32-60 gün aralığı genelde ama isterseniz daha uzun vadeye de bağlarlar. Miktar 500k
Printable View
Evet enpara kullanıyorum ama sadece enparayı.
Yani finansbankın normal bankacılık hizmetleri hakkında bilgim ve deneyimim yok.
Türev ürün olduğunu ve stopajının farklı olduğunu bende biliyorum fakat bankalar 'swap mevduat' olarak pazarlıyor sonuçta bunu. Kast ettiğim oydu ve kafamı karıştıran Dudu'nun yazdığı daha doğrusu Finansbank'ın söylediklerinden çıkardığıydı, ama ana para ve faiz garantisi olduğu için endişe edecek bir durum olmadığı kanaatine vardım. Çoğu banka bunun için 1mio TL isterken Şekerbank şuan 300k üzerine yapıyormuş.. Başka 500k ve altına yapan bankalar varsa paylaşalım.
Dun eski bir tecrubemden dolayi en gicik oldugum TEB'e de baktim.
750K icin onlar da 32 gune 13.00% ve faiz artis trendinde kisa aylik git dediler.
Syg,
Dudu bu konuyu jon burada elli kere açıkladı. Normal bir mevduattan hiç bir farkı yok diye. Nasıl atladın şaşırdım doğrusu. Ona keza momerex sürekli yazar. Ben de çok kez swap yaptım. Bunun şartı belli bir limitin olması, bankadan bankaya değişir. Ve de zamanından önce bozmamak.
Beyler bugün 31 mart bilanço dönemi sonu..
Şu son 10 günde en yüksek TL oran (swap dahil) kaç alındı..
Aktif bank ın tahvillerini hesaba katmıyorum..
teb nasil bankadir sizce? 11.75 verdiler 80 k icin..
2000 den benim hatırladığım bankalar batmadan evvel gürültüsünün kokusunun önce geldiği idi.
Misal ihlas finans 2001 ocak gibi kepenkleri kapadı ama kokusu 2000 sonbaharda çıkmaya başladı idi.Zaten o ara parayı çeken çekmiş bizde sonradan duyduk :(
Başka hatırlayan varsa anlatabilir..
Piyasayı takip edin forumları takip edin..
Hatta komik gelecek ama ekşi sözlüğü takip edin..
Ekşi sözlükde genelde 5 para etmez konular tartışılır ama halkın nabzını tutmak söylentileri (ama yalan ama doğru) takip etmek için birebir bir :)
Burgan swap 13.90
EVA-DL00 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rodeo 100k ya kadar %13 günlük veriyor. Vadeli oranlarıda kesinlikle 13 üstü.
İng günlükde 12,75 veriyor.
Bence bunları deneyebilirsiniz.
Siz banka sağlamlığı ile ilgili endişelerinizi paylaşmıştınız. Hiç biri babamın bankası değil, ben de dahil çevremde çok kullanan var sıkıntı yok.
Sonuç olarak günlük de rodeo,ing.
Vadeli olursa rodeo,burger iyi oranlar verir paranız miktarına göre. Aktif de var , ama şahsi ön yargım olduğundan isterse 30 faiz versin , blok listemde olduğundan tavsiye de etmem.
Odea , Burgan pazarliksiz 500e kadar %13,5 vade 32-55 gun
ing e turuncu ya basvurdum..orada gunlukte degerlendirecegim bir sure..garanti hesabi tasiyorum iyince gecen ay 8 den bagladigi parayi bu ay 11 e cikartti demin..100 k yi gecersemde 12 diyolar ancak cok sogudum garantiden..
burger dolar, haziran başına kadar 3,65'den bağlanmıştır.(eski para). yeni para 3,9 ama 4 için zorlayın. %4 ortalamayı iyi düşürür.
Aktif dolara 4.05 veriyormus
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Spot 3.64 ...3.70 dolar satarıma 100.000 dolar için 46 gün ..1600 dolar prim artı 370 dolar faizi ..toplam 1970 dolar..yani 45 günde dolar çok yükselmez zaten tl ciyim sıkıldım dolar artmıyor. . maliyetimde düşük gitsede üzülmem diyenler için iyi fırsat ...
Pek kur muhabbetine karışmam ama bu işlem riskli. Referandum sonucunu görmeden, erken seçim ihtimalini bilmeden... bulaşmak doğru olmaz. Hem borsa hem kur yatay çünkü herkes referandumu bekliyor. İki yöne de sert hareketler olabilir = yüksek volatilite = yüksek prim şansı... Kur yükselmese bile ucuzdan vol. satmış olursunuz. Muhtemelen 20 gün bekleyip sonra 30 günlük işlem yapmanız bundan daha yüksek prim bırakır.
Çok haklısınız referandumu beklemekte fayda var tabi ki..
yatırım bankası ile çalışmıyorum.ikincisi bu bankaya nasıl para yatıracaksınız şubesi yok gibi bir şey,swift yapsanız ne masraf olacağı belirsiz valör yeme durumuda var. üçüncü, yatırım bankasının dolar cinsinden bono çıkarması yakın zaman öncesi kabul edilmedi. burnuma İmar kokusu geliyor.
tersten beyin cimnastiği..
1970 dolar (net) prim... vadeli eşdeğerde aylık %19 brüt dolar faize denk gelir,
eğer 3.70 'den tl'ye geçerse ( yaklaşık 200$ opsiyon priminden stopajın kesilmeyeceğini dikkate alarak)
100.000 + 1970 + 200 = 102170$ , net 378.000tl yapar. Paranın şu anki TL karşılığı 364.000 tl.
Yani brüt %19 dolar faizi , gerçekleşmede TL bazda brüt %38 faiz oranı oluyor..
Bence iki yönlüde kazandıran, yani karı realize eden bir strateji.
Dedimya, tamamen beyin cimnastiği:whistling:
Eskiden cüzdanlarda oranların üzerini çizerler elle yazarlardı ..böyle birşey ise normal ama diğer türlüsü garip hakkaten
referandumda hayir cikarsa full dolara girecek misiniz yoksa mevduata devam mi ?
aslinda bu soru icin ayri bi konu bile acilabilir belki.. :)
Öyle görünüyordu sonraki işlemler de ne olur onu tahmin etmek zor.ya dolar vade sonunda 3.50 ye gelirse ..3.64 maliyetli dolar olacak elimizde..
Icbc eski müşteri 12.50 daha yukarısını veremiyor
Burgan yeni müşteri 13.50 60 güne kadar aynı oran geçerli.
İlk defa çalışacağım umarım memnun kalırım .
ama ilk hesabım işlem yapacağım için işlemler çok uzun sürdü .
Düz mevduat
YKB 750K 32 gun yeni giris icin 12.20%
Syg,
TEB bugun 750K 32 gun 13.00%
Syg,
dostum ben artık referandumu takmıyorum bile boş beleş işler. bunların elini geçen sene sonu gördüğüm için yerimi sağlam yaptım. son kurşunlarını 16 nisana kadar bitirecekler,yeni kurşun bulmak için diğer devlet kurumlarınada sulanacaklarını tahmin ediyorum. Bu onların zavallığını gösteriyor. Bitişin pasaportu çoktan bunlara verildi.