Sayfa 444/693 İlkİlk ... 344394434442443444445446454494544 ... SonSon
Arama sonucu : 5539 madde; 3,545 - 3,552 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1. TR için temettü gelirinin beyanı tam olarak nasıl oluyor ? Daha önce mahsuplaşma yapanınız var mı ? Vergi dairesinde işler nasıl yürüyor ? Evdeki hesap çarşıya uyuyor mu ? Varsa başınızdan geçen ilginç olaylar dinlemek isterim.

2.  Alıntı Originally Posted by fourier Yazıyı Oku
    Kafama takılan nokta şu; dividend reinvestment yapsak bile GV'yi beyan etmek gerekiyor mu ? Yanlış hatırlamıyorsam konsolosluk üzerinden de bir takım evrakları almak gerekiyordu beyan öncesi. GİB'in bir özelgesinde okumuştum galiba.
    Accumulating ETF alın İrlanda domiciled (ucits)

3. Temettü için RIO, BATS, IMB, GSK benim tuttuğum hisseler şu an UK'den. GSK 13'lerdeyken almıştım şimdi pek uygun değil gibi.

ytd

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Temettü için RIO, BATS, IMB, GSK benim tuttuğum hisseler şu an UK'den. GSK 13'lerdeyken almıştım şimdi pek uygun değil gibi.

ytd
    o zaman 100 puanlık uzmanlık sorusu ; Rio "dual country ortaklı" bi şirket. Temettü aldıysan kesinti yoktur inş?
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

5.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    o zaman 100 puanlık uzmanlık sorusu ; Rio "dual country ortaklı" bi şirket. Temettü aldıysan kesinti yoktur inş?
    Temettüyü alınca haber ederim.

Bundan ben de şüphelenmiştim ama sonra investing'de birisi broker'ıma sordum şirketin merkezi UK'de sorun yok yazmış.

Hatta almıştım, şüphelenince geri satmıştım. Sonra o yazıyı görünce bir daha aldım. Şansıma da fiyat daha da düştü ben sattıktan sonra.

Şu anki ağırlığı çok yüksek değil zaten portföyde. O olay netleşsin diye büyük miktar almadım. O ne demiş bu ne demiş yerine parayı riske ettim kendi gözlerimle göreyim dedim

Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    Dogru ama Shell gibi 2 ayri isini var.
    UK yerlesik olanina vergi cikmaz. Farkli ülkelerin sirketi gibi islem görüyorlar.
    Shell'de öyle oluyor. NL vergi keser, UK kesmez. Hatta Shell'in her iki isini de GBxxxxx'dir.

7.  Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Dogru ama Shell gibi 2 ayri isini var.
    UK yerlesik olanina vergi cikmaz. Farkli ülkelerin sirketi gibi islem görüyorlar.
    Shell'de öyle oluyor. NL vergi keser, UK kesmez. Hatta Shell'in her iki isini de GBxxxxx'dir.
    Geçen haber vardı shell ingiltereye taşınıyor. Royal isminden vazgeçecekmiş.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8. Shell Temettüden stopaj almıyorsa iyi. XOM alıyordum hep, Shell'i de koyarım portföye.

ytd

Sayfa 444/693 İlkİlk ... 344394434442443444445446454494544 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •