Artan

440,00 10 18:10
15,51 10 18:10
11,13 9.98 18:10
44,08 9.98 18:10
73,85 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

119,80 -9.99 18:10
16,16 -9.97 18:10
260,25 -9.95 18:10
16,60 -7.52 18:10
23,50 -6.82 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

9.479.451.159,50 18:10
9.018.106.905,20 18:10
7.681.754.458,40 18:10
6.820.525.759,68 18:10
6.778.770.036,81 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 9840 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Bir de kısa vade yatırım önerisi

Bugün soğanı 5 tl den aldım... 1 ay kadar önce soğanın kış aylarında 10 tl ye kadar çıkabileceği söyleniyordu..bu sırada soğan 2,5 tl filandı...sebep olarak bir tür hastalık nedeniyle ürünün etkilendiği, bir kısmının da bozulduğu söyleniyordu.

Bugün stokçulara baskın yapıldı vs haberleri geldi... muhtemelen ileride daha pahalı satarım diye alınmış mallar... baskınlar sonrası bu mal mecburen piyasaya sürülecek...bu nedenle önümüzdeki 1-2 hafta soğan fiyatlarının 3 tl ye kadar düşmesi mümkün.

Peki gerçekten ürün azsa, kışın soğan tarımı yapılamayacağına göre ocak- şubat gibi soğan ın 10 tl çıkması mümkün.

Bizim gibi haftada 5-6 kilo soğan tüketen bir aileyseniz, şöyle bir trade mantıklı... soğan 3-4 tl arasındayken 100 kg kadar soğan biriktiririm..bu işten 100* (9-3)=600 tl kar etme planım var

Not: çok soğan tüketen aileyseniz, almama şansınız yok...tüketim elastikiyeti çok düşük bir ürün...pahalı olsa da almak zorundasın...patates gibi dondurulmuşu, domates salçası Gibi konservesi de yok.

2. Öncelikle bu forumda emeği geçen herkese çok teşekkürler.uzun zamandır forumu misafir olarak takip ediyorum. Bugün kayıt oldum. İlk sorum olacak. Garanti Bankası ndan yatırım hesabı açıp deneme amaçlı ilk kez hisse senedi aldım. Temettü emekliliği için hiç satmadan en az 5 yıl biriktirmek istiyorum. Arçelik Aselsan ve Ereğli Demirçelik aldım. Sizce bu kağıtlar dan devam edebilirmiyim. Ustaların değerli görüşlerine ihtiyacım var. Tabiki tüm sorumluluk benimdir. Yorum larınız için şimdiden Çok teşekkür ederim hayırlı geceler

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,700
     Alıntı Originally Posted by erdemgok Yazıyı Oku
    Öncelikle bu forumda emeği geçen herkese çok teşekkürler.uzun zamandır forumu misafir olarak takip ediyorum. Bugün kayıt oldum. İlk sorum olacak. Garanti Bankası ndan yatırım hesabı açıp deneme amaçlı ilk kez hisse senedi aldım. Temettü emekliliği için hiç satmadan en az 5 yıl biriktirmek istiyorum. Arçelik Aselsan ve Ereğli Demirçelik aldım. Sizce bu kağıtlar dan devam edebilirmiyim. Ustaların değerli görüşlerine ihtiyacım var. Tabiki tüm sorumluluk benimdir. Yorum larınız için şimdiden Çok teşekkür ederim hayırlı geceler
    5 yil kisa sunu 15 yapalim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bir de kısa vade yatırım önerisi

Bugün soğanı 5 tl den aldım... 1 ay kadar önce soğanın kış aylarında 10 tl ye kadar çıkabileceği söyleniyordu..bu sırada soğan 2,5 tl filandı...sebep olarak bir tür hastalık nedeniyle ürünün etkilendiği, bir kısmının da bozulduğu söyleniyordu.

Bugün stokçulara baskın yapıldı vs haberleri geldi... muhtemelen ileride daha pahalı satarım diye alınmış mallar... baskınlar sonrası bu mal mecburen piyasaya sürülecek...bu nedenle önümüzdeki 1-2 hafta soğan fiyatlarının 3 tl ye kadar düşmesi mümkün.

Peki gerçekten ürün azsa, kışın soğan tarımı yapılamayacağına göre ocak- şubat gibi soğan ın 10 tl çıkması mümkün.

Bizim gibi haftada 5-6 kilo soğan tüketen bir aileyseniz, şöyle bir trade mantıklı... soğan 3-4 tl arasındayken 100 kg kadar soğan biriktiririm..bu işten 100* (9-3)=600 tl kar etme planım var

Not: çok soğan tüketen aileyseniz, almama şansınız yok...tüketim elastikiyeti çok düşük bir ürün...pahalı olsa da almak zorundasın...patates gibi dondurulmuşu, domates salçası Gibi konservesi de yok.
    SYN Cautionary

Buna benzer bir fırsatta tavuk kanat ürününde var.
    https://www.carrefoursa.com/tr/banvi...-kg-p-30098651
    bu ürünün fiyatı sezonda 18-25 tl arası gider gelir. Saklama yeri olanlar için iyi bir fırsat.

5.  Alıntı Originally Posted by ogzgn Yazıyı Oku
    SYN Cautionary

Buna benzer bir fırsatta tavuk kanat ürününde var.
    https://www.carrefoursa.com/tr/banvi...-kg-p-30098651
    bu ürünün fiyatı sezonda 18-25 tl arası gider gelir. Saklama yeri olanlar için iyi bir fırsat.
    Fizibiliteye dondurucu capex ve opex ini de eklemek lazım

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Dıkkat et de araya curukler karısmasın, hepsını curutup zayı eder... Bu ara içi curuk cok cıkıyor...
    Bır de soguk hava deposu veya kısın hep soguk bır bolgeyse bodrum fılan lazım, yoksa ev sıcaklıgında aylarca durmaz sogan. 2-3 hafta sonra sürmeye baslar...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

7.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    Dıkkat et de araya curukler karısmasın, hepsını curutup zayı eder... Bu ara içi curuk cok cıkıyor...
    Bır de soguk hava deposu veya kısın hep soguk bır bolgeyse bodrum fılan lazım, yoksa ev sıcaklıgında aylarca durmaz sogan. 2-3 hafta sonra sürmeye baslar...
    Zaten soğan bu sene sorunlu, ondan sıkıntı yaşanma beklentisi var...hem alırken hem saklarken dikkatli olmak lazım,

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •