Sorunuzun muhattabı Koç Holding değil maalesef. Onu Ankara ya sormak lazım.
Printable View
Hsbc- iş- ak , bunların hepsi yabancı.
Yazık oldu. Güzelim grafik üç günde heba oldu gitti. 21 liranın üzerine atamadığı her an, 18 liranın altını görme ihtimalinin olduğunu düşünüyorum. Şu an tam ikisinin ortasında. Ya yukarı toparlayıp 21 liranın üstüne atacak kendini ya da 18 liranın altını bir ziyaret edecek benim görüşüme göre. Ziyaret edebilir derken oralarda kalıcı olacağı anlamı çıkmasın.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Valla arkadaşlar, neyine yorum yapalım. Durum ortada. Geçen hafta kur 7,20 bugün 8,xx . Cds 150 puan zıplamış. Kasım dan bu yana oluşturulan yatırım ortamı tam terse dönmüş. Bur bir değil iki değil , sürekli kısa vadede plan değişiklikleri vs... GÜVEN kalmadı
Sonunda devreyi de keserek taçlandırdı.!
Bu arada Sahol, Arçlk, Ford Koçu yalnız bırakmamışlar.
Şu HSBC nin elindeki mal bitsin, biraz tahta rahatlar. Geçen haftanın en iyi alıcısı, bu haftanın en iyi satıcısı oldu
Dolar bazlı bakıldığında, adamlar zaten ikinci taban dibine getirmiş tahtayı. Burdan ikili dip vs... olup , kalkarsa ne ala !!
Ne ereğli imiş arkadaş!! Şurayada bir uğrayın
endeks yüzde 10 koç yüzde 20 düştü. uzun aylardır buradayım bu kağıttayım ama yeni gelenlere önermiyorum demiştim. umarım beni ibret alan kazanmıştır.
Bu niye çakılıyor yaw? Rezalet resmen.
Karanlık odaya girerken iş yatırım 3m lot satışta
500k da arada verdi. 3,5m lot oldu günlük satış
Bir çok tahtada fiyata bakmaksızın satış yapan fonlar var. Ben bugün Aselsandan çıkıp kchole geçmeyi çok düşündüm ama aselsandaki satışın ivmesini kaybettiğini ümit ederek kalmaya karar verdim.
Zor zamanlar hepimiz için. Hangi hisse çok düştü diye ondan ona gidiyoruz.
Bimas'ı 72,55'ten satıp 17'den Aselsan aldığımda da iyi bir fikir gibiydi ama sonuç ortada. Aldığımız ve almadığımız kararların olası/gerçekleşen sonuçları bizi strese sokuyor.
Son 18 aydır Doas, Eregli, isdemir, Kchol, Bimas, Aselsan sırasıyla hisseden hisseye geçtim. Hepsini karla satmış ve bir sonraki hisseyi düşükten almış olmama rağmen şu an ne eski Doas lotuma ne eregli lotuma ne isdemir lotuma ne Bimas lotuma ulaşamıyorum. Kar olsa bile eski lot sayıları üzüntü veriyor.
Kimsenin fikrini değiştirmek için söylemiyorum, ben o hisseden o hisseye atlama konusuna pek sıcak bakmıyorum.
Öncelikle kenarda her daim (büyük) bir miktar nakit tutarım.
Hisse iyiyse ve aşırı düşmüşse desteği o nakitten veririm. Başka hisseyi satarak değil. Ha öbür hisseden umudu iyice kesmişimdir bundan artık bir halt olmaz diyorumdur o zaman satıp arkama bile bakmam.
Ama bu hisseyi satarım da ben sattıktan sonra ya çıkarsa gibi bir kuşku varsa içimde dokunmam o hisseye..
Koç gurubu şirketler 2020 yılında büyük karlar elde ettiler. Temettülerini de dağıtmaya başladılar.
Koç Holding büyük şirketlerden
Arçelik'in%40.51ine
Aygaz'ın %40.68 ine
Ford-Otosan'ın %28.46sına
T.Traktör'ün %37.50 sine
Tofaş'ın %40 ına sahip
Bu şirketlerin temettüleri bu yılın ilk üç aylık bilançosunda
Koç Holding kasasına girecek ve bilançosunda görülecek.,
Geçen yıl 20 Mayısta açıklamış bilançosunu.
Bu yıl da aynı tarihlerde görürüz.
Çok kuvvetli bir kar rakamı bizi bekliyor.
Ülke daim oldukça güçlü olan bir hisse. Bekleyiniz.
İşte bu iştiraklardan gelecek parayı nasıl kullanmayı tercih edecekler, ona bakmak lazım. Solo net nakit pozisyonunu arttırmak isteyebilirler.
Şimdilik aklımda holding iskontosunu kısa vadede kapatacak bir gelişme/ beklenti yok. Bir süre daha özellikle iştiraklara oranla iskontolu devam edebiliriz. Holding in özelinde bize bir gelişme lazım. Halka açık olmayan şirketlerin halka arzı olabilir, borsadan kendi paylarını alması olabilir, enerji tarafının ( aygaz- tüpraş) hariç yeniden yatırımlara başlaması olabilir.
Arçelik ve Tüpraş ın piyasa değerleri eşitlenmiş. Türk traktör + otokar= yapı kredi. Bunlar ilginç fiyatlamalar. Sadece Tüpraş için özelleştirmede 5-5,5 milyar dolar ödenmişti diye hatırlıyorum.
Dolar bazlı geçen haftadan aşağıda işlem görüyoruz. Kasım öncesi dibimiz 4-4,2 milyar dolar şirket değeriydi.
Tepe gördüğümüz 3,38 dolar dan tam 1 dolar aşağıdayız. Kabaca 1 X 2,5 milyar ödenmiş sermaye = 2,5 milyar dolar değer buhar oldu.
2,5 milyar dolar kabaca bir arçelik veya yapı kredi nin piyasa değeri kadar kayıp demek. Türk varlıklarının böyle buharlaşması acaba kimleri sevindiriyor. Bizi sevindirmediği kesin
Son 6 işlem gününde , Ford un batarya fabrikası yatırım bedeli kadar ( 2 milyar euro) değer kaybettik. Salt rakam olunca pek anlamı olmuyor bazen karşılaştırmalı söylemler daha etkili.
Yabancının alay konusu olduk. Biz Arjantin’ e hangi gözle bakıyorsak, maalesef dışarısıda bize öyle bakıyor
Sayın Aya Sofya imamı çıksada , bize ülkenin kur- faiz politikasını anlatsa. En azından makro politikayı bilelimde, ona göre pozisyon alalım