Cam sektörü için ise gayet tatmin edici....bunuda kabul etmek lazım.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Cam sektörü için ise gayet tatmin edici....bunuda kabul etmek lazım.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkürler evet uzun vade al unut için aşağı yukarı aynı hisseler öneriliyor. Dudu hocama da özelden sordum bunları 5 e indirip her ay düzenli almayı düşünüyorum. Bir miktar altın vardı onun da büyük kısmını hisseye kaydırmayı düşünüyorum
Vay arkadaş portföye bak maşallah.
Ama tamamen yüzde yüz hisse önermem.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yukardaki hisselerden 5 tanesi bende var. 2 3 tanesi de eklemeyi dusunduklerim. Aklın yolu bir galiba. Sanirim ya hep beraber ihya olucaz ya da hep beraber baticaz. Inşallah birincisi olur.
beklemekte sıkıntı yok. aşağıdakilerden muhtemelen ARCLK ve PETKM i eleyip 5 tanesiyle satmadan sürekli alım yapmayı düşünüyorum.
ASELS
EREGL
TUPRS
FROTO
SODA
ARCLK
PETKM
bende çocuklarım için şu hisseleri almayı düşünüyorum. TÜPRAŞ-TOASO -TTRAK-PETKİM-BRİSA birde ÇİMSA var ama kararsızım. bunun yanında yeni hisse olan ENERJİSA var oda sabancı hissesi olduğu için kararsızım.
https://holbornassets.com/put-f-r-e-finances/
Bir suru potansiyal soruyu cevapliyor..
Syg,
Buradan bakabilirsiniz.
https://tr.investing.com/technical/s...oving-averages
Birinci başlıktan Sn Ctugrul'un bir yazısı, sanırım soruyu da ben sormuştum.
-- Amaç Ne? Zengin Olmak mı Hayat Standardını Sürdürebilmek mi? --
http://uzunvadeyatirim.blogspot.com/...standardn.html
Standardın 75% ine razıyım ben
hepsi temettü odaklı olmadığından isdmr ve asels hariç ilgimi çekmiyor ama fikir verme açısından izlenmeli.
Gedik Yatırım'ın uzun vade için tavsiyeleri;
brisa...petkm...cemts...isdmr...asels...kords...th y
https://www.youtube.com/watch?v=3DZ3jdvpnLo
Arkadaşlar nacizane bir fikrim var.
Uzun vadeli temettü odaklı hisse paylaşımı yapılan vir başlık açsak nasıl olur.
Başlığı mesela beyaz yaka için uv hisse beklentileri vb. olabilir.
Zaten uv de seçilebilecek hisseler üç aşağı beş yukarı
Bunlarla ilgili uv beklentileri bilançolar teknik yorumlar ve görüşleri içeren bir konu açsak.
Ben her yerden araştırıyorum hisse.net hisse forumuna girdiğimde genelde günlük veya çok kısa vadeli yorumlar yazılıyor. Ben şurayı kırdı burayı kestigiyle çok ilgilenmiyorum. Uzun vadede ne olur bu beni ilgilendiriyor.
Örneğin Ereğliyi fiyatı da güzel gözüme kestirdim şirketle ilgili her şeyi araştırıyorum.
Geçen vakıf yatırım paylaşmıştı bir üstat benim çok hoşuma gitti mesela.
Başlık sayın cautionary tarafından açılabilir tabi sizde uygun görürseniz.
Ben ziraat yatırımın şirket analizlerini paylaşım yapabilirim.
Umarım yanlış bir şey soylememisimdir.
İyi akşamlar.
Dün akşam portfoyumdeki biloncoları ve portfoyumde olmayan hareketli kağıtların bilancolarına biraz baktım, sabah elimdeki doaş ları sattım ve üzerinede 2000 usd bozdurup kozaa ya 7,19 dan giriş yaptım, uzun vade kalırmıyım kozaa da bilemiyorum araştırma yapmam lazım ama karlılığı iyi görünüyor sizlerinde yorumlarını duymak isterim... güncel portfoy tüpraş,ereğli,isdmr,sise,trkcm,kozaa,ecilic,petkm, isyat,
aselsan da karlılığı artan istikrarlı bir şirket ancak küçük yatırımcının ağzına fazla dolanmasından dolayı portfoye alasım gelmiyor nedense sizlerin öngörüsü nedir aselsan hakkında önümüzdeki 4-5 sene için ?
Bu başlıkta uzun vadeli portföy için hisse analizleri vs paylaşılabillir....ancak teknik analiz vs detayları hisse başlığında paylaşmak daha mantıklı...temel analiz ya da sektör analizi daha uygun bu başlıkta.
haklısın riskli bir kağıt riski almamın sebebi yabancı girişi olması krdmr in hızlı çıktığı dönemi anımsattı o zaman cesaret edemedim krdmr e pişman oldum, şimdide kozaa nın biraz daha marjı var gibi görünüyor, ecilc da sattığım doaş gibi tam manasıyla içime sinmiyor ama % 10 civarı portfoyumde var araştırıyorum onuda...
İyi cesaret iki bin usd satıp almak. Tebrik etmek lazım.
benim de portföyümün %40'ı şu an kira sertifikası fonunda
kalan %60ı 6 hisseye dağıttım
%5 aygaz+%5 tüpraş =%10 aslında aygaz'ı çıkartacaktım ancak kıyamadım tüpraşla paylaştırdım.. böylece bir aygaz-tüpraş anonim ortaklığı kurmuş oldum :)
%10 isdemir, %10 isyatırım, %10 pergamon status dt, %10 soda, %10 tcell..
bakalım seçime kadar ihtiyatlı davranıp sonra azar azar toplamaya devam etmek istiyorum... güzel sonuçlar olur inşallah hepimiz için ...
ben al-sat yerine uzun vadeli yatırımı tercih eden herkese saygı duyuyorum sonuçta hem ülkemizin kalkınmasına katkı oluyor, hem kazancımız başkasının zararı olmuyor... iyi akşamlar herkese
bu kızcağızın dediği hisselerin ikisi dışında hiç de ucuz olmadıklarını düşünüyorum. Önerdiği hisseleri kendi alıyor mu acaba? Ayrıca üst solunum yolu enfeksiyonu geçtikten sonra videoyu çekseydi daha inandırıcı ve izlenir olurdu.
Yahu bir de yazmayayım yazmayayım, hisse adı vermeyeyim diyorum da bir isdmr furyası var her yerde. yahu ereğli'den ne gördük de isdmr coşacak beklentisine sokuyorsunuz milleti? bu fiyattan alana da hayırlı uğurlu olsun. ben beklerim biraz daha bakalım ne olacak nerelere gelecek.
Bu mesajda kendime biraz eleştiri yapacağım; belki durum hakkında yorum yapacaklar/eleştirecekler veya benzer şeyi hissedenler vardır.
Şu sıralar çeşitlendirme(diversification) konusunda sıkıntı çekiyorum, iki açıdan;
- Biraz "hisse senedi" almanın büyüsüne kapıldım sanırım ve kenara bir lot hisse koymakla bir miktar dolar veya altın koymak aynı yatırım hissiyatını vermiyor, bu nedenle portföy dengesini bozma yönünde bir eğilimim var malesef.
- Ayrıca ucuz olduğunu düşündüğüm ve dikkatimi çeken fakat aynı zamanda da oturup üzerine hiç vakit harcamadığım bazı şirketler var, bir yandan bunları katmayı düşünürken; öte taraftan 5-6 şirketi aşmamayı ve hatta birkaçı üzerine özelleşip çok da fazla dağılmadan bunlarda maksimum sayıda lot biriktirme eğilimim var.
Bu tarz çelişkiler içerisindeyim şu anda..
Mutlu haftasonları.
Şirketlerin son çeyrek karlarının %15 aşağısı 4 çeyrek devam ederse oluşabilecek prospektif fk ve temettü verimlerini inceledim.
https://twitter.com/hilmibozdag_/sta...049329152?s=21
https://qr.ae/TUhQsn
Erken baslamanin onemi....
Zamani kendine calistirmak acisindan erken baslamak cok cok onemli tablodan da goruldugu gibi.
Syg,