 den 45 e bence çok birşey farketmez 5 puanla konut kredileri için ailelerin ödeyebileceği oranlar 15-20 maximum bence zaten en iyi ihtimalle bu yıl sonu 45 önümüzdeki sen 30 faiz olacak önümüzdeki sene hedef enflasyon 20-25 olur üstünde bir faiz olması gerek 30 lar bile gül sektörünü hareketlendirmez bence. Uzun süre yüksek faiz olacak gibi Buda işi sektörü garanti olan gıda gıda parekende iletişim bence işleri bozulmaz. Yavaşlama temmuzdan itibaren özellikle ağustosta çok ciddi hissedilmeye başlanacak asgari ücrete de zam yapılmadı hele yılbaşında asgari ücrete geçmiş değil hedef enflamasyona göre zam yapılırsa vay halkın haline ama bunlar ençok gıda parekendeye yarar parasını peşin alır halk mecbur market alışverişi yapacak ama diğer sektörlerde sıkıntılar olacağını düşünüyorum. Ayrıca 3.5 fd favök ile hedef fiyatlamak bence yanlış bu sektör bence en kötü 8-12 arası olmayı hak ediyor çünkü krizlerden pandemiden vb etkilenmiyor.

8. Haziran ayında aylık enflasyonun ana eğiliminin yaklaşık yüzde 2'ye düştüğünü belirten Akçay, vergi ve yönetilen fiyatlardaki ayarlamaların Temmuz'da aylık enflasyona 1,5 puan ilave katkı yapacağını söyledi ve şöyle devam etti:

"Bu da, Temmuz ayında piyasa katılımcıları tarafından beklenen enflasyondan daha yüksek bir gerçekleşme olması ihtimalini artırıyor."

TCMB'nin piyasa katılımcıları anketindeki Temmuz ayı TÜFE beklentisi yüzde 2,77 seviyesinde ancak bazı ekonomistler bu ay TÜFE'nin yüzde 3,5-4 arasına yükselebileceğini öngörüyorlar.

https://www.bloomberght.com/tcmb-bas...lmiyor-2357262

Ay başında enflasyon yüksek çıkarsa bu en çok parekende sektörüne yarar gyo sektörüne negatif yansır.

Sayfa 217/222 İlkİlk ... 117167207215216217218219 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •