Sayfa 443/466 İlkİlk ... 343393433441442443444445453 ... SonSon
Arama sonucu : 3727 madde; 3,537 - 3,544 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Konut piyasası ve düşen bıçak, üstelik borsadan örnek veriyorsun. Sen düşen bıçak görmedin sanırım

Tr piyasasında ev fiyatı düşmez, dolar ya da altın bazında geriler, tüfe bazında reel olarak düşebilir, ama hiç bir zaman kayda değer düşüş olmaz. Ben o kayda değer düşüşü, o da sadece o belirsizlik ortamında, 99-2002 arasında gördüm. Büyük bir deprem, yönetmelik belirsizliği, insanların istanbuldan kaçtığı, hasarlı evleri yok pahasına sattığı dönemler. Üstelik cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik ve siyasi krizlerinden birinin yaşandığı bir dönemdi.

Bir daha da öyle bir şey olmadı, büyük istanbul depremi olmadıkça da olmaz öyle bir şey..Felaket tellalları belki öyle bir şey bekliyor olabilir. İnş. olmaz tabi o büyük deprem, olursa hayatta kalanlar mı şanslı, ölenler mi o da tartışılır.
    Kelime oyunlarına gerek yok. Zaten TR gibi yüksek enflasyonlu ülkede nominal düşüş zor. Ben hiç bir zaman konut piyasası çökecek, şimdi almazsanız seneye yarı fiyatına alırsınız demedim. Kendin söyleyip, kendin yanlışlıyorsun.

Konut fiyatları şu anda reel olarak, enflasyona göre geriliyor mu? geriliyor.
    Geçmişte de 2005-2009 arasında ve 2015-2019 arasında reel olarak geriledi mi?, geriledi. Bitti.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Düşen bıçak tutulmazdaki bıçak evse senin gerçekten emlaktan bi haber olduğunu görüyorum
    Geçen sene balon dediğiniz evler bile bu yıl en az %20 yukarıda
    Finansal Okuryazarlık diye bir şey, istersen biraz araştır.

3. yahu bu konut; altın, fon, hisse senedi gibi değilki hemen satayım reel olarak düşünce 6 ay sonra tekrar alayım. zaten çoğu kişinin elinde en fazla 1-2 tane fazladan yatırımlık konut vardır.
    konutu satan kişi de genellikle farklı bir gayrimenkul yatırımı için satar.

bu arada konuttan bal gibi yatırım olur, hele kredi ile alınırsa ballı kaymaklı olur.

Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Eğer evler 2 yılda dolar bazında %125 arttıysa, ekonomiden anlayan biri doların 2 yılda doların bu kadar değer kaybetmediğini bilir. O zaman ev fiyatları şişmiştir der.

Şimdi de konut hem enflasyona göre REEL olarak değer kaybediyor hem de dolar bazında gerileyip normalleşiyor. Ama normale gelmesi için önümüzde 2 yıl daha var.

Yas sürecinin 5 aşaması var: İnkâr, öfke, pazarlık, depresyon ve kabullenme.

Konutçular önce fiyatlardaki düşüşü ''inkar'' ettiler, şimdi ''Öfke'' aşamasındalar. Sıra ile kabullenme aşamasına gelecekler
    Konut fiyatları düşer demeyene bak
    Nisqnda demişsin
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Favoriye aldığım çok sayıda ilan var. Genel olarak fiyatlar gevşiyor reel olarak. Ayrıca birçok ilanda da nominal olarak da düşüş var.

Müteahhitler boşuna yaygara yapmıyor, çalıştıracak usta bulamıyoruz diye(mesaj: konut arzı az, fiyatlar artacak, bir an önce konut alın)
    Bir çok ilanda nominal olarak düşüş varmış şubatta
    E bu %29 luk artş marttan sonra mı oldu
    bir halt olacağı yok.

6.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Eğer evler 2 yılda dolar bazında %125 arttıysa, ekonomiden anlayan biri doların 2 yılda doların bu kadar değer kaybetmediğini bilir. O zaman ev fiyatları şişmiştir der.

Şimdi de konut hem enflasyona göre REEL olarak değer kaybediyor hem de dolar bazında gerileyip normalleşiyor. Ama normale gelmesi için önümüzde 2 yıl daha var.

Yas sürecinin 5 aşaması var: İnkâr, öfke, pazarlık, depresyon ve kabullenme.

Konutçular önce fiyatlardaki düşüşü ''inkar'' ettiler, şimdi ''Öfke'' aşamasındalar. Sıra ile kabullenme aşamasına gelecekler
    üstadım ev fiyatları karşısında örnek verdiğiniz enstrüman serbest piyasada salınıyor da bizim mi haberimiz yok
    zaten TL nin pahalı ve maaliyetlerin artmaya devam ettiğini sadece konut maliyetine değil otel, giysi yeme içme ile de anlayabilirsiniz

yabancı markalar ucuzlamaya devam ediyor bizdeki enflasyon yerli üretimi vuruyor bkz otomotiv

7.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    üstadım ev fiyatları karşısında örnek verdiğiniz enstrüman serbest piyasada salınıyor da bizim mi haberimiz yok
    zaten TL nin pahalı ve maaliyetlerin artmaya devam ettiğini sadece konut maliyetine değil otel, giysi yeme içme ile de anlayabilirsiniz

yabancı markalar ucuzlamaya devam ediyor bizdeki enflasyon yerli üretimi vuruyor bkz otomotiv
    Batman hocam, PPF'ler son dönemde oldukça popüler; epey rağbet görüyor. Herhangi bir bankanın yatırım fonu sekmesinden 7/24 alım-satım yapılabiliyor.

Maliyetler konusu da genelde kötü niyetli kullanılıyor. Maliyetler 5 katına çıkarken fiyat 10 katına çıkıyorsa, suçu maliyete atamayız.

Yediğimiz iskenderin fiyatı da kazık ama pahalı iskender yedikten 5 yıl sonra içimize dert olmaz, konut dert olur

8.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Kelime oyunlarına gerek yok. Zaten TR gibi yüksek enflasyonlu ülkede nominal düşüş zor. Ben hiç bir zaman konut piyasası çökecek, şimdi almazsanız seneye yarı fiyatına alırsınız demedim. Kendin söyleyip, kendin yanlışlıyorsun.

Konut fiyatları şu anda reel olarak, enflasyona göre geriliyor mu? geriliyor.
    Geçmişte de 2005-2009 arasında ve 2015-2019 arasında reel olarak geriledi mi?, geriledi. Bitti.
    Bravo

Insanlarin anlamasi gereken su. Onemli olan REEL dir NOMINAL in bir degeri yoktur

Bunu anlamadan fiyat karsilastirmasi yapmak super sacma

Sayfa 443/466 İlkİlk ... 343393433441442443444445453 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •