Sektör nedir bilmiyorum hocam aylık takasta yabancının ilgisi senedin ismini öğrenebilsek ....
https://i.hizliresim.com/cskad0y.png
Printable View
Sektör nedir bilmiyorum hocam aylık takasta yabancının ilgisi senedin ismini öğrenebilsek ....
https://i.hizliresim.com/cskad0y.png
Ralli artık 100x zoom yapmadan da görünüyor
22 eylül
Türkiye 4fk Kore 8fk Çin 10fk
https://i.hizliresim.com/eh3vwz3.jpg
1 aralık
Türkiye 5fk Kore 11fk Çin 10fk
https://i.hizliresim.com/9frlxg9.jpg
https://i.hizliresim.com/bjrsjuf.png
way be tam bir yıl olmuş, kkm açıklanalı.. her şey ne kadar da güzel gidiyordu, kur yükseldikçe heyecan yükseliyordu, vatandaş çok mutluydu, muhalefetin başka hiç bi şey yapmasına gerek kalmamıştı, hükümet direktman teknik nakavt olmaya gidiyordu, ahhh ne güzel günlerdi
sonra o meşum açıklama geldi- şok.. devlet vatandaşına tuzak kurmuştu
Alıntı:
Kemal Kılıçdaroğlu 20 Aralık gecesi toplamda 19.1 Milyar dolar satıldığını açıkladı..
Vakıfbank 4,5;
Halkbank 3,6;
Ziraat bankası 6,5;
Merkez Bankası 4,5
Dikkat Dikkat
Bazı bankalar da yüzde 35 /38 aralığın da
Mevduat faizi veriyorlarmış .
Her ne kadar faiz düşüyor deseler de
Borsaya alternatif Faiz usul usul geliyor
2023/2024 Altın , Faiz Nakit para dönemi olabilir DİE düşünüyorum
Mahfi hoca borsada durumun sürdürülemez olduğunu yazmış..
Yapay önlemlerle borsanın rekor kırması tedirgin edici.. Der
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa hakkındaki olumsuzluğu 2 yıldan beri sürdürenlerin para piyasaları yorumlarına daha temkinli yaklaşmak lazım. İsmi ne olursa olsun..
Bu güne kadar yükselecek diyen ama artık risk katsayısı arttı diyenlere saygı duyarım...
En azından ralliye katıldı ve artık temkinli oldu derim ..
Şenol Babuşcu (Öğretim Üyesi, İktisatcı Yazar) :
Bankalar 31 Aralık 2022 tarihine kadar TL mevduatın toplam mevduat içindeki payını %50 yapmadıkları taktirde TCMB na %5 fazla komisyon ödeyecekler. Bu nedenle;
Aralık ayı ikinci yarısında TL mevduat faizleri %30 ları geçebilir. Hatta %40 ın üstüne de çıkabilir, diyor,
Bu günlerde büyük bankalarda mevduat faiz oranları %24-25 lerde, %27-28 oran veren küçük bankalar var, geçen ay bu oran %21-22 civarıydı, TCMB de gösterge faizlerini düşürmeye devam etsin!
Yarın yüksek oynaklık bekliyorum..
+3/-3 gibi..
Bir yerden kazandırır..
Severim böyle günleri [emoji846]
16 mart 2020 tarihinde hisse senetleri ile ilgili 'tuvalet kağıdı alsalar en azından bir ise yarıyor' şeklinde tweet atmış bir kişi.
O gün 3 liradan ismen alımım var. Hala duruyor. Parayı 19 a katlamisim.
Kredi çekip full ismen alma düşüncem var idi. Bu yorum cekmemem konusunda etkili olmuş olabilir.
Kendisinin ekonomi bilgisi ile ilgili yorum yapamam.
Ama borsa bilgisi ortada. 1 tek lot işlem açmamış ne hakkında konustugunu bile bilmeyen birisidir bana göre.
Bunların bitmek bilmeyen felaket tellalligi nedeniyle bunları adam yerine koyup kimbilir kaç kişi heba oldu. Ilkokul mezunu okumayi yazmayi zor beceren adamlar on milyonluk oldu.
