Sayfa 217/1009 İlkİlk ... 117167207215216217218219227267317717 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 1,729 - 1,736 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

1.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Dolarda denge kuru 7.50 olmalıydı.

Ters dolarizasyon olsun istiyorsanız kuru dibe çekemezsiniz.

Yüzde 24 faizde bozdurmayan neden dipten bozdursun...

Oraya gelirse herkes (BİR SÜRE) rahatlar.

Ben geleceğini de düşünüyorum.
    bizde genelde böyle olmuyor hareket başladımı uçacak kaçacak diyenler çoğalıyor ayrıca çıkış başladı eyvah diye panik alımları başlıyor yeni ekonomi yönetimi ters dolarizasyon tl ye güven enflasyon düşüşü istiyorsa rehavete kapılmadan aman vermeden şüphe uyandırmadan adımlarını atmaya devam etmeli

vatandaşa ne güzel filimler çeviediler...

- her şey iyleşmiş gibi döviz mevduat faizlerini aşağı çektiler... Oysa eski defterdar Canikli ,ne diyor döviz mevduatını çekene mecburen fiziki olarak ödeme yaptık.Zaten gerisi sanal olduğunu ikrar ediyor.Hem risk büyük hem de komik orana mesela dolara 0.75-1-1.25 oranları teklif edildiğni burada yazılyor.Bu bankalar şeytanla mı yarışıyor ?Adeta mudiye dövizi al git demeye getiriyorlar.

-TL mevduat oranında tık yok bir de geri çekiyorlar...

Çok tehlikeli oyunlar.

IMF ile derhal 100 milyar dolarlık stad-by antlaşması için yola çıkılmalı...

Yarın çok geç olacak...

3.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    bizde genelde böyle olmuyor hareket başladımı uçacak kaçacak diyenler çoğalıyor ayrıca çıkış başladı eyvah diye panik alımları başlıyor yeni ekonomi yönetimi ters dolarizasyon tl ye güven enflasyon düşüşü istiyorsa rehavete kapılmadan aman vermeden şüphe uyandırmadan adımlarını atmaya devam etmeli
    hangi adım üstadım daha faiz artışı haricinde bir şey göremedik enflasyon bu kadar yüksekken de kur da artış beklememek de anlamsız zira ZK'ların artması da mevduat için ufak da olsa negatif bir durum oluşturdu. stopajın alınmaması da devleti önemli bir gelir kaynağından alı koyuyor bu durumda inşallah milletimiz için olumlu işler yapılır, sadece fikir yürütmeye çalışıyorum.

Saygılarımla.

4.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    hangi adım üstadım daha faiz artışı haricinde bir şey göremedik enflasyon bu kadar yüksekken de kur da artış beklememek de anlamsız zira ZK'ların artması da mevduat için ufak da olsa negatif bir durum oluşturdu. stopajın alınmaması da devleti önemli bir gelir kaynağından alı koyuyor bu durumda inşallah milletimiz için olumlu işler yapılır, sadece fikir yürütmeye çalışıyorum.

Saygılarımla.
    stopaj indirimi uzatılmazsa getireceği olumsuzluk stopaj gelirinden gelecek faydadan çok daha yüksek olur yeni ekonomi yönetimi fiyat istikrarı ters dolarizasyon ve enflasyonla mücadelede asla taviz verilmeyeceği söylemlerinde bulundu gerekirse daha fazla sıkılaşma yapılacağının sözünü verdi şimdi açıklanacak enflasyon ve bunun karşılığında mb nın ppk da atacağı adım yeşil soğanı yeşermeden kuru soğan konumuna sokabilir top merkezde

5.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    stopaj indirimi uzatılmazsa getireceği olumsuzluk stopaj gelirinden gelecek faydadan çok daha yüksek olur yeni ekonomi yönetimi fiyat istikrarı ters dolarizasyon ve enflasyonla mücadelede asla taviz verilmeyeceği söylemlerinde bulundu gerekirse daha fazla sıkılaşma yapılacağının sözünü verdi şimdi açıklanacak enflasyon ve bunun karşılığında mb nın ppk da atacağı adım yeşil soğanı yeşermeden kuru soğan konumuna sokabilir top merkezde
    Erdoğan: Kuru ve faizi çok yükseğe taşıyarak toplumsal kargaşa peşinde olanların da oyunlarını bozduk

demiş reyiz yani meali sürekli sürprizlere açığız diye anlıyorum, meğer her şey kasıtlı bir olayın parçalarıymış ben kendi adıma büyük resmi göremedim.

6. Bugün Yapıkrediye emekli maaş promasyon şeyini görüşeyim diye gittim. Gitmişken kardeşimin apartman aidatını da yatırayım dedim. Yönetim şirketinin banka hesabı gittiğim şubede, memureye 200 tl. ile kardeşimin tc. sinin ve yatacak hesabın numarasının yazıldığı kağıdı uzattım. Yazdı- çizdi benim tc. yi sordu. Söyledim. Yine yazdı- çizdi ve kimliğimi istedi. Hayırdır dedim. Bizim bankanın sisteminde sizin kimlik bilgileriniz çıkmıyor, bu yüzden kimliği taratmam gerekiyor dedi. Hoppalaaa , benim kimlik bilgilerim zaten çıkmaması gerek.... Neyse ver kızım sen parayı da kağıdı da, siz daha 200 tl. parayı almayı beceremiyorsunuz ben size maaş felan getirmem dedim.
    Eve gelince internetten ŞİKAYETVAR sitesine bir baktım ki ; 24 bin küsür şikayet var.

7. Stopaj indirimi uzatılmazsa mevduat faizi yüzde 15 stopaj hesabına göre yeniden negatif reel faiz seviyesine gelmiş olacak bu durum bırakın ters dolarizasyonu yeniden dolarizasyonu hızlandırabilir mart ayı oldukça kritik bir öneme sahip bana kalırsa 100 baz puanlık politika faizi artışı ile stopaj indirimin uzatılması harika hamleler olur kredibilite tavan yapar ekonomi yönetiminin şimdiye kadar ki açıklamaları bu adımların atılma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor atılmazsa bizde ona göre pozisyon alırız bekleyip göreceğiz

Bahriciğim gerçek enflasyon yüzde 30-40 iken yüzde 8 faizde (yüzde 15 stopajlı) pozisyon alamamışsın, bu saatten sonra MB senin bu blöfünü yer mi? :-)

Sayfa 217/1009 İlkİlk ... 117167207215216217218219227267317717 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •