F/K'da düzenli bir artış olmuş diyebiliriz sanırım?
Printable View
Ürettiği her 4 araçtan 3 ünü satıyor derken ne demek istediğinizi anlamadım. Diğer araç ne oluyor , çöp mü ?
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Öncelikle bu başlığı açıldığı günden itibaren nerdeyse günlük olarak takip ettiğimi belirterek emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Benim kişisel yatırım danışmanım olsa ancak bu kadar faydalanırdım. Kârı koca yüksek sayılabilecek gelirde nerdeyse 10 yıllık maaşlı çalışan elde var 0 olması üzerine biriktirme tasarruf üzerine kafa yorarken 6 ay önce borsayla tanıştım. Fazla param olmadığı için ve boga piyasasinda islem yaptigim icin herkesin yaptigi hatalari yaparken nerdeyse hic zararım olmadı. Ihtiyacim olan parayla girdim, dirençte aldım destekte sattim, üç kuruş karı görünce çıkıp yüksekten geri aldım falan derken su anda belki de ciddi bir ekonomik krizin arefesinde toplam tasarruf edeceğim miktarın yuzde 15 20 si ile 2 3 aydır hisse toplamaya başladım. Diğer kısımlar ile de altin bes mevduat belki dolar bazlı prim iadeli hayat sigortası ilerde mevduatta para birikince oturacağım ev veya arsa gibi planlama yaparak portfoy cesitlendirmesi planlamasina gittim. Simdilik hisse portföyü full ekside ama çocuğuma 18 y hediyesi yapacağım için önemsiz buluyorum ve motivasyonumu kırmıyor. Borsaya gireli 6 ay olsa da büyük bi ekonomik kriz görmenin eksikliği dışında kendimi çok yetişmiş ve deneyimli hissediyorum. Acaba çok mu safım. 2 3 tane teknik analiz kitabının yanında enaz 10 tane borsa finans yatırım konularında kitap okudum. Simdilik elde tüpraş soda ereğli psdtc uluun petkm var hedefte aksa toaso asels froto karel yunsa sasa aygaz arçelik hektas gibi adaylar var. Hedef 5 yil temettu eklemeli birikim yapip 15yil sonra aylik duzenli temettu getirili portfoyu oglana teslim etmek.Telefondan yazdığım için boşluk veremedim yazım hataları olduysa affola. Sizlerden ricam prim iadeli dolar bazlı hayat sigortası hakkinda ,genel portföy hakkında ve özellikle froto toaso karşılaştırması hakkında yorum yapmanız. Herkese şimdiden teşekkürler
Sizin gibi yeni sayılabilecek arkadaşlar için faydalı oluyorsa başlık, ne mutlu bize...Üstelik şu ana kadar pek tasarruf yapamamış bir çalışan çift olarak, tam da hedef kitleye giriyorsunuz:)
Nacizane tek tavsiyem şu olur...Mühendislik lisansı adından işletme master ı ve ekonomi doktorası yaptım. Yani mektepli sayılırım...Aynı zamanda 98 den bu yana az-çok sürekli işlem yaptım...Ama biraz da ilgi alakam ve okuduğum okullar nedeniyle sürekli piyasayı aktif takip ettim. İki çok büyük globak kriz, 10 larca yerel ve uluslararası mini kriz gördüm.
Ben bile şu anda her gün yeni şeyler öğreniyorum...Piyasa dinamik, her zaman geçerli bir reçete yok. Piyasaları oluşturan para sahiplerinin davranışları, psikolojileri, kullandığı araçlar vs herşey değişiyor sürekli. Bu nedenle sürekli öğrenmek ve kendini güvende hissetmemek gerekiyor. Ben oldum dediğin an, bittiğin an olur.