dolares düşen trendi kırdı.
merkez zk oranlarını artırdı.
ancak tefeciler bunu beğenmedi dolar artışa devam diyooo.
tütüncü merkez efendi politika faizini artır diyorlar sana.
dolares düşen trendi kırdı.
merkez zk oranlarını artırdı.
ancak tefeciler bunu beğenmedi dolar artışa devam diyooo.
tütüncü merkez efendi politika faizini artır diyorlar sana.
https://twitter.com/Merkez_Bankasi/s...505544194?s=19
TCMB'nin yaptığı açıklama...
6.90 dip oluşumunu tamamladı...
Yıl sonu 6.20 kur hedefi veren tefecilerin düşük kurla swaptan çıkma planları çalışmayacak gibi görünüyor.
Gerçi bu tefeciler 8 den bile çıksa yüzde 18 net kazanç elde ediyorlar. Onlar için değişen bir şey olmaz.
Kardan zarar sadece..
Ancak biz içeride onca riske karşın TL de duruyorsak elbette yüksek faiz almamız gerekiyor.
Ülkedeki tasarrufların yarısını oluşturan TL den durmayanlar (fiziki olmayan) dolara ve altına park ettiler.
AKP li Canikliye göre bu rakam daha da yüksek. Zira ona göre 6.80 den buharlaşan 120 milyar doları halk yastık altında tutuyormuş.
Bu başlı başına bir skandal değil mi?
Yani halkın bu kadar yükse oranda tutarla hükümete güvenmiyor olduğunu itiraf ediyor.
Yıl sonunda önce 19.25 ile sonrasında HSBC den 19 faizle devam...
Martta da faiz 19 un altına düşmez diye bekliyorum.
Umarım bir kriz olmaz da TL ye yatırım yaptığımızdan 2 yıl önce berber traşı karşılığında dolarını bozduranların konumuna düşmeyiz.
ay sonu arada böyle sıçramalar olması normal. ben tekrar alt banda ineceğini düşünüyorum. %17-18 net faiz varken yükselmesi anlamsız. trend ihlali mi kırılmamı cuma kapanışa bakmak lazım.
Dolarda denge kuru 7.50 olmalıydı.
Ters dolarizasyon olsun istiyorsanız kuru dibe çekemezsiniz.
Yüzde 24 faizde bozdurmayan neden dipten bozdursun...
Oraya gelirse herkes (BİR SÜRE) rahatlar.
Ben geleceğini de düşünüyorum.
bizde genelde böyle olmuyor hareket başladımı uçacak kaçacak diyenler çoğalıyor ayrıca çıkış başladı eyvah diye panik alımları başlıyor yeni ekonomi yönetimi ters dolarizasyon tl ye güven enflasyon düşüşü istiyorsa rehavete kapılmadan aman vermeden şüphe uyandırmadan adımlarını atmaya devam etmeli
vatandaşa ne güzel filimler çeviediler...
- her şey iyleşmiş gibi döviz mevduat faizlerini aşağı çektiler... Oysa eski defterdar Canikli ,ne diyor döviz mevduatını çekene mecburen fiziki olarak ödeme yaptık.Zaten gerisi sanal olduğunu ikrar ediyor.Hem risk büyük hem de komik orana mesela dolara 0.75-1-1.25 oranları teklif edildiğni burada yazılyor.Bu bankalar şeytanla mı yarışıyor ?Adeta mudiye dövizi al git demeye getiriyorlar.
-TL mevduat oranında tık yok bir de geri çekiyorlar...
Çok tehlikeli oyunlar.
IMF ile derhal 100 milyar dolarlık stad-by antlaşması için yola çıkılmalı...
Yarın çok geç olacak...
hangi adım üstadım daha faiz artışı haricinde bir şey göremedik enflasyon bu kadar yüksekken de kur da artış beklememek de anlamsız zira ZK'ların artması da mevduat için ufak da olsa negatif bir durum oluşturdu. stopajın alınmaması da devleti önemli bir gelir kaynağından alı koyuyor bu durumda inşallah milletimiz için olumlu işler yapılır, sadece fikir yürütmeye çalışıyorum.
