Seker aydin dogan a gecerse iyi is yaparmiki? Bu arada usd %6 icin bankada baska mevduatiniz olmamasi gerekiyor
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Seker aydin dogan a gecerse iyi is yaparmiki? Bu arada usd %6 icin bankada baska mevduatiniz olmamasi gerekiyor
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şöyle izah edeyim,...
Doktor bana recete yazdı ve "Bu ilacı 1 ay kullanın " dedi...
İlacı eczaneden aldım ve içinde 15 günlük hap olduğunu gördüm...
15 gün sonunda tekrar reçete yazdırmak mecburiyetinde kaldım...
Doktor yazdığı reçeteye bir ay yetecek kadar ilaç yazamıyor mu...!!!
Buna sinirlendim..
Milletin dertleri arasında önemli bir şey değil tabii ama neden kendi kendimizi sıkıntıya sokalım ki....
Bütün doktorlara küfür etmedim ama :)
Üşenmedim e-devlete girip "muayene katılım payı sorgulama" bölümüne girmeye çalıştım..
"Java net socket exception" falan yazıyor
Sayfaya girilemiyor....sayfa cortlamış !!!
Neremiz ve neyimiz doğru ki....
Kısır döngüye girdim...
Düşündükçe sinirleniyorum..
Sinirlendikçe düşünüyorum.!!!
Neyse receteyi peçeteyi boşverin
Şekerbank'a para yatırılır mı acaba...ben de tam yarın para yatırmayı düşünüyordum...
Mantıken bankanın satılması mudileri etkilemez tabii ama neden satılıyor acaba...
İşleri yolunda gitse satılmazdı diye düşünüyorum...
Ben de tam tersini anladım.ya bigmac e zam gelecek yada dolar düşecek. Satin alma gücü ayni olsaydi tabii.hesaba gore tl dusuk değerlenmis. Bu hesaba gore yuan daha fazla deger kazanmali ama pp var. Bizim altta olmamiz gerekmiyor, bigmac in 5.05 dolar olmasi gerekiyor..
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
WYATT EARP üstad.18 yillik hekimim. Aile hekimligi ilac yazdirmak 3 tl muayene ucreti devlet hastanesi 8 tl dir. Her ilaci 2 ve daha fazla kutu yazma yetkimiz yok. Raporlu ise veya mide ilaci ise 4 kutu yazabiliyoruz. Diyelim mide ilacini yazdim. Sana yazdigim ilac 20 tl. Ancak devlet her ilaca muadilinin en alt ilaci öder. 20 tl olan ilacin muadili ilac en dusuk 5 tl ise sen ara fark 15 tl+aile hekim muayene ucreti 3 tl= 18 tl odersin.. ok mi forumdaşım..
Kambiyo kontrolünden korkuyorum. Cesaret bulursam hafiften altına kaymak istiyorum..
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aydın bey demirörenden aldığı benjaminleri Axion Swiss Bank a uçurdu bile ne şekerbankından bahsediliyor
Arkadaşlar 2.3 sayfa aydın doğan banka alacak diye yorumlar okudum.
Aydın doğan kafayımı yediki parasını türkiyeye yatırsın. zaten malına çöktüler.
Adam elindekini yurt dışına götürdü..
kendinizi aydın doğanın yerine koyun tekrar türkiyeye yatırım yaparmısınız bu iktidar varken.
Dünyada Türkiye kadar kolay para kazanılacak bir başka ülke varmı peki ?
Aydın doğan borsada 1 liralık kağıdı 20 katına okutmadımı ? Her gelen iktidara yakın durdu anlamadığı sektörlerden paralar su gibi aktı ..