Bunlara da, bunları adam sanip kulak veren okumuş tayfaya da yazıklar olsun.
Dediğim gibi daha önce sevgim de var saygım da var hizmeti var yaşı var.
Ama malesef artık böyle adamları gördükçe iki koyun gütmemiş vs.. laflarini daha iyi anlıyorum.
Bu yaşa bu tecrubeye arkadaşlar enflasyon zamanı malda olunur vs.. bile diyememis. Hadi borsa riskli ev arsa alın diyememis altın dememiş varsa yoksa faizi artırın diye siyasetle kavga etmiş.
Yahu vatandaş öldü öldü öldü servet transferi oldu sen bu transferi yapanlarin tarafında misin amacın ne senin?
Akademisyen kişilikli insanlar bunlar.. İllaki bir şekilde borsadan da anlıyordur, fon dan da bilumum yatırım araçlarından. Özellikle tahvil piyasasından. Ama anlamak bilmek demek o piyasada para kazanmak anlamına gelmiyor. Sonuçta risk almak, hayatın gerçeklerinden. Risksiz para +5 reel faizde olacak para kazanacak, komik yahu. Hangi ülke böyle bir reel faiz kazancı sağlıyor güncel durumda ?? Cevap ise yok öyle bir şey..
Gerek ticaret olsun gerek finansal piyasalar olsun risk alan ve kazanan haklıdır. Bu Mahfi hocanın işi biraz siyasi gibi görünüyor.
2 sene önce pgsus arka arkaya 10 gün taban gitmişti.. Unutmadık.
Ülkenin mali durumunun o günlerden çok çok daha kötü olduğunu faslı mülteciler bile biliyor..
Egzantrik borsamız olduğunu da unutmayalım..
Mahfi hoca mali krize gireceğimizi öngörüyor olabilir.. 3 ay, 5 ay neyse.. Yaşarız, görürüz
Abi benim kızdığım şu.
Arkadaşlar ben maliyeciyim. Aha bana göre hatalar şu eksikler şu. Doğrular bu. Borsadan da anlamam DESE
Başım görüzm üstüne.
Ulan 16 mart tarihinde tuvalet kağıdı dediğin yerden 20 50 100 kat gitmiş hisseler.
Daha artık konuşma demi? Veya önce bi özür dile.
Hala özgüvenle sallıyor.
İkiye katlasa ne diyecek buradan? Hiç bir şey.
Bana geçen hafta düşecek gibi geldi. Short açtım. 50 bini bıraktım kapattım. Bu yetersizler gibi uzaktan sallamıyoruz. özeleştiri yok bişey yok risk yok sorumluluk yok bedavadan milletin günahına giriyorlar.
Bana göre burada yazan ABKA, yemekci abey AKCAY big cort filan 50 tane mahfi hoca eder her biri. Çünkü adam yaptığı işle ilgili konuşuyor. Hariçten sallamıyor bunun gibi. Derdim bu.
Sorun sadece mahfi bey mi abicim ismini sayamadığımız sayısız konu borsaya gelince cahil olmayan 2000 lerin başında bütük bist 100 rallilerinde efsane fon yönetim dehası olarak gösterilenler de borsada şuedan burdan döner düşer demediler mi dediler dolar 30 tl kırar uçar demediler dediler.
Borsayı bilip 1850 banka aldım orta vadeli 3000 yakın satarım fikrini aşıladılar sonra düşsün düşsün lobileri saedı ortamı.
Okumuşların en büyük yanılgıso 100 ekonomistten ve 100 youtuberdan %40-50-60-70 oranda bir kesim borsa düşer dediği an KONUYA temel analiz yapmadan inançla yaklaşıyor ve inanç yüzünfen kayıp yaşıyor, cahil zaten allaga emanet gidiyor. Bense sadece yatırım ce aracı kurumlardan 3 tanesi hedef ve endekse 4400 üstü hedef verdiğinden aadece defansif hisselerde 3 senelik portföy taşımaya karar vermiştim.
