g. amet okuduğunuda anlamıyon
yazdığında saçma
nominalin düşüyorsa reelde yükselir mi
Printable View
Ticareti bırakanların sayısı her geçen gün artıyor...
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, bir önceki yıla göre 2024 te kurulan şirket sayısının yüzde 10,2 azaldığını, kapanan şirket sayısınınsa yüzde 21,4 arttığını duyurdu.
İş yerlerinin kapanmasında en büyük etkenlerden biri olarak, özellikle büyükşehirlerde kentsel dönüşümle yenilenen binalarda kiraların fırlaması gösterildi.
Saygideger Ayhan Bey,
Yuksek enflasyon ortamlarinda fiyatlar insanin kafasini karistirir cunku si****** ve insanlardan soyle sacma cumleler duyabilirsiniz
1 milyona aldim 3 milyona sattim 10 milyona aldim 20 milyona sattim. Bunlar Nominal rakamlardir
Oysaki 5 yil gecmistir dolar veya TEFE/TUFE 20 katina cikmis olabilir
Bu yuzden fiyatlara dolar cinsinden bakmak veya duruma gore TEFE/TUFE ye bakmak daha mantiklidir
Neden duruma gore? Cunku dolar baskilanmis olabilir ve mantiksiz piyasadan kopuk bir degeri olabilir. Bu durumda ENAG in enflasyon rakamlarina gore NOMINAL rakami REEL e indirgemek daha mantikli olabilir (Bugunku durum gibi)
Eger hala anlamadiysan ki gayet normal senin yasin icin, benim oglanin telefonunu verebilirim 20 yasinda ve bu isleri anliyor.
Megerse Turkiyede insaatlar yikilirken korkunc duzeyde asbest aciga cikip insanlarin sagligini tehdit ediyormus
https://www.instagram.com/reel/DE9xB..._web_copy_link