Sayfa 448/637 İlkİlk ... 348398438446447448449450458498548 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,577 - 3,584 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Dudu Abi şimdi garip gelecek ama Ford Oto için;

2007/12 aylık bilanço sonuçlarına göre faaliyet karı 562 milyon dolar, 2017/12 aylık bilançoda ise (bugünkü kurla) 434 milyon dolar.

Dönem karı 2007/12'de 484 milyon dolar iken, 2017/12'de 379 milyon dolar.

Satışlar 2007/12'de 6,192 milyar usd iken, 2017/12'de 6,448 milyar usd.

Benim kafam karıştı valla. Dolar bazında karda gerileme varken, fiyatta yıllık %14.25 düzenli artış nasıl olmuş anlayamadım.

Not:2008 yılının ilk günlerinde usd kuru 1.1678 TL

Hata yapma ihtimalime karşı başka biri daha aynı değerleri kendi kontrol ederse sevinirim.
    F/K'da düzenli bir artış olmuş diyebiliriz sanırım?

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    cevabı yukarıda yazdığım yazıda var.
     Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    F/K'da düzenli bir artış olmuş diyebiliriz sanırım?
    Evet şirket büyümesi değil de, şirket fiyatlamasından dolayı prim gözüküyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Dudu Abi şimdi garip gelecek ama Ford Oto için;

2007/12 aylık bilanço sonuçlarına göre faaliyet karı 562 milyon dolar, 2017/12 aylık bilançoda ise (bugünkü kurla) 434 milyon dolar.

Dönem karı 2007/12'de 484 milyon dolar iken, 2017/12'de 379 milyon dolar.

Satışlar 2007/12'de 6,192 milyar usd iken, 2017/12'de 6,448 milyar usd.

Benim kafam karıştı valla. Dolar bazında karda gerileme varken, fiyatta yıllık %14.25 düzenli artış nasıl olmuş anlayamadım.

Not:2008 yılının ilk günlerinde usd kuru 1.1678 TL

Hata yapma ihtimalime karşı başka biri daha aynı değerleri kendi kontrol ederse sevinirim.
    Fiyatta duzenli 14.25% artis olmamis. Artisin ortalamasi bu.
    Ayriyetten dolar kurunun son iki yildaki seyrini de unutma.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    12 olmasın da 7-8 olsun gelecek 10 senede de... nette yıllık getırı dolar bazında... yine iyi...

Bu tur ıhracatcıların uzun vadede getırısı cok dusmez...
    Urettigi her 4 aractan 3 unu satiyor.
    Ben de getirisinin cok dusecegini sanmiyorum.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Fiyatta duzenli 14.25% artis olmamis. Artisin ortalamasi bu.
    Ayriyetten dolar kurunun son iki yildaki seyrini de unutma.
    Syg,
    Kur hareketinden ihraçatcı olarak olumlu etkilenmesi lazım aslında, tabi biraz gecikmeyle. (Bkz. J Curve)

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Urettigi her 4 aractan 3 unu satiyor.
    Ben de getirisinin cok dusecegini sanmiyorum.
    Syg,
    Ürettiği her 4 araçtan 3 ünü satıyor derken ne demek istediğinizi anlamadım. Diğer araç ne oluyor , çöp mü ?

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

7. Öncelikle bu başlığı açıldığı günden itibaren nerdeyse günlük olarak takip ettiğimi belirterek emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Benim kişisel yatırım danışmanım olsa ancak bu kadar faydalanırdım. Kârı koca yüksek sayılabilecek gelirde nerdeyse 10 yıllık maaşlı çalışan elde var 0 olması üzerine biriktirme tasarruf üzerine kafa yorarken 6 ay önce borsayla tanıştım. Fazla param olmadığı için ve boga piyasasinda islem yaptigim icin herkesin yaptigi hatalari yaparken nerdeyse hic zararım olmadı. Ihtiyacim olan parayla girdim, dirençte aldım destekte sattim, üç kuruş karı görünce çıkıp yüksekten geri aldım falan derken su anda belki de ciddi bir ekonomik krizin arefesinde toplam tasarruf edeceğim miktarın yuzde 15 20 si ile 2 3 aydır hisse toplamaya başladım. Diğer kısımlar ile de altin bes mevduat belki dolar bazlı prim iadeli hayat sigortası ilerde mevduatta para birikince oturacağım ev veya arsa gibi planlama yaparak portfoy cesitlendirmesi planlamasina gittim. Simdilik hisse portföyü full ekside ama çocuğuma 18 y hediyesi yapacağım için önemsiz buluyorum ve motivasyonumu kırmıyor. Borsaya gireli 6 ay olsa da büyük bi ekonomik kriz görmenin eksikliği dışında kendimi çok yetişmiş ve deneyimli hissediyorum. Acaba çok mu safım. 2 3 tane teknik analiz kitabının yanında enaz 10 tane borsa finans yatırım konularında kitap okudum. Simdilik elde tüpraş soda ereğli psdtc uluun petkm var hedefte aksa toaso asels froto karel yunsa sasa aygaz arçelik hektas gibi adaylar var. Hedef 5 yil temettu eklemeli birikim yapip 15yil sonra aylik duzenli temettu getirili portfoyu oglana teslim etmek.Telefondan yazdığım için boşluk veremedim yazım hataları olduysa affola. Sizlerden ricam prim iadeli dolar bazlı hayat sigortası hakkinda ,genel portföy hakkında ve özellikle froto toaso karşılaştırması hakkında yorum yapmanız. Herkese şimdiden teşekkürler