Saygılarımla.
stopaj indirimi uzatılmazsa getireceği olumsuzluk stopaj gelirinden gelecek faydadan çok daha yüksek olur yeni ekonomi yönetimi fiyat istikrarı ters dolarizasyon ve enflasyonla mücadelede asla taviz verilmeyeceği söylemlerinde bulundu gerekirse daha fazla sıkılaşma yapılacağının sözünü verdi şimdi açıklanacak enflasyon ve bunun karşılığında mb nın ppk da atacağı adım yeşil soğanı yeşermeden kuru soğan konumuna sokabilir top merkezde
Bugün Yapıkrediye emekli maaş promasyon şeyini görüşeyim diye gittim. Gitmişken kardeşimin apartman aidatını da yatırayım dedim. Yönetim şirketinin banka hesabı gittiğim şubede, memureye 200 tl. ile kardeşimin tc. sinin ve yatacak hesabın numarasının yazıldığı kağıdı uzattım. Yazdı- çizdi benim tc. yi sordu. Söyledim. Yine yazdı- çizdi ve kimliğimi istedi. Hayırdır dedim. Bizim bankanın sisteminde sizin kimlik bilgileriniz çıkmıyor, bu yüzden kimliği taratmam gerekiyor dedi. Hoppalaaa , benim kimlik bilgilerim zaten çıkmaması gerek.... Neyse ver kızım sen parayı da kağıdı da, siz daha 200 tl. parayı almayı beceremiyorsunuz ben size maaş felan getirmem dedim.
Eve gelince internetten ŞİKAYETVAR sitesine bir baktım ki ; 24 bin küsür şikayet var.
Stopaj indirimi uzatılmazsa mevduat faizi yüzde 15 stopaj hesabına göre yeniden negatif reel faiz seviyesine gelmiş olacak bu durum bırakın ters dolarizasyonu yeniden dolarizasyonu hızlandırabilir mart ayı oldukça kritik bir öneme sahip bana kalırsa 100 baz puanlık politika faizi artışı ile stopaj indirimin uzatılması harika hamleler olur kredibilite tavan yapar ekonomi yönetiminin şimdiye kadar ki açıklamaları bu adımların atılma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor atılmazsa bizde ona göre pozisyon alırız bekleyip göreceğiz
Bahriciğim gerçek enflasyon yüzde 30-40 iken yüzde 8 faizde (yüzde 15 stopajlı) pozisyon alamamışsın, bu saatten sonra MB senin bu blöfünü yer mi? :-)
Merhaba arkidişler,
Az önce temin ettiğim taptaze, sıcacık ABD Doları / (TL) vadeli mevduat oranlarını buyrunuz:
Tutarımız iki para birimi için de 500 bin üzeridir.
Fiba: %0,50
Alternatif: %1,75
Work: %0,25 (TL'de %17)
Rodeo: %1,70
Burger: %2,00
Vakıflar: %1,75 (TL'de %17,50)
Hepinize selamlar
Ben basit düşünüyorum eğer 3 martta enflasyon yıllık 15 in üzerinde çıkarsa mb 100 baz puan arttırır bununla beraber dolar düşerse de alttan mb rezerv oluşturmak için toplar diyorum.
Bloomberg HT anketine göre yıllık enflasyonda yükseliş sürecek
Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin gerçekleştirdiği enflasyon anketine katılan ekonomistlere göre Şubat ayında enflasyon yıllık yüzde 15.50'ye yükselecek
Ekonomistler Şubat ayında yıllık enflasyondaki yükselişin devam etmesini bekliyor. Bloomberg HT anketine katılan 17 ekonomistin medyan tahmini tüketici fiyat endeksinin aylık yüzde 0.8, yıllık yüzde 15.50 artması yönünde.
En düşük beklentiyi paylaşan kurum Şubat ayında aylık enflasyonun yüzde 0.5; yıllık yüzde 15.10 olarak gerçekleşmesini bekliyor. En yüksek beklentiyi paylaşan kurum ise Şubat ayında tüketici enflasyonunun aylık bazda yüzde 1.71 artış göstermesini; yıllık bazda yüzde 16.5 olmasını bekliyor.