Özetle bir aracı kurum 6500 -7500 diyorsa inanmayın nu cüretteki kurum üşke şartlarındaki ucuzluk temel verilerler o hedefe %60-90 gidecektir riskler elbette çok var ama baskın ve dominat OLAMIYORLAR borsa üstünde ekonomi sitasileşti borsa siyasileşti düşmesin diyen iktidar ortakları var ...7000 hedef vermeye yakın aracı kurumlar var 5400 geçersek dillendirirler geçemezsek 4250 düşersek mokoko yaparlar belki de... ytd ...
Ekonomistler neden 3000 puanı pahalı gördüler pandemide 800 puanı pahalı gördüler Evet orda körlül ve cehalet var katılıyorum . En önemlisi siyasi bir önyargı var galiba... ve koalisyon iktidarını ,ayrıca cari açık sorunu ve ülke ekonomisindeki şartları hor görme, borsaya yön verebilecek yerli sermayeyi , akabilecek parayı küçük görme, analiz yapmama tembel olma , ky ve piyasaya girecek olası yatırımcıları da küçümsemeleri mümkün.
Abi ne riski yahu
Şirketler hurda fiyatına işlem görüyordu...
Tarihinde en fazla kriz süresi bir yıl olan bir ülke
Bir yıl sonra vur patlasın çal oynasın bir ortam oluyor...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aldatmaca var abi.
Ben ekonomi ile ilgili bölümlerden (iktisat, işletme) diploması olan birini görünce kafamda, en azından şirket değerleme konjönktür analizi enflasyon nedir para nedir parasal genişleme nedir anlayan birisi vardır karşımda diyorum.
Genelde hiç bi naneden çakmayan vatandaşlar çıkıyor.
Biz hayvan gibi mühendislik okuduk mekanik dinamik yazılım ısı her şeyi öğrendik üstüne de buffett vs okuduk temel analiz için kendimiz kod yazdık teknik analizde otomatik sistemler kodlamaya gayret ediyoruz durmadan çalışıyoruz çok mu kazandın dersen yok zengin oldun mu dersen yok ama uğraşıyoruz ne yaptığımızı bilmeye gayret ediyoruz oturup hangi sektör hangi şirket bişey desen fikrimiz iyi kötü oluşuyor. Üstüne tam zamanlı çalışırken böyle.
Benim tek işim bu olacak, içinden geçerim abi net söylüyorum.
Cihat çiçek bunları cebinden çıkartır yazık yahu...
Yaw arkadaşlar bu bas bas paraları borsaya devrinin yakinda biteceği ve kolay para pesinde borsaya gelen yığınların ellerindeki malla uzun süre bekleyecekleri konusunda mutabık degil miyiz?
Sayın çağrı.
Endeks 16 mart 2020 de 900 imiş şimdi 5000 olmuş
papia 32 adet tuvalet kağıdı 40 tl imiş
https://moneyclubkart.azureedge.net/...9611395124.pdf
şimdi 16 adet papia için 180 tl istiyorlar
familia yı kabul edersen 40 tanesi 167
tuvalet kağıdı bist 100 den az kazandırmamış.
Mahfi hocayı yedirmem.:):)
Ama sen bu hisse ucuz bugün ben aldım yaz.
grafiğine bile bakmadan biraz alırım.
bir de kabul etmek gerekir ki
ülkeyi yönetenlerin kararları genel kabul gören kurallar içinde ve rasyonel olması beklenir.
fiyatına müdahale edilmeyen bir döviz kuru ve
piyasada belirlenen faiz oranında endeks beklentin nereye iner.
tuvalet kağıdı fiyatı beklentin nereye çıkar.
İktidar devam ettiğinde yara değiştiğinde borsa 6500 den başladı. Bence bu yeni oyunu kimse bozmak istemez. Hastalıklı şirketleri ayıklarlar üretim üzerine katmadeger üretenler ile devam ederler. Temettü kar payı gibi enstrümanlar geniş kapsamlı bir fon da oluşabilir.
