Demem şu ki spotta mal alıyorsanız gitmemiş ucuz para girişi başlamışlara yönelin 10-20 kat gidenlerden uzak durun,aynı şeyi konuşuyoruz :)
Söylediklerim kıssadan hisse
Ytd
Printable View
Baktıkları;
Shiller P / E oranı bir boğa piyasası rallisinde 30'un üzerine çıktığında ve bunu sürdürdüğünde,
sonunda minimum% 20'lik bir düşüşle sonuçlanmış.
3 Şubat itibariyle, S&P 500 için Shiller P / E, uzun vadeli ortalamanın iki katından fazla olan 35'in kapısını çalıyordu.
Bu rakamı bir bağlama oturtmak gerekirse, tarihte Shiller P / E oranının 30'u aştığı ve bir boğa piyasası koşusu sırasında orada kaldığı yalnızca beş dönem olmuştur.
https://i.hizliresim.com/Tj7DfR.png
Sülale boyu organize işler :)
Devlet ilkönce patronu çağıracak diyecekki ne iş,
Sonra bu vatandaşları tek tek alıp telefonları irtibatlarını kontrol edecek ucu nerelere gider:)
6 ay ceza vermişler , kaldırdıkları paraya göre ceza verdik mi verdik muhabbetine para cezasıda çıkar.
Buradaki operasyon bitince , hop A-B-C tahtasına aynı ekip aynı muhritlerle .
Bu işleri yapabilmeleri için ya tahta yapıcıyla anlaşıcaklar yada patronlar gerisi hikaye.
-Sene 2000
ABD GSYH 10 trilyon $
Küresel GSYH 34 trilyon $
ABD’de işlem gören hisselerin piyasa değeri 15 trilyon $
-Sene 2020
ABD GSYH 20.9 Trilyon $
Küresel GSYH 83.5 trilyon $
ABD Borsaları toplam 51 trilyon
sayın sindoma; sizde biliyorsunuz bu yeni bir örnek, neler çıktı neler. tabi daha gün yüzüne çıkmamış bir o kadardan fazlası soygunda cabası. bir haber de ben paylaşayım bari, adam vurduğu paraları ne güzel yiyor.
Firari Galip Öztürk'ün Rus eşi: 100 çocuk istiyorum
Metro Turizm'in firari sahibi Galip Öztürk'ün Batum'daki hayatı İngiliz medyasına yansıdı. Öztürk'ün 23 yaşındaki eşi Christina'yla hayatını mercek altına alan The Sun gazetesi, çiftin 100 çocuk istediğini yazdı.
Galip,mecnun,rıza,tuzcu birol vs bunlar eski oyuncular kendi tahtalarında av yaparlardı.
Şuanki telegramcılar farklı , Twiterdaki Kahraman , cem vs bunlar farklı .
Bu oyuncuların kurulu tezgahlarının arkasında birileri olmasa bu kadar rahat bu işleri yapamazlar.
sayın JAS'da daha önce hayalini çizmişti, bende bir hatırlatma olarak tekrar atmak istedim, beyaz karelere bakınca ve dow endeksinin de kaç gündür yerinde saymaya başladığını göz önüne alırsak, bir ayı olarak umut ederim ki fazla zaman kalmamıştır
https://i.hizliresim.com/1ZJnD0.png
Açıkçası, hiç kimse rasyonel olarak tepeden satın almak istemez,
ancak yine de yeterince insan bir tepe üretiyor.
Altı ayda yüzde 100 artan hisse senetleri varken, zaman ufkunun ve para hedeflerinin nasıl değişebileceği gerçekten şaşırtıcı.
Sonunda her şey, partiden erken ayrılırsanız çok eğlenceli olan muhteşem bir karmaşaya dönüşüyor.
- Adam Smith, Para Oyunu,
kabaca %10'luk bir düzeltme diyorsunuz.. olabilir tabi, bizim endeksin dow'a istinaden daha agresif bir tepki verdiği de bir gerçektir, ayrıca %10'luk düzeltme sonrası bazıları için hiç bir önemi olmasa da 200 günlük hareketli ortalamaya denk gelir ki asıl soru işareti orada olacak? küçük ayılardan sonra o bölgede boz ayılar devreye girer mi girmez mi? hayırlısı olsun bakalım zaman neler gösterecek, belli mi olur, ortalıkta dolaşmaya çalışan azılı bir boğa grubu da yok değil hani, onları da görmezden gelmemek lazım
FROTO için hedef fiyatı 120 den 188'e revize etmiş..
Ziraat Yatırım..
(Kapanıştan sonra değerlendirmeyi yayınlamış..)
İlgilendiğim vadelsi...!
