Originally Posted by
chilypeppers
Şekerbank 13,70 swap oranı verdi, eğer yarın oran düşmez ise e-Turuncu'dan çıkıp vadeliye geçeceğim. Daha önce hiç swap yapmadığım için birkaç soru sormak istiyorum değerli forum üyelerine, çünkü MT 4-5 sayfa ekstra sözleşme olacağını söyledi. Swap'ta düz mevduat gibi risk olmadan vade sonunda ana para + faiz'i hesabımıza mı işliyor? Dövizin yükselip düşmesi bizim getirimizi mevduat bazında etkiliyor mu?
Bugun ben bu olayi Finans'dan hazineden arattirip benim anlayacagim sekilde tane tane teknik terim kullanmadan anlattirdim.
Anladigim su ki bu olayin da duz mevduat gibi hic bir riski yok, stopaj %10, vergi konusunu da sordum, su anda bu %10 nihai vergi, beyan gerekmiyor ama devlet ileride kalkar da mevduatin stopaji %15 iken bununki %10 deyip ek vergi isteyebilir, geriye de calistirabilir gibi bir seyler dediler.
Aramizda bir kontrat olacak, hic bir sekilde DCD'de oldugu gibi bir kur riski filan yok, size once belli bir kurdan doviz satmisiz gibi dusunun vade sonunda taaahhut ettigimiz faize denk dusecek gibi bir kurdan da o dovizi geri alacagimizi taaahhut ediyoruz dediler.
Ben boyle bir seyi bugune kadar hic yapmadim ama dediklerine gore 1 Mio ve uzerindeki rakamlara bugun 12.65% olan 32 gunluk mevduat faizi swap ile bugun 13.30% olarak swap ile verilmis.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri