olmadı hata verdi
tşk
Printable View
Merhaba
Örnek olarak eylül 2019 ayı icindeki günlerde Aylık barda AGUSTOS 2019 ayı O,H,L,C bilgileri kullanmak istedigimde bir önceki ayın bu degerlerini nasıl cagırabiliriz Matrikste.
Aynı sekilde bu hafta icinde bir hafta öncesinin HAFTALIK peryotta O,H,L,C degerlerini nasıll alırız.
saygılar-tesekkurler
ytd
merhaba
bu enson satış fiyatını bulmak bu tarz basit formüllerde yukarıda yazdığınız şekilde doğru çalışıyor.
Fakat benim şöyle bir problemim var. Yazdığım formül uzun ve karmaşık. 1 alım yapıyor fakat sat kodu çalışana kadar 1,2,3,5 belki 10 sefer tekrar al sinyali üretebiliyor (misal:yatay piyasa) Dolayısıyla yukarıdaki şekilde son alış fiyatını bulmak istediğimde son bardan geriye doğru gittiği için gerçek aldığı fiyatı değilde son bara en yakın oluşan alış sinyaline göre yanlış fiyat veriyor.
Bunu çözebilen var mı?
2 al sinyali geri gidip ileri doğru satış sinyali tara demek çözüm olabilir fakat ileri doğru tara tarzında bir fonksiyon yok veya ben bulamadım
2.5 sene sonra sonunda 🥳🕺
Sent from my iPhone using hisse.net
matriks’ten yeni fonksiyonlar geldi ve aktif barın kapanmasına kalan süreyi artık hesaplayabiliriz.
currenthour()
currentminute()
currentsecond()
Sent from my iPhone using hisse.net
daha önce sorulmuş, matriks PHL1 ve PHL2 indikatörlerin açık hali:
https://eksiup.com/p/9w2506066rw4
Ek 23399
misal rsi(14) ün 3 önceki verisini nasıl ifade edebilirim şimdiden teşekkürler...
Koşul eğer cross gibiyse çalışıyor. Ama basit örnek olsun c>5 gibi bir koşulsa ve al yaptıysa, sonraki barda da koşul sağlandığı için sonal tekrar assign oluyor. Take profiti matriksin mevcut sekmesinden değil de kendi yazacağım bir koşula bağlayacağımı düşünelim. Aldığım değer fixlenmiyor. Al kriteri aktif kaldığı için. Yardımınız için teşekkür ederim.
Sizin de problem benimki ile aynıymış. Sanırım ideal kullanmak gerek, çok basit bir kod bile yazılmıyor. Halbuki sadece algoritma geliştirip, robotsuz yine manuel işlem yapacağım. Bütün datayı excele csv olarak atıp, ordan çalışmak bile daha kolay. Hazır indikatörlerden vazgeçip
Koşulların tersini alıp açığa sat ve pozisyonu kapa şeklinde test etsek, belki olur. Son bardan geriye doğru, ama çok gıcık
Satis sonrasi ilk Alis fiyatini asagidaki formulle bulabilirsiniz sanirim, bir deneyin:
al:=cross(x,y);
sat:=cross(y,x);
sonal:=if(cross(barssince(al)<barssince(sat),-0.5),valuewhen(1,al,c),PREV);
sonsat:=valuewhen(1,sat,c)
Matrikste ancak taklalar atilarak bazi seyler yapilabiliyor, olanaklar ideale gore cok kisitli.
merhabalar,
bunun çözümü var. size ancak ip ucu verebilirim. sonrası size kalmış.
al:=cross(x,y) ; sat:=cross(y,x) ;
z:=valuewhen(1, al-sat , al-sat)
yukarıdaki z değeri artık size pozisyon yönünü verir.
z nin değişim yeri o pozisyonun başladığı yerdir. (arada al sinyali tekrarlamasını buradan elersiniz)
benden ancak bu kadar. gerisi için biraz uğraşmanız lazım.
Mrb, countback izsüren stop ile ilgili formül paylaşırsanız sevinirim.
2014 Yılında uufuk hoca countback ile ilgili bir link vermiş. https://www.hisse.net/eforum/showthr...t=36926&page=4 32. sırada.
Hocam tşk buldum
Matriks Akademi
@MatriksAkademi
Matriks Formül Sihirbazı Kullanımı örneklerle anlatım videosu linki:
https://youtu.be/NiD1yZ0uIvU
herkese iyi akşamlar metastock da kullandığım bu formülü matrıksde kullanamadım
yardımcı olabilirmisiniz.
