Originally Posted by
alanzo
Yazılanlar güzel
Görüşlerim:
Kötüler : Froto nun , Toaso nun ve Arclk in iyi yönetildiği söylenemez. Aşağı yukarı eşdeğer vasat yönetim.
Romanya yatırımı Ford europa nın Koç a kazığıdır. Gereksiz yere çok ama çok para verildi. Şu ana kadar karlı olmadı. Ama bu ukrayna -Rusya savaşın seyrine göre bişeyler değişir mi göreceğiz.
Koç Holding hükümet çekişmesi devam ediyor. Koç holding yönetim zayıflığı yaşıyor. Bana uzan ları ve karamehmet i anımsatıyor. tek şans ı hükümet o dönemdeki kadar güçlü değil.
Arge leri ile övünselerde , yeni ürün lansmanları son 2 yılda çok gol yedirdi. Herşey geç kalıyor. Toaso nun arge si sanki daha iyi ve hızlı.
Finans bölümününde Arge den aşağı kalır yanı yok.
iyi yönleri
Ford un en kuvvetli yanı olan ticari üretimi yapıyorlar. Servis altyapısı var
Avrupa ve ingiltere de kuvvetli bir müşteri tabanı var
Ford Usa nın kötü giden ( son 20 yılda no:1 den ilk 10 dışına çıkmiş bir firma)gidişatı ile kıyaslandığında , nispeten kabul edilebilir ölçüde başarılı
Eğer borsaya yabancı gelecekse , en çok tercih edilecek hisselerden biri olacaktır.
Öyle veya böyle kafa göz yararak yeni ürünleri bitirdiler. Şimdi ekmek yeme zamanı
ticari üründe çinlilerle rekabette daha başarılı olacaktır. Ayrıca avrupa nın çinlilere vergi koyması iyi oldu. Ama orta vaedede ben bu verginin devamm edeceğinini düşünmüyorum