Endekslere dolar altin gumus bazinda bakabiliyoruz
ama birde su sekilde bakabilsek bize cok faydasi olur
Endeks -Calisma odasi tadilati yapilan ev sayisi
Endeks - 2020 mart ayinda risk almayan kisilerin spotta aldiklari pozisyonlar seklinde
2020 mart ayinda risk almayanlar icin buna bende dahil bu fiyatlar cok cok pahalidir
ama gercekten saglam bir dusus gelicekse sahsi dusuncem 2020 mart ayinda risk almayan kisilerin spotta aldiklari pozisyonlar buyumeye basladigi zaman gelecek olmasidir
mesaj 1717, 1718 dfen devamla her ikisinde sıkışma alanı bariz görünüyor, ,ilaveten viopxxx topiğinde kalan mesajlardan devamla, altta
https://i.hizliresim.com/Aigpsx.png
sp endex sinin ne zaman şelale olacağı, viop 30 un ise puanda hangi seviyeyi hedeflediği yazılı dır,..
puanda küçük hata vardır ki bir önceki (Viop xxx)eski eski topikte düzellttim,
148009+.......11127x3=33381
148009+33381=181390
bana göre hedef c>181390 olursa şelale short gelir ve muhtemelen bu short zaman analizinde son 25 hafta olan
8+17 =25 de olur, özellikle son 17 haftası nda,
buradan hareketle şu an bulunduğumuz sıkışma alanı mesaj 1717 ve 1718 den takiple terkedilmeli,
benim beklentim yukarı terkedildikten sonra hedefin görüleceği (181390 )ve bu hedef sonrasında kaliteli şelale cinsi shortun geleceği,
ytd=yatırım tavsiyesi değildir
Sn kadirz_m,
Bu grafiği sadece günlük grafiklerdeki indikatör benzerliği üzerine çizmiştim. Aynı grafik bir gün sonraTwitter'da Sn ekonomikoçu tarafından ve 5-6 gün sonra da yine Twitter'da Sn zerohedge tarafından yayınlandı yani birçok kişi bu benzerliği sonunda fark etmiş. Yalnız burada bir sorun var, haftalık grafikte indikatör farklılığı. Bir diğer uyumsuzluk ise EW sayımlarında. Bu nedenle şu andaki düşüncem bir realizasyon geleceği ama bunun çok fazla olmayacağı şeklinde. Bununla da ilgili bir grafik ve bir yazı gönderdim ama kişisel tartışma yazıları arasında kaybolup gitmiştir. İş yoğunluğu nedeniyle de detaylı bir analiz yapamadım.
Bu gece tüm benzerlik-uyumsuzlukları, bundan sonraki beklentimi ve bu beklentimin sebeplerini (EW sayımlarını da işin içine katarak) uzun bir yazı yazacağım.
Yazının sadece özetini yazıp işe döneyim.
Kısa vadedeki küçük realizasyon sonrası yukarı ve yeni zirveler olasılığı %51, ciddi aşağı olasılığı %49. Yeni zirvelerden sonra büyük realizasyon için süre, şu andan itibaren minimum 4-5 ay.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://i.hizliresim.com/K9nR4A.png
puan analizini buradan yapıyorum, fibon yelpazesi kullanıyorum 2013 ten bu yana takip ediyorum
İyi tanıdığım birisi bursa’da yaşıyor teknik olarak bomboş ayağındaki pantolonu toplayamıyor ama milletimizin özelliği koyun olmak değilmi ayrıca zaten sekur dan hala yasalı idi ama spk bu tür kişilere çanak tuttuğu için ...... söyliyecek birşey yok
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/SvOXhw.png
sp zaman analizleri ise buaradandır oda uzun süre takip ederim, buna göre
11+12+12+8+17=60 haftalık parkurdayız, bütünü ile short parkur ancak short içinde long yürüyoruz, bunun nedenide ilk 11+12+12 lik bölümün shortta agresif değil ''mülayim'' oluşu, fakat son bölümde bana göre
8 hazırlayacak 17 kötü vuracak, agresif olacak o nedenle son 25 hafta ya dikkat edilmeli,
şimdilik bu ilk 11 haftanın haftaya son 3 haftası başlayacak,
bu 3 haftanın bitimine doğru yukarı ivemelenecek bir usd hareketi olabilir, %10 kadar ama etkisiz olacak bana göre,
daha önce bahsettiğim ''bumerang'' hareketlerinden,
ytd=yatırım tavsiyesi değildir
özetle short dünyada long araştırıliyor, bu long covid-19 a, biden'e (türkiye için), aşıya duyarlı, bu duyarlılık olumlu gelişmelerde puan hedefi olan c>181390 short kriterini doğru gidebilir
ama önce:
ben bu sıkışma alanının işin sonunda yukarı puansal hedefe doğru olacağını öngörmekteyim ama bakalım ne çıkacak,
ytd
https://i.hizliresim.com/hgcLbN.png
bahsettiğim bumerang işinin usd de ki örneği, usd mütemadiyen short baskıyı ensede hissettirmeli, bu nedenle hedefe varması sonrası
bumerangın fırlatıldığı ele geri döneceğini öngörüyorum,
7.75 civarları ama zaman analizi gereği kaliteli long üretmeyeceğini, bu civarlarda yataya saracağını öngörüyorum,
ytd
hiç dikkate almadığım takaslar para girişleri para çıkışlarınn piyasa üzerindeki ağırlığını anlayabilmek için baktığımda, uzmanların açıklamalarına göre bu hafta en çok para girişi olan hisse GARAN olduğunu gördüm.. ee.. buna göre o zaman piyasada korkulacak bir şey yok. GARAN çünkü bu piyasayı ardından sürükler götürür. öyle değilmi? piyasanın anlayışına göre olay bu.. ama ben böyle şeylere hiç inanmıyorum, hatta dikkate alarak kontrol etmenin zaman kaybı olduğunu düşünüyorum. cambaza bak gibi bir şey bu. benim mantığım hiç kabul etmiyor böyle şeyleri. tabii bunları kendi adıma söylüyorum. aman yanlış anlaşılmasın. herkesin aklı var fikri var. ben sadece düşüncemi yazdım. hadi bol şanslar
herkes endeks üzerinden yorum yapıyor ama endeks bu hareketi yaparken döviz de kendi hareketini yapacak. orda da hiç azımsanmıyacak potansiyel var.
