Sayfa 43/987 İlkİlk ... 3341424344455393143543 ... SonSon
Arama sonucu : 7891 madde; 337 - 344 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XV

İşleyişi gayet iyi anladığımı düşünüyordum ama bu en son tebliğ bi çok şeyi değiştirdi.

Bi defa sistem dışı - yastık altı dövizi , hatta bugunden itibaren yani 21 aralık dan sonra sisteme ola ki girmeye karar verenleri dışlamış. Demek ki buna ihtiyaç yok , demek ki ülke de sistem dışı meblağ kaale alınacak bir meblağ değilmiş.

Okey.

Hayatında başarılar dilerim sevgili merkez ..

edit : şahsen zaten işim olmaz da bu tebliğ sonrası teorik olarak da anlamı kalmamış.
    Bir de mal bağışlıyor gibi sadece 1 defa olabilirmiş. Kendine güven arşa vurmuş merkezin. Eyvallah.. saygılar..

Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    İşleyişi gayet iyi anladığımı düşünüyordum ama bu en son tebliğ bi çok şeyi değiştirdi.

Bi defa sistem dışı - yastık altı dövizi , hatta bugunden itibaren yani 21 aralık dan sonra sisteme ola ki girmeye karar verenleri dışlamış. Demek ki buna ihtiyaç yok , demek ki ülke de sistem dışı meblağ kaale alınacak bir meblağ değilmiş.

Okey.

edit : şahsen zaten işim olmaz da bu tebliğ sonrası teorik olarak da anlamı kalmamış.
    Bir de mal bağışlıyor gibi sadece 1 defa olabilirmiş. Kendine güven arşa vurmuş merkezin. Eyvallah.. saygılar..
    --fazla ihtiyacımız var deseler, şüphe doğururdu...şimdi kuyruğu dik tutmuşlar...bence iyi yapmışlar...

sizce bu yeni uygulama nın(dövize endeksli mevduat) alt yapısı ne zamandan beri hazırlanıyordu?....çok etkili olabilmesi için doların çok yükseltilmesi gerekiyor muydu?...

Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku

Okey.

Amaç devalüasyon düğmesini kapatmaktı.

Baktılar ki başarılı oldu, rötuşlamışlar bazı sakıncalarını...

Zaten dalgalı kurda faiz arttırmadan nasıl durdurabilirlerdi başka türlü devalüasyonun bitmesini?

O zaman, 6.90 dan 13-14 e %100 devalüasyon oldu ülkede...şimdi sıradaki sorunlara bakılmalı....enflasyon, alıcı gelmeyen tahviller v.s.

Haa, maaş zamları, rakam oran ifade eden yok...bakalım TUİK Aralık enflasyonunu kaç hesaplayacak?

Arkadaşlar eskiden araba alırken falan abi sadece bir araba kaldı gemide hepsini sattık onu akşama kadar karar verirsen sana opsiyonları m diyen satıcıya denk gelmediniz mi. bak.aksama kadar ancak tutabilirim kaporayi yatırmazsan ben zor durumda kalırım falan

Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    sizce bu yeni uygulama nın(dövize endeksli mevduat) alt yapısı ne zamandan beri hazırlanıyordu?....çok etkili olabilmesi için doların çok yükseltilmesi gerekiyor muydu?...
    Bi tür ceza...VİOP marjının sabah %80 e çıkartılması da aynı....patlasın pe...venkler...hesabı..

Tabi, 14 üstünü düşünememişler, en kötü 14 bilemedin 15 gibi zirve yapar hesaplamışlar...

E asıl ceza şimdi sistemde.tum hesaplar dövize döndü.ne anladım bu işten.misal dolar yuzde 30 artsa 1.6 trilyon luk TL nin yükü hadi hepsi buna dönmesin 1 trilyonu dönsün 150 milyar olur.bunu neyle odeyeceksin

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    E asıl ceza şimdi sistemde.tum hesaplar dövize döndü.ne anladım bu işten.misal dolar yuzde 30 artsa 1.6 trilyon luk TL nin yükü hadi hepsi buna dönmesin 1 trilyonu dönsün 150 milyar olur.bunu neyle odeyeceksin
    Rötuşlamışlar onu, yazdık ya...sadece 20 Aralık itibarıyla DTH da olanlara...

Sayfa 43/987 İlkİlk ... 3341424344455393143543 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •