Ben TL hesaplar için yazdim
Printable View
Ben TL hesaplar için yazdim
Dövizde zaten sıkıntı yok.aksine karda bile oluyorlar.dolarina doların kadar dolar veriyor.o kolay.asil bomba TL hesaplarda
yav , ülkede döviz tutmaya karar veren dağdaki çoban bile çakma enflasyon verisine karşı alın terinin satın alma gücünü koruma telaşından dolayı döviz tutmaya karar verir bu ülkede.
Panikle hareket eden hiperaktif ruhlu olan ve gerçekten acemi olan dth cılar hariç , sadece 1 defaya mahsus , kapanıyor tabelası açan mağazadan sanki fırsat fiyatı ile hali alacakmışız gibi neden emanet edecekmişim ki ?
TL mevduat yapmaya devam edecek arkadaşlar , elbette bu opsiyondan faydalanacaktır , faydalanmalıdır da. Döviz çapası geldi hiç olmazsa . Zaten dövize bulaşmak istemiyorsa , onun için bu opsiyonu kullanmak dan kazançtan başka ne kaybı olabilir ki?
Cumhurbaşkanı nın konuşma perspektifine uygun olmayan bir tebligat olmuş kanımca. Gerçekten onlardan beklenmeyecek bir hamle yaptıklarını düşünüp , takdir etmiş iken , bence çok sığ ve dar kapsamlı bir tebligat.
Achiles forumdaşın da dediği gibi , TL de kalanlar aman fiili döviz yaratmasını önlemiş , aslında onları da dolarize etmesine rağmen.
Şu hesaplar 1 defaya mahsus , o da sadece 20 aralık da bakiyesi olanlar bir hesaplarını açsın , bi yılbaşı geçsin bakalım..
Dediğim gibi , sen bilirsin sevgili merkez..
Ama enflasyonu patlatıyorsunuz.para basmak zorunda kalıyorsun.hem de bütçede ne yeri ne de karşılığı olmayan bir kalem için misal 150 milyar TL yük bindirme olasılığın var.bence çok riskli
Sen hep böyle kuruntuluydun ama yakalıyorsun 🙂
Hükümet artık dövizi istediği kadar artırma ayrıcalığını elde etti. Ticaret fazlası oturana kadar hep enflasyonun üstünde, yormayacak ama gevşetmeyecek bir ivmeyi taşıyacak. Sonra kasa dolacak, vır zır dünya malı dünya hâli işte...
Pusuya düşürdüler aslında. Özellikle katmerli kol gibi girsin diye 1-2 gün önceden nass ne gerektiyorsa , benden başka bi şey beklemeyin falan , özellikle dövizin ateşi harlandı ki millet iyice panik alım yapsın , sonra bu sabah aşağı yönde %80 viop marjı , tam dibine kadar girsin diye klasik pusu kurma falan , tam da beklendiği gibi. eyvallah, du bakali nolcek..