Ne yapacak parasını abd tahvili alıp yüzde 3 lerimi bekleyecek [emoji847][emoji847]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aydın doğan dediğin adam 82 yaşında.adamın şirketlerine kesilen cezanın haddi hesabı yok. doğan holdingi elinden kafasına vura vura aldılar. şimdi sen diyorsunki türkiyede para kazanma kolay. öylemi adam canını zor kurtardı bu iktidardan. şimdi yinemi o kabusu yaşayacak üstelik bu yaşta.
dövize geçeceklere ve geçmek isteyenlere önerimdir,nereden düştüğüne baktığınız kadar nereden nereye çıktığınada bakın daha doğru bir değerlendirme yapmış olursunuz.darbe sonu dolar kuruna bakın doların normal şartlarda olması gereken maximum değerini görebilirsiniz.2019 sonu dolar beklentim 4.50 ve altı ytd.
Odatv patronlar katından bildiriyor: Aydın Doğan hangi bankayı almak istiyor
https://odatv.com/aydin-dogan-hangi-...-19111831.html
Neyi aldılar neyi verdiler ona bakmak lazım ..Verdikleri aldıklarından fazladır ..
Yaşı 82 değil 102 de olsa bazıları doymaz ayrıca ..
Doğan gibileri projedir ayrıca ..İstesede bırakamaz görev yerini ..Hükümetler değişir bazı işadamları değişmez [emoji6]
Reise niye bilgi veriyor ki kazak ortakları isterse satar istemezse satmaz reise neki.
yılın en komik fıkrası bu olsa gerek :)
fed aralıkta faiz arttırımlarına son verdiğini ilan etse,
amerika malum bankaya ceza vermediğini ilan etse, üstüne de piyasayı etkilediği için tazminat ödese,
amerika bizim malı paketleyip buraya gönderse,
bu dolar denen meret yine de 4.5'in altına inmez...
Turktelekomuda Cem Uzana satsalar ..Adını Telsim yapsalar ..
Bizde zararı çıkartsak ..
[emoji109][emoji109]
Borsada özellikle bankacılık hisselerini dolar 6.50 iken alan mevduatdan çok kazandı .
Panikde al ,çoskuda sat mantığı ..[emoji3526]
Şimdi ne zaman kriz bitti en kötüsü geçti denilmeye başlandığı vakit tersi işleyecek sanki
-Şekerbank işi Odatv nin haberi ,doğru mu şüpheli.
-Bir mal satılıyorsa ,alıcısı varsa iyi demektir. Şekerbank'ın şu anki halinden korkmuyorsanız ,satılır satılacak halinden hiç korkmayın zaten.Eğer bu satış bir şekilde olursa zaten Ankara istediği için olacaktır yoksa ne Şeker yönetimi satılmasını ister, zira çiftliklerini kaybetmek istemezler ne de A.Doğan banka almak ister. Nasıl Demiroren 900 milyon Usd verip gazete -tv almak istemeyecek ise.
Arkadaslar Burgan dolara temditte ne veriyor acaba 5 den fazla veremeyiz dediler yuksek baglayan oldumu acaba saygilar tesekkurler.
Bu iyi mi, kötü mü tartışılır ama Türkiye’de “küresel büyüme kaygılarına” gelene dek inceleyeceğimiz çok şey var. Dünyanın gittiği yönden bağımsız olarak biz hala berbat geçen Ağustos ayı sonrasında toparlanma, dengelenme çabası içindeyiz. TL’deki genel görünümü daha önce paylaşmıştım, piyasa fiyatlaması ve algısı TL için en kötünün (en azından 2018 için) geride kaldığı yönünde, ki biz de bu görüşü paylaşıyoruz. Kalan sayılı iş gününde dünyada “küresel büyüme kaygıları” artmazsa, bizde de şu anda öngöremediğimiz yeni ve büyük bir sorun çıkmazsa TL’de yılı mevcut seviyelerin %4-5 üzerinde kapatmamız gayet olası. “Madem en kötüsü geride kaldı, neden hala değer kaybından bahsediyorsun” derseniz, yanıtım “pozisyonlanma” olur: Son dönemde yabancı yatırımcının TL’ye olan ilgisi arttı, TL de Ağustos sonundan bu yana USD karşısında %18 değerlendi. Buna faiz getirisini de eklerseniz, dövizini satıp TL’ye yatırın
bir yatırımcının Ağustos sonundan bu yana toplam getirisi %28’den fazla! Bu haftadan sonra yurtdışı piyasalarda tatil havası resmen başlayacak (Perşembe günü ABD’de şükran günü, Cuma da “Black Friday”). Önceki yıllardaki genel kalıba istinaden, bundan yıl sonuna dek olan dönemde yatırımcıların yeni pozisyon açmaktan kaçınıp, mevcut pozisyonlarında kar satışına gittiklerini görmemiz yüksek olasılık. Fakat yineleyeyim, burada öngördüğümüz azami %4-5 civarında bir değer kaybı, bunun ötesini beklemek için bir nedenimiz yok.
