Sayfa 218/1024 İlkİlk ... 118168208216217218219220228268318718 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 1,737 - 1,744 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Gönderilecek ülkeye ve bankaya göre değişiyor.
    1. UPL var ucuz para transferi, gidecek ülkede anlaşmalı olduğu banka varsa hesaba göndermek için iyi bir seçenek (her bankaya göndermiyor), isme gönderilecekse sorun yok gidip anlaşmalı banka şubesinden çekilir.

2. Yapı Kredi, internet bankacılığı ile de nispeten uygun fiyata hesaba havale yapılabiliyor.
    Bunlar benim kullandığım seçenekler başka bilgisi olan beni de aydınlatsın.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Yakın bir tarihte Türkiye'de bu konuyla ilgili hayal gücü sınırlarının ötesinde bir durum gerçekleşti. Ankara'da bir firma yine ankara'da adresi ankara tahran cad. üzerinde başka bir firma hesabına banka şubesinden döviz gönderiyor. Döviz işlemi amerikan otoriteleri tarafından heuristik (sezgisel) incelemeye takılıyor ve durduruluyor. Buradaki banka işlemin 2 yerli firma arasında ankara içinde bir transfer olduğunu iran'a kesinlikle bir transferin söz konusu olmadığını anlatmak için epey çaba sarfediyor. Sanırım 3 gün sonra işleme onay veriliyor.

Sonuç: Türkiye içinde yaptığınız her döviz transferi sam amca tarafından izleniyor ve kayıt altına alınıyor. Kim kime ne kadar para gönderdi, kimin ne kadar parası arttı azaldı. Sam amca hepsini biliyor.
    bu dogru

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Tahtakale?!?!?, Eh o zaman göremediği tek yer tahtakale o yüzden orada iğne atsan yere düşmüyor diye düşünürken, bir arkadaş orayı daha da iyi gördüğünü söyledi ama nasıl gördüğünü söylemedi. Nasıl yapıyorsa 15 m2 lik ufak dükkanlarda yapılan döviz takasından dahi haberi oluyormuş sam amcanın.......
    bu komplo teorisi

ABD nin icindeki nakit akisini bile takip edemiyorlar. Bu konu hakkinda milyon yazi okudum. ABD de olsun baska ulkelerde olsun nakitsiz toplumlar yaratma konusunda ABD nin ust duzeyinde bu konuda yazismalari okudum inceledim. Nakiti control edemiyorlar.

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    TCMB ortalama ağırlıklı fonlama faizi

30.3.2017 : %11.36

Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden
    Eteklerinde güneş rengi bir yığın yaprak
    Ve bir zaman bakacaksın semaya ağlayarak

Sular sarardı yüzün perde perde soldu dolar artmakta
    Kızıl havaları seyret ki faizler artmakta

Eğilmiş arza kanar muttasıl kanar güller
    Durur alev gibi dallarda kanlı bülbüller
    Sular mı yandı neden tunca benziyor mermer

Bu bir lisân-ı hafidir ki ruha dolmakta
    Kızıl havaları seyret ki akşam olmakta
    Ne anlayalım bu dizelerden ağır ağır mı yükselecek faizler

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Vakıfbank özel bankacılık swap 13.80 ..

5.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Ne anlayalım bu dizelerden ağır ağır mı yükselecek faizler

bugüne kadar ağır ağır inip bir anda çıktı, şimdiden sonra ağır ağır çıkıp toplumu ve ekonomiyi yönetenleri biraz gerecek. Zira bu faizi ödeyebilecek bir karşı ayak yok.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6. Şekerbank 13,70 swap oranı verdi, eğer yarın oran düşmez ise e-Turuncu'dan çıkıp vadeliye geçeceğim. Daha önce hiç swap yapmadığım için birkaç soru sormak istiyorum değerli forum üyelerine, çünkü MT 4-5 sayfa ekstra sözleşme olacağını söyledi. Swap'ta düz mevduat gibi risk olmadan vade sonunda ana para + faiz'i hesabımıza mı işliyor? Dövizin yükselip düşmesi bizim getirimizi mevduat bazında etkiliyor mu?

7. Bugün alınan diğer oranlar yeni müşteri düz mevduat:

Odea 13,55
    Burgan 13,50
    T-Bank 13,50
    Fiba 13,25
    ABank 12,80

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by chilypeppers Yazıyı Oku
    Şekerbank 13,70 swap oranı verdi, eğer yarın oran düşmez ise e-Turuncu'dan çıkıp vadeliye geçeceğim. Daha önce hiç swap yapmadığım için birkaç soru sormak istiyorum değerli forum üyelerine, çünkü MT 4-5 sayfa ekstra sözleşme olacağını söyledi. Swap'ta düz mevduat gibi risk olmadan vade sonunda ana para + faiz'i hesabımıza mı işliyor? Dövizin yükselip düşmesi bizim getirimizi mevduat bazında etkiliyor mu?
    Bugun ben bu olayi Finans'dan hazineden arattirip benim anlayacagim sekilde tane tane teknik terim kullanmadan anlattirdim.
    Anladigim su ki bu olayin da duz mevduat gibi hic bir riski yok, stopaj %10, vergi konusunu da sordum, su anda bu %10 nihai vergi, beyan gerekmiyor ama devlet ileride kalkar da mevduatin stopaji %15 iken bununki %10 deyip ek vergi isteyebilir, geriye de calistirabilir gibi bir seyler dediler.
    Aramizda bir kontrat olacak, hic bir sekilde DCD'de oldugu gibi bir kur riski filan yok, size once belli bir kurdan doviz satmisiz gibi dusunun vade sonunda taaahhut ettigimiz faize denk dusecek gibi bir kurdan da o dovizi geri alacagimizi taaahhut ediyoruz dediler.
    Ben boyle bir seyi bugune kadar hic yapmadim ama dediklerine gore 1 Mio ve uzerindeki rakamlara bugun 12.65% olan 32 gunluk mevduat faizi swap ile bugun 13.30% olarak swap ile verilmis.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 218/1024 İlkİlk ... 118168208216217218219220228268318718 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •