sözlü müdahale
bütün dertler unutuldu 2 saate
nasil bi ülkedeyiz
Printable View
sözlü müdahale
bütün dertler unutuldu 2 saate
nasil bi ülkedeyiz
GPG 7,21'den dolar almış bu akşam.%4 ağırlıkta.
Vadeli piyasasından alındığından %1 vergi yok denilmiş.
Vadeli piyasa döviz ve kıymetli maden alımı için en güzeli o zaman.
ons icin uygun alım zamanı kolluyorum
kimseyi riske sokmamak icin alım icin zaman belirtmeyecegim ama ikinci kez bu firsati verdi bu ay
beyler araç geri görüş kamera ile ilgili bilgisi olan varsa bana özelden yazabilir mi?
Borsa çıkışını saat 15.00 den sonra yaptı sanırım. Çünkü o saate kadar yaklaşık artı %1 seyrediyordu.Sonra izlemeyi bıraktım. yarın yapılacak toplantı için faiz artışı olmayacağı beklentisi mi satın alındı?
Yoksa olası bir faiz artışına karşı, piyasanın bu durumu olumsuz karşılamasına bir önlem olarak mı? borsa yükseldi. Çünkü faizin 200 baz puan yükselmesi durumu satışı da beraberinde getirir. Ama bir iki gün sonra yine normale döner diye düşünüyorum.
Yani durduk yerde birden bire borsanın bayağı da yükselmesi akla soru bir takım soruları da getiriyor. Bir de yabancılar çıkmak için yeni strateji mi izliyor? Çünkü son aylarda bayağı yabancı çıkışı vardı. Bu soruların cevabını yakında anlarız herhalde.
bu arada ben eib’nin bugün o oranı getirdigini düsünmüyorum kesin teyit edecek varmi?
bi arkadas yazdida baska gorebilen varmı
sanki - yazacak gibi geliyor
Uygun bir Faiz artışı Bist lehine bile olabilir. Ki zaten son bir haftadır oldu da.
Doğrusal orantılar, birebir fonksiyonlar çalışmıyor bu dönemde.
Bir tek şey geliyor aklıma. Meşhur hikayedeki gibi, kedi buradaysa ciğer nerede, ciğer buradaysa kedi nerede ?
Gerçekten ülkenin eksenini değiştirecek, başka bir perde açacak kadar, artık hidrokarbon enerji kaynakları ithal etmesine gerek kalmayacak kadar büyük bir rezervse, bunun şakası lamı cimi yok, bist100'deki karşılığı net tavan olmalıydı. Cumhuriyet tarihinin belki en önemli haberi mali olarak.
Yok eğer her iki yılda bir çıkan haberler benzeri olup, üç gün sonra unutulacaksa yazık hakkaten.
Ama her halukarda umarım bahsedilen kadar, devran değiştirecek kadar önemli bir sahadır. Hepimiz için en iyisi olur. İyimserlikten başka alternatif yok.
Ajanslara bakıyorum, her yerde, bu coğrafyanın en büyük doğalgaz rezervi yazılmış,
Yurtdışı basında, flash haber olarak veriyor.
Türkiye devasa milyarlarca metreküp doğalgaz buldu yazılmış, yabancı ajanslarda.
Ülkemizin, Yaklaşık ortalama
Her yıl 20 milyar dolara yakın gaz ithalatımız var.
Bu bulunan gaz, hem cari açığı kapatacak, hem de
Avrupaya ihraç etme imkanımız doğacak.
Hem de yurt içinde ucuz maliyet olacak.
Fabrikaların doğalgaz ile çalışan elektrik santralleri var. Elektrik üretiminde kullanılan doğalgaz santralleri var.
Vatana millete ülkemize hayırlı olsun.
Açıklandığında doları çok sarsar bu müjde. Hem cari açığın kapatılması hem de enerji ihracatı açısından, hem de gaz ithalatının bitmesi açısından , doları fena sallar.
Cuma günü piknik tüpü, lpg li oto ne var ne yok, gaz lazımsa alın ekran başına.
Sırada ki Petrol olsun, inşallah.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Al-Sat-Tut tavsiyesi değildir.
ikinci bi dipnot
dxy yükselisi malum enstürman icin hic iyi degil!!
Aslında enerji kaynağı falan değilde şu arkadaşın yazdığı olay olabilir.
Çinle 400 milyar dolalrlık takas anlaşması tamam.
Bakanın "Eksen değişiyor" sözlerine tam uyuyor
https://www.hisse.net/topluluk/showt...57#post4693257
Şunun olma ihtimali daha yüksek bence.
O zaman doların pabucu dama atılır.
https://www.hisse.net/topluluk/newre...eply&p=4693314
Bu aşı işi de ''cem uzan'a hapis şoku'' ''emekliler resmileşti, buna dikkat'' haberlerine döndü he. Metrekareye 3 aşı düşüyor. Her gün her yerde aşı. Ama hala kafayı çıkaramıyoruz camdan.
ıpv -0.04
tdg- 0,16
tta -0,87
Onsun durumuna göre altında kalanı yarına.
TTE 0.095427 %+1.01
GMA ve OPB ne zaman ivmelenmeye başlar acaba %-1,75 ve %-2,40 ile gidiyoruz. Hisse portföyleri de pek iyi değil galiba ona ayak uydurup yükselse.
Destekler
Gram altın 20 günlük ortalama desteği : 450 / 50 günlük: 425
Ons altın 20 günlük ortalama desteği : 1950 / 50 günlük: 1875
Dolar Tl 20 günlük ortalama desteği : 7.15 / 50 günlük: 7.00
Bist 100 20 ve 50 günlük ortalama desteği : 1114 / 200 günlük: 1072
Bakalım dbh ne yapacak. üç gündür saçma saçma eksi yazıp ayrışıyordu.
https://twitter.com/cagankoc/status/...900068353?s=19
Gercek meselelere odaklanmak lazım. Bugün PPK günü asıl ekseni orada göreceğiz.
TKF +%1.31
Saygılar.
NNF tefaşa açılmış bugün. minumum miktar yazmıyor.
AED fon ,borsa arttıgında - yazması ..yorumlayacak varmı