Originally Posted by
tidebringer
Agresif büyüyen şirketlerde mutlaka one-off yani tek seferlik giderler olacaktır. Bunları bilançodan ayırt etmek pek mümkün gözükmüyor, genel kurula katılacak arkadaşlar varsa orada sorup detaylarını bizlerle de paylaşabilirler. Temsil ağırlama giderlerindeki artışın buradan kaynaklandığını düşünüyorum, youtube yayınlarına vs. çıkarılan ünlü yorumcular hayrına çıkmıyorlar yüksek kaşeleri var. Info bir marka yaratmaya çalışıyor, bilinirliğini arttırmaya çalışıyor. Bu, belli pazarlama faaliyetlerini yapmadan başaramayacağınız bir şey. Oturduğunuz yerden en iyi komisyonu dahi verseniz Info dediğiniz zaman şuanda pek çok yatırımcı hala aşina değil. Personel giderlerindeki artıştan da bahsedilmiş. Tahminimce yüksek portföyü olan çalışanlar transfer edilmiş bu sene, bu çalışanlar yanlarında getirdiği portföyün büyüklüğüne göre maaş talep ederler ya da önden bonservis usulü para da alabilirler. Bunun detayını bilmiyoruz ama ne kadar ekmek o kadar köfte.
Yatırımcı arkadaşlara baktığımda berbat bilanço tabana bağlarız vs. yorumlar gördüm. Bu arkadaşlar yine yatırım bankası olma fikrini en çok beğenen arkadaşlardı. Bu işler oturduğunuz yerden olmuyor, para harcamadan reklam yapmadan pazarlama yapmadan sağa sola dağıtmadan vay INFO yu görüyor musunuz en lüks otelde konferans veriyor, öğle molasında full banket yemekle donatmışlar vs. dedirtmeden yapamayacağınız şeyler.
Elbette her şirket bu ayağını yorganına göre uzatmalıdır kendi çapı kendi kapasitesi doğrultusunda büyümeye odaklanmalıdır, ben INFO nun bilançosuna baktığımda buna aykırı bir durum görmedim.