8.  Alıntı Originally Posted by Carrah Yazıyı Oku
    Öncelikle bu başlığı açıldığı günden itibaren nerdeyse günlük olarak takip ettiğimi belirterek emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Benim kişisel yatırım danışmanım olsa ancak bu kadar faydalanırdım. Kârı koca yüksek sayılabilecek gelirde nerdeyse 10 yıllık maaşlı çalışan elde var 0 olması üzerine biriktirme tasarruf üzerine kafa yorarken 6 ay önce borsayla tanıştım. Fazla param olmadığı için ve boga piyasasinda islem yaptigim icin herkesin yaptigi hatalari yaparken nerdeyse hic zararım olmadı. Ihtiyacim olan parayla girdim, dirençte aldım destekte sattim, üç kuruş karı görünce çıkıp yüksekten geri aldım falan derken su anda belki de ciddi bir ekonomik krizin arefesinde toplam tasarruf edeceğim miktarın yuzde 15 20 si ile 2 3 aydır hisse toplamaya başladım. Diğer kısımlar ile de altin bes mevduat belki dolar bazlı prim iadeli hayat sigortası ilerde mevduatta para birikince oturacağım ev veya arsa gibi planlama yaparak portfoy cesitlendirmesi planlamasina gittim. Simdilik hisse portföyü full ekside ama çocuğuma 18 y hediyesi yapacağım için önemsiz buluyorum ve motivasyonumu kırmıyor. Borsaya gireli 6 ay olsa da büyük bi ekonomik kriz görmenin eksikliği dışında kendimi çok yetişmiş ve deneyimli hissediyorum. Acaba çok mu safım. 2 3 tane teknik analiz kitabının yanında enaz 10 tane borsa finans yatırım konularında kitap okudum. Simdilik elde tüpraş soda ereğli psdtc uluun petkm var hedefte aksa toaso asels froto karel yunsa sasa aygaz arçelik hektas gibi adaylar var. Hedef 5 yil temettu eklemeli birikim yapip 15yil sonra aylik duzenli temettu getirili portfoyu oglana teslim etmek.Telefondan yazdığım için boşluk veremedim yazım hataları olduysa affola. Sizlerden ricam prim iadeli dolar bazlı hayat sigortası hakkinda ,genel portföy hakkında ve özellikle froto toaso karşılaştırması hakkında yorum yapmanız. Herkese şimdiden teşekkürler
    Sizin gibi yeni sayılabilecek arkadaşlar için faydalı oluyorsa başlık, ne mutlu bize...Üstelik şu ana kadar pek tasarruf yapamamış bir çalışan çift olarak, tam da hedef kitleye giriyorsunuz

Nacizane tek tavsiyem şu olur...Mühendislik lisansı adından işletme master ı ve ekonomi doktorası yaptım. Yani mektepli sayılırım...Aynı zamanda 98 den bu yana az-çok sürekli işlem yaptım...Ama biraz da ilgi alakam ve okuduğum okullar nedeniyle sürekli piyasayı aktif takip ettim. İki çok büyük globak kriz, 10 larca yerel ve uluslararası mini kriz gördüm.

Ben bile şu anda her gün yeni şeyler öğreniyorum...Piyasa dinamik, her zaman geçerli bir reçete yok. Piyasaları oluşturan para sahiplerinin davranışları, psikolojileri, kullandığı araçlar vs herşey değişiyor sürekli. Bu nedenle sürekli öğrenmek ve kendini güvende hissetmemek gerekiyor. Ben oldum dediğin an, bittiğin an olur.

Sayfa 448/637 İlkİlk ... 348398438446447448449450458498548 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •