Ben TL hesaplar için yazdim
Ben TL hesaplar için yazdim
Dövizde zaten sýkýntý yok.aksine karda bile oluyorlar.dolarina dolarýn kadar dolar veriyor.o kolay.asil bomba TL hesaplarda
yav , ülkede döviz tutmaya karar veren daðdaki çoban bile çakma enflasyon verisine karþý alýn terinin satýn alma gücünü koruma telaþýndan dolayý döviz tutmaya karar verir bu ülkede.
Panikle hareket eden hiperaktif ruhlu olan ve gerçekten acemi olan dth cýlar hariç , sadece 1 defaya mahsus , kapanýyor tabelasý açan maðazadan sanki fýrsat fiyatý ile hali alacakmýþýz gibi neden emanet edecekmiþim ki ?
TL mevduat yapmaya devam edecek arkadaþlar , elbette bu opsiyondan faydalanacaktýr , faydalanmalýdýr da. Döviz çapasý geldi hiç olmazsa . Zaten dövize bulaþmak istemiyorsa , onun için bu opsiyonu kullanmak dan kazançtan baþka ne kaybý olabilir ki?
Cumhurbaþkaný nýn konuþma perspektifine uygun olmayan bir tebligat olmuþ kanýmca. Gerçekten onlardan beklenmeyecek bir hamle yaptýklarýný düþünüp , takdir etmiþ iken , bence çok sýð ve dar kapsamlý bir tebligat.
Achiles forumdaþýn da dediði gibi , TL de kalanlar aman fiili döviz yaratmasýný önlemiþ , aslýnda onlarý da dolarize etmesine raðmen.
Þu hesaplar 1 defaya mahsus , o da sadece 20 aralýk da bakiyesi olanlar bir hesaplarýný açsýn , bi yýlbaþý geçsin bakalým..
Dediðim gibi , sen bilirsin sevgili merkez..
Ama enflasyonu patlatýyorsunuz.para basmak zorunda kalýyorsun.hem de bütçede ne yeri ne de karþýlýðý olmayan bir kalem için misal 150 milyar TL yük bindirme olasýlýðýn var.bence çok riskli
Sen hep böyle kuruntuluydun ama yakalýyorsun 🙂
Hükümet artýk dövizi istediði kadar artýrma ayrýcalýðýný elde etti. Ticaret fazlasý oturana kadar hep enflasyonun üstünde, yormayacak ama gevþetmeyecek bir ivmeyi taþýyacak. Sonra kasa dolacak, výr zýr dünya malý dünya hâli iþte...
Pusuya düþürdüler aslýnda. Özellikle katmerli kol gibi girsin diye 1-2 gün önceden nass ne gerektiyorsa , benden baþka bi þey beklemeyin falan , özellikle dövizin ateþi harlandý ki millet iyice panik alým yapsýn , sonra bu sabah aþaðý yönde %80 viop marjý , tam dibine kadar girsin diye klasik pusu kurma falan , tam da beklendiði gibi. eyvallah, du bakali nolcek..
Yer Ýmleri