Iste zaten bunların hatası bu. Sonuçta rasyonel olmayan bi piyasa var ve orada da hayatta kalmamız lazım. Fildisi kulede oturup ekonomik doğrusu budur deyince kimsenin çoluk çocuğunun karni doymuyor. Ayrıca 90 lari 2000 leri yasamis bu insanlar. Bu politikalar varoldugu sürece şu şu olması beklenir gibi tek kelime bile edemediler. Endeks gelmiş 900 den 5000 e. Dayı 900 iken düşecek demiş sonra update yok
5000den diyor ki düşecek.
Ne denir ki hayırlısı.
Birikimlerini borsaya yatıran milyonlar var. Diyelim ki işler kötü gitti bir kısmı bunların ilerde çektikleri kredi ile ilave yatırımcı olur. Muhtemelen bir süre insanların para kazanma yada kaybetme yeri olur. Eskiden yabancı vuruyordu şimdi biz bize vuruşacagız.
2020 mayısında hisse senetleri çöptü 70 tl olan Tüpraşı korkudan kimse almıyordu haklıydılar almamakta Brent çakılmıştı
Peki enflasyon yüzde kaçtı ve covidin ne zaman sona ereceğini kim bilebiliyordu
yüksek faiz sadece mafinin dedigi gibi emlak ve borsayi vurmaz
emlak konusunda , bu kadar parami kiradan gelecek gelire baglayacagima %80 faiz alirim akarsiz kokarsiz diye
insanlar ellerindeki evleri satmaya giderler ama alanda yatirim amacli almayacak orda da fiyatlar dip yapar,
Türkiye deki isletmeler özsermaye yetersizliginden disardan kaynak kullanan firmalardir,
yüksek faizler yüzünden kredi kullanilimindan kacinilacak, insanlar is yapmak istemeyecekler ,
Ellerinde parası olanlar artan faiz oranlarını daha cazip kilarak istihdam yaratmak yerine paralarini faize koyacaklar
sanayi sermayesi ile mali sermayenin tekrar bir bilek güresini görecegiz ki mali sermaye hep kazanmistir bakiniz Tansu Ciller dönemi,
Soğuyan ekonomi ile TT azaltarak enflasonu düsürme , toplam istihdamida azaltacak ki buda siyasi partiler icin oy kaybidir,
Endeksin yıkılacağı senaryoda en önde hangi kağıt gider sizce?
Makinalı gibi boşaltırım diyorsun yani
.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dususe oynamak gerçekten çok zor. Herkes yapamaz. Yapan da kazanmasi için hakikaten iyi otnamasi lazım şans da lazım.
Simdi bu rallide ben sasa hektas ve endeks shortladim belki 10 kere.
Sasa da ebeminkini gosterdiler zor kurtuldum.
Endeks de kazanamadım ama zarar da etmedim kısa stopla.
Hektas da ise iyi para kazandım şansa.
Ama her short sonrası stop olunca ozguvenim azaldı.
Hala deniyorum ama dusecegi zaman seni pes ettirip öyle düşüyor. Kolay değil öyle mahfi ağam gibi bilmiş bilmiş konusamiyorum.
Hahaha çok güldüm abi.
Yazdım listeye.
Yukarıda miniyatirimci abinin dediğini yabana atmamak lazim ama cuzi miktarda ilacci olabilir. Nayloncuya bulasmam :)
O elindeki kağıtlardan biri bende de var. Bi kurtulsam vuracam şortu vuracam şortu.
Demem o ki , 2020 yılında adamın hangi twiti attığını hatırlıyoruz ama , o dönemin şartları unutulmuş gitmiş
enflasyon bugünkü gibi yüksek değildi , talep daralmasıyla şirketlerin çoğu zarar yazacaktı , hatta iflas etmekle karşı karşıyaydı ..en önemlisi de , enflasyonu düşürmek için faizlerin indirileceğini en azından sen ben bilmiyorduk
Mahfi hoca böyle bir ortamda hisselere tuvalet kağıdı demiş , nesi yanlış bunun ?
venezuela gibi enflasyonumuz olsaydı ve covidde olmasaydı , yine tuvalet kağıdı derdi ama ilk önce hisseleri kendisi alırdı