(Ref(Mov(MP(),5,S),0)
mp() ifadesimi yanlış oluyor acaba
(Ref(Mov(MP(),5,S),0) terslik var madem referans alıyorsunuz en az 1 önceki olmalı
Ref(Mov(MP(),5,S),-1) deneyiniz.
Merhabalar, fotoğrafta görülen son üç bardaki formasyonu explorer da taratabileceğim formül nasıl olmalıdır acaba?https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0896282530.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sayın bear_bull ilginize teşekkürler ama yine olmadı
Arkadaşlar emeklerinize saglık deneyeyim bakalım
mp() yerine h+o/2 de denedim yine beceremedim
Cross(Ref(Mov(MP(),21,S),0),(Ref(Mov(MP(),21,S),-2)))
bunun matrıks halini bulamadım
Merhaba Değerli Büyüklerim 1 Konuda Desteğinizi Rica Ediyorum ,Matriks için Central Pivot Range Hesaplamasını Yapacak Kod Noktasında Hesaplanılasını İstediğimiz değerler Görsellerde dir ,
İlgi Alakanızı Rica eder ,Teşekkür ederim ...
TC = (High + Low)/2
Pivot = (High + Low + Close/3
BC = (Pivot - TC) + Pivot
Merhaba iyi geceler. Hisse senetlerinin geçmiş verileri nereden bulabiliriz acaba. Ücretli de olsa satan vs yer varmı bildiğiniz acaba. Matriks sağolsun çoook yardımcı oluyor. Beyefendiler; temettü vs konulardan dolayı verilerde problem oluyor veremiyoruz diyorlar. Sana ne kardeşim diyorum ama vermiyorlar. Bunlardan bir çaçık olmaz ama işte bir süre daha kullanacağız bu matriksi onun için de verilazım. Nereden temin edileceği konusunda yardımcı olan olursa sevinirim.
Arkadaşlar matrix programını laptopta çalıştırdıktan sonra laptopa HDMI İle bağlı TV De izlemek için ne yapmam gerek ?. Matrix diğer programlar gibi üst bardan tutulup 2. ekrana sürüklenmiyor.
Herkese iyihafta sonları. Matriksi yeni kullanmaya başladım. Bazı konularda alım satım koşullarını denemek istiyorum. Matriksten bazı verileri aldım. Ancak matriksinde çözemediği bazı durumlarla karşılaştım. Onun için buraya yazmak istedim. Alım satım koşulları çerçevesinde işlem yapanlar varsa bn daha iyi anlayacağını düşünüyorum.
1. Matrikste 5 dk.lık geçmiş verileri yüklediğimde maalesefki veriler 3 sene gibi bir zamanı göstermekte. 12 yıllık veriyi bütün olarak göremiyorum. Doğal olarak parça parça yapılan testlerin çok sağlıklı olmadığını farkettim.
2. Her hangi bir zaman diliminde yapılan testlerde En İyi 500 veya isteğe göre 1000-2000 gibi rakamlarla sonucu göster dememize rağmen program testibitirse bile program yanıt vermiyor hatası verip Matriksi kapatmaya bizi yönlendiriyor. Bunun sebebi ve çözümü ne olabilir.
3. Elinde Fthy ve x30 vadeli piyasanın 1 dk.lık verisi olan varsa verebilirmi.
4. Yapılan testler bazı zamanlarda çok uzun zaman alıyor. Bu normalmidir.
Bu sorularıma cevap yada yardımcı olabilecek olan olursa çok memnun olurum..İyi hafta sonları
Verdiler, vermez olurlar mı hocam, dalga geçer gibi 22 şubat 27 ağustos arasını verdiler. Aradım teknik servisi dalgamı geçiyorsunuz siz bizimle diye teknik olarak onlar 1 dk.lık verilerle yapılan analizlerin çok sağlıklı olmadığı için müşterilerine ancak bu kadarını verebiliyorlarmış. 27 ağustosla 30 eylül arası bile yok ortada. Bilerek vermiyorlar. Sanırsın olağanüstü şeyler çıkartacağımızı falan mı sanıyor bu .... neyse küfür etmeyeceğim, alt tarafı iki movun kesişimi gibi basit şeyleri kullanıp bir şeyler deneyeceğiz. Şur da 15 günden beri aktif kullanıyorum. Bir süre demo ve kullanan kişilerin hesaplarından kullandım ama algoculuk matriksle çok zor. Ben yukarıda da yazdım, bir çok problem dolu. Test yapmak falan zaten ayrı bir işkence, saatlerce test yap program kendisini kapatıyor. Ne diyelim birsüre daha kullanıcaz.