TR için temettü gelirinin beyanı tam olarak nasıl oluyor ? Daha önce mahsuplaşma yapanınız var mı ? Vergi dairesinde işler nasıl yürüyor ? Evdeki hesap çarşıya uyuyor mu ? Varsa başınızdan geçen ilginç olaylar dinlemek isterim.
Printable View
TR için temettü gelirinin beyanı tam olarak nasıl oluyor ? Daha önce mahsuplaşma yapanınız var mı ? Vergi dairesinde işler nasıl yürüyor ? Evdeki hesap çarşıya uyuyor mu ? Varsa başınızdan geçen ilginç olaylar dinlemek isterim.
Temettü için RIO, BATS, IMB, GSK benim tuttuğum hisseler şu an UK'den. GSK 13'lerdeyken almıştım şimdi pek uygun değil gibi.
ytd
Temettüyü alınca haber ederim.
Bundan ben de şüphelenmiştim ama sonra investing'de birisi broker'ıma sordum şirketin merkezi UK'de sorun yok yazmış.
Hatta almıştım, şüphelenince geri satmıştım. Sonra o yazıyı görünce bir daha aldım.:) Şansıma da fiyat daha da düştü ben sattıktan sonra.
Şu anki ağırlığı çok yüksek değil zaten portföyde. O olay netleşsin diye büyük miktar almadım. O ne demiş bu ne demiş yerine parayı riske ettim kendi gözlerimle göreyim dedim :)
Shell Temettüden stopaj almıyorsa iyi. XOM alıyordum hep, Shell'i de koyarım portföye.
ytd