2020'nin ilk ayında tüketici fiyatları yıllık yüzde 14,97 artarak tahminlerin üzerinde gerçekleşmişti. Ocak'ta aylık artış ise yüzde 1,68 olmuştu.
Üretici fiyatlarındaki yükseliş ivmesi de devam etmişti. ÜFE Ocak'ta yıllık yüzde 26,16, aylık yüzde 2,66 artmıştı.
Enflasyon verisi haftaya Çarşamba açıklanacak.
1 hafta da %4 artış .
ppk ya 16 iş günü var .
Bugün hsbc beni aradı tekrar 18,5 tan 19 a çıkarmışlar gelin diyorlar anlaşılan 3 marttan sonra 19,5 ile 20 leri görürsek hiç şaşırmam
Ekonomideki yeni yönetimin faiz artırmaktan başka elle tutulur bir şey yapmadığı yorumları yapılırken GEÇENLERDE BİR KEZ DAHA TUİK BAŞKANI DEĞİŞTİRİLDİ.
Eski TUİK başkanı 1-2 aydır enflasyon hesabında yanlış mı hesaplıyordu?
Yeni yönetim habire sözlü yönlendirme + Swaplar ile işi götürüyordu.
Peki swaplarla gelen sıcak para çıkmaya başladı mı? Bugün ki beklenen döviz meduatları açıklamaları bu yönde bir işaret olur mu?
HSBC bu orandan hesap açmak için çok önceden bile olsa hiç hesap açmama şartı arıyor hala, değil mi?
Merkez Bankası, "enflasyon mücadele kapsamında" bankalardan ATM'lerde 200 TL yerine küçük kupürlü banknotlara yer vermesini istedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...verin-6280455/
ver yetkiyi gör etkiyi ama anlamadığım nokta insanların nakit alımındansa kredi kartı vergilendirmeyi zorunlu kılıyor burada vergiden de kayıp olur diye anlıyorum.
https://tr.investing.com/news/econom...izidir-2104817 Naci çiger yemiş herlde ;)
Birkaç ay önce yazmıştım ABD 10 yillik tahviller 1,5 u geçerse bomba patlar demiştim şu anda 1,44 de brent petrol 67 dolarda bunun anlamı dolarda yükselecek faizlerde tek şans MB faizi çok fazla arttirirsa belki doları tutabilir.
Şu anda önemli olan 19 ve üzerinde mevduat faizi veren hangi bankalar olacak bekleyip göreceğiz 20 veren olacak mi bakalım
Iyi olmus..
Allah sizi korumus..
Esim promosyona kanarak maasi tasidi.
Worldpuan olarak yatiracagiz dediler bir de kredi karti caktilar.
Neyse promosyonu aldik..
Bittiginde kredi kartina aidati yapistirdilar..
Geri vermiyorlar.
Iptal etmiyolar.
Dertleri kart aidati ile promosyonu geri almak..
Eski bir calisani dedi ki karti worldeko'ya cevirtin aidatsiz karta yani, onu yaptirabildik de kart aidatindan kurtulduk..
Syg,
ppz mk 18.63% günlük
PPZ Azimut portföyün kurmuş oldupu para piyasası yatırım (ppf) fonunun kodudur.
PPZ ile ppf farklıdır.
PPZ ile ilgili detaylı bilgi linktedir.
$7.45 ..
Dolar kaç aylık faizi saniyesinde verdi faiz boş
Faiz inince dolara geçerim diye düşünenler o gün gelince acaba kur kaç olacak, yedirirler mi ucuzdan kademeli alın 7 liranın altında eli gitmeyen hele portföyünde hiç yokken almayan boşuna kur takip etmesin, bugünkü hareket abd 10 YILLIK kaynaklı yine alım fırsatı verecektir 7.20 altında her seviyeden alıcıyım.
Doların yükselmesi demek faizinde yükselmesi demek ayrıca 7,25 ile 7,30 arası ideal bence bakalım dolar kaçta stabil olacak