ytd.
arada haberler..
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, mutasyonlu virüsün Türkiye'deki yayılımına ilişkin açıklama yaptı. Akın, "Öyle bir mutantla karşılaştık ki yayılımı Vuhan'dan dünyaya dağılan virüse göre çok hızlı. 33 ilde saptadık; ama tüm illerde bunu saptamak için çalışma sürdürülüyor. Yarın bir başka rakamla karşılaşabiliriz" dedi.
Cuma vob pastasina nasıl ulaşabilirim.Can emrahin yayımladığı eksik veriden dolayı güncel değilmiş.
Bu hesapta da paylaşılıyor
Allah razı olsun kendisinden
https://twitter.com/mtnglc/status/13...833012226?s=21
sn. verve ve sn.cokkısacı çok tesekur ederim
Buyrunuz.
Tarih aralığı varsa onu da verebilirim. Kapatmadan.
https://i.hizliresim.com/663Eac.png
Bu hafta 08-12 Şubat 2021
https://i.hizliresim.com/fVpgQS.png
aklıma gelmişken şunu da belirtmek istiyorum, tabi burada bazı kişiler coin piyasasını kabullenmiyor ya da kabul etmek istemiyor ve saygı duyarım. ancak; 1 yıl kadar önce borsalar can çekişirken sonra para basmalar, destekler falan derken risk iştahı kabaran büyük bir kitle geldi borsaya, son zamanlarda özellikle abd'den coin piyasası için gelen haberler pek de iyi olmuyor, malum oradaki risk iştahı daha kabarık durumda, tesla'nın bitcoine yatırım yapması, büyük ödeme sistemlerinin coinleri tanıyarak bazılarını ödeme sistemine dahil etmesi, abd'de vadeli işlemlerde işlem görmeye başlamaları, abd'deki en eski bankalarından olan bir bankanın da coinleri saklamak için hesap açılışı yapabilmeleri için çalışmalara başlaması vs. vs. gibi durumlar, borsalardan para çıkışını hızlandırabilir. yani keskin dönüş olmayabilir ya da küçük olabilir diyoruz ya bu durum biraz göreceli kalıyor.
coinlerle ilgili regüle edilme, bunun sonucunda neler olabileceği falan ayrı bir konu, önemli olan ky bazlı bakarsak ralliye neden olan bu topluluk toplu hareket etme halinde olmasa bile borsadaki sendeleyişi anladığı anda direkt o tarafa kayabilir.
şuan çevremdekilere bakınca bu bilgisiz borsacı ky grubunda bir kısmı borsayı bırakıp ne hikmetse ve nereden duydularsa coin borsasına geçmişler, adamların tek söylediği "abi burası daha iyi kazandırıyor" cümlesine geliyor.
mesela benim hem o tarafta hem de bu tarafta yatırımım var ama coin tarafındaki sıfır rakamı bile yazsa benim umrumda olmayacak miktardır, o bilgisiz ky dediklerimden bazılarının coin hesabında belki inanmazsınız ama 100 bin ile 500 bin tl arasında parası olan bile var.
bu 2020 ve 2021 çok değişik oldu ve olacak, en güzel tarafı ise başka tecrübeler kazandık ve kazanmaya devam edeceğiz gibi duruyor.
caho ya maho ya kızıyoruzda burasıda cennet mahallesi olmayınca tadı olmuyor:) bide burda zig zag vardı bizi serinletmek için ne güzel üfürüyordu onuda kaybetik. cons mu? hiç sormayın öyle bir değerin kıymetini bilemedik, ne güzel kavuruyordu dibine yakıyordu. başka kim vardı diye düşünüyorumda şimdi aklıma geldi. archı vardı rahmetli oda iyi üfürüyordu. ama ne yapoarsın vadesi dolan gidiyor, belkide ruhları hala buradadır bilemeyizki:)
allaalaa.. koç u unutmuşum. halbuki mahallenin en müdavimlerindendi. şimdi nerdeyse? cezalı herhalde. yoksa bi selam vereyim dedim diye gelerek oturup hiç kalkmazdı :)