Faiz cephesinde ise tahvillerde Hazine’nin Kasım ayında yapmayı planladığı 3 ihaleyi iptal etmesi sonrasında düşüş gördük. Bu düşüş eğilimi şimdilik korunuyor, ancak burada enflasyon konusundaki iyimserliğin de etkili olduğunu not etmek gerek. Her ne kadar henüz resmi beklentiler oluşmamış olsa da, piyasada konuşulan Kasım ayı enflasyonunun eksi gelebileceği. Bu durumda halen %25 seviyesinde olan yıllık enflasyonda gerileme göreceğiz. Öte yandan bahsettiğimiz seviyeler hala %20’nin üzeri, yani bu konuda coşkulanacak çok bir şey de yok aslına bakarsanız. Yine de TL için dediğimiz burada da geçerli: Enflasyonda 2018 için en kötüsü geride kaldı. Bu durumda tahvil faizleri hemen hemen mevcut seviyelerde kalır, mevduat/kredi faizleri de bundan fazla artmaz, hatta bir miktar geriler. Ancak ve ancak enflasyonun 2019’da ortalamada %20 civarında seyredeceğinden hareketle faizler konusunda ek bir iyimserliğimizin olmadığını da hatırlatmak isterim.
Hisse piyasası bu anlamda ayrı bir yeri hak ediyor. Yaşadığımız onca badire ve haber akışına rağmen, BIST100 endeksi uzun süredir 90-95 bin aralığına sıkışmış vaziyette. Bunun çok altında kalamıyoruz, bunun çok üzerine çıkamıyoruz. Kuşkusuz 2019’a dair aşırı kötümser beklentiler ve ABD’de yukarıda okuduğunuz dalgalanma, yatırımcıların Türk hisse senetlerine olan ilgisinin zayıf seyretmesinde ana etkenler. Bu noktada bir karar vermemiz gerek: Piyasa madem 2019’un 2018’den daha kötü bir yıl olacağını düşünüyor, bunu şimdiden satın aldı diyebiliriz. Eğer gerçekten 2019’da “küresel piyasalarda artan büyüme kaygılarından” söz etmeyeceksek, bundan sonraki gerilemelerde hisselere daha bir alıcı gözle bakmak lazım...
Güzel bir hafta geçirmeniz dileklerimizle...
Tufan Cömert
tcomert@garanti.com.tr
Suudiler sosyal medyada "Boykot etmek üzere bir Türk ürünü söyle" şeklinde tag açmış. Ayrıca Türkiye'ye seyahati boykot tagi var. 80 bine yakın tweet atılmış. Suudi prensler de tvitliyor. Türkiye kastedilerek "düşman toprağına seyahat etmeyin" çağrıları var.
https://twitter.com/hasansvri/status...88251246280705
Önceki kralın oğlu Prens Halid "Türk olan her şeyi boykot edin" çağrısı yaptı.
https://twitter.com/hasansvri/status...91812583661568
https://eksisozluk.com/suudlarin-tur...1137?a=popular
Benim beklentim doların en geç 2020 sonu sıfırlayarak kendini yok etmesi.