ha bizim gibi emekli değilsindir,
işin gücün var,
para da kazanıyorsun..
o zaman meydan senin , istediğini istediğin zaman istediğin kadar al...
bu yukarıdaki,bizim durumumuz...
Printable View
ha bizim gibi emekli değilsindir,
işin gücün var,
para da kazanıyorsun..
o zaman meydan senin , istediğini istediğin zaman istediğin kadar al...
bu yukarıdaki,bizim durumumuz...
Arkadaş ne pis geyiğiniz varmış sizin de...
Amerika'daki satışların keskin şekilde düşmesi, Avrupa'da Çinlilerle rekabet zorlaşması, üretim maliyetlerinin bir türlü düşmemesi ve ABD’de başkanlık seçimini kazanan Donald Trump’ın Meksika ile Kanada’dan gelen ürünlerin vergisini yüzde 25 artırma planı Stellantis'te şokbir ayrılık getirdi.
GÖREVİNİ 2026'DA BIRAKACAĞINI SÖYLEMİŞTİ
Küresel otomobil üreticisi Stellantis'in CEO'su Carlos Tavares, görevinden istifa etti. Daha önce 2026 yılında görevi bırakacağını açıklayan Carlos Tavares bu kararı Stellantis Yönetim Kurulu tarafından kabul edildi.
GEÇİCİ BİR YÖNETİM KOMİTESİ KURULACAK
Stellantis, özel bir yönetim kurulu komitesi tarafından yeni CEO atama sürecinin devam ettiğini ve 2025'in ilk yarısında tamamlanmasının planlandığını duyurdu. O zamana kadar, Stellantis Başkanı John Elkann liderliğinde Tavares'in görevlerini üstlenecek geçici bir yönetim komitesi kurulacak.
'YÖNETİM KURULU'NDA FİKİR AYRILIKLARI ORTAYA ÇIKTI'
Stellantis'in Kıdemli Bağımsız Direktörü Henri de Castries, bu ani karar hakkında açıklamalarda bulundu. Castries, "Stellantis'in başarısı hissedarlar, Yönetim Kurulu ve CEO arasındaki mükemmel uyuma dayanmaktadır. Fakat son haftalarda Yönetim Kurulu'nda farklı fikirler ortaya çıktı. Bu durum da CEO'nun bu kararı almasına neden oldu" diye konuştu.
Temettumu alirim, siestami yaparim.
Şuna ne dersin?
Yahudilerin bu kadar zengin olmasının nedeni
"yahudilerin iç dayanışmaları ve dünyada dağınık yaşıyor olmaları onları her ülkede acentesi bulunan dev bir firma haline getirmiştir."
"ticari yaşamları bazı yerlerde eskicilik, bazı yerlerde hurdacılık ve bazı yerlerde ise uluslararası finans olabilir ama sonuçta "ticarettir:' yahudiler işçilik yapmazlar, ticarete yönelirler."
"yahudilerin finans dünyasında yükselişlerine yardım eden bir başka özellikleri ise her zaman ticaret yapmak için yeni yöntemler bulmalarıdır. ... kredi ve borsa sistemlerinin altında yahudilerin yaratıcılıkları yatar."
"örneğin "borç senedi" ve "hamiline çek'' yahudiler tarafından icat edilmiştir. "hamiline'' düzenlenmiş belgeler yahudi tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır.... servetlerinin büyük kısmını "hamiline" düzenlenmiş belgeler altına aldıktan sonra servetlerini saklamaları kolaylaşmıştır. yahudilerin servetlerine el konmasının serbest olduğu çağlarda yahudiler tüm servetlerini isim taşımayan enstrümanlarda tutmuşlardır."
""hamiline" uygulamasına benzer bir başka yahudi icadı da "tüzel kişilikli" firmalardır. bu şekilde yahudilikleri anlaşılmaksızın, firma isimleri altında iş yapabilir hale gelmişlerdir."
"savaş esnasında (1. dünya savaşı) berlin'deki tageblatt ve münih'teki neuester nachrichten devletin resmi ve yarı resmi organları gibi çalışmışlardır. bu gazeteler frankfurter zeitung gibi yahudi sermayedarlarındır. bu gazeteler adeta almanya ile savaş halinde olan müttefik cephesinde çıkan gazetelerin almanca versiyonları rolünü oynamışlardır. ... savaş başlar başlamaz almanya'daki gıda sektörü yahudilerin eline geçmiştir ve bunların yaptkları karaborsacılık faaliyetleri en vatansever kişilerin bile almanyaya olan güvenlerini sarsmıştır." ...
bu durum halkın moralini bozmuş ve karaborsacılara karşı yargı yolu açılmıştr. ancak bu davalarda savcı ve hâkimlerin de sanıklar gibi yahudi oldukları ortaya çıkmıştır. bir alman karaborsacı yakalandığında ortalık medya tarafindan velveleye verilip cezalandırılması sağlanırken yahudi karaborsacılara ait davalar kapatılmışlardır. bu olaylar alman halkının beynine kızgın demirle dağlanmış gibi yerleşmiştir."
"dünyadaki haber kaynaklarını elinde tutan all-judaan, halkın bakış açısını yapacağı hamleye önceden hazırlar. güçlü yahudi sonunda kurnazca yaptığı işler yüzünden yakalandığında yahudilere yapılan zulüm haberleri tüm dünya basınına yayılır. ancak bu zulümlere neden olan faktörler hiçbir zaman halka bildirilmez."
henry ford
ford motor company kurucusu
(bkz: the international jew) 1920
ülkemizde tercümesi kayıhan yayınevi tarafından basılmış, yahudiler üzerine yazılmış kitap. kitabı henry ford kendi başına yazmamış, bir araştırma komisyonuna yazdırmıştır. amacı da şirketinin yahudiler tarafından ele geçirilmesine yönelik yaşadıklarını ve global dünyadaki yahudi gücünü anlatmaktır.
Alıntıdır