Hisse yoğunlar için
Bildiğimiz başarılı olarak değerlendirdiğimiz fonlar.
NNF, MAC,TKF, MPS, EID ve hatta TTE.
EID uzun süre sıkıntı yarattı ama sonra arap atı gibi açıldı.
Yatırımınızı böyle yayarsanız güzel bir ortalama tutturuyorsunuz.
Printable View
Bugün sonu itibariyle portföyüm ;
Nnf % 50
Fıd %15
Hsa % 15
Ppf %20
Şeklinde oluşmuş oldu..
Duruma göre ppf yi kullanma opsiyonumla birlikte portföyü bu şekilde 1 mart tarihine kadar sürdürmeyi planlıyorum... Görüş ve önerilere açığım arkadaşlar...... Iyi aksamlar...
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hsyf için söylüyorsunuz sanırım...Yani nnf ye ayırdığım oranı başka hsyf lere dağıtmam konusu..Degil mi Sn myfinans ?SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkür ederim... Degisken fonlar dinamik yapıya sahip diye tercih ettim.. Stabil değiller diye ..Vadem mart başına kadar olduğu için de sorun görmedim.. zira duruma göre hisse oranları azalabilecek fonlar..Hsyf lere göre risk oranı az ancak getirisi ppf den fazla diye düşündüm.. Teşekkür ederim tekrar Sn Kemtuz .SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Riski dağıtmak için çeşitlilik şart. Yalnız dolara endeksli fonlarda dolar beklentinize göre artırım ya da azaltım yapabilirsiniz. Endeks 1350 lerin üzerinde hafta sonuna kadar kapatırsa hsyf attırıp defansif fonlardan azaltım yapılabilir. Yatırım tavsiyesi olmasın.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O yüzden hepsinden alıyorum riski dağıtıyorum ve bu şekilde sövmüyorum :)
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
27/08/2018 - 25/01/2019 tarihleri arasında bazı fonların getirileri:
GL1 :25,79
EID : 20,19
FPH : 13,21
TCD : 12,09
TKF : 10,60
GMR : 7,98
MAC : 7,66
öylesine yazdım. papaz olayından sonra faiz artışı , doların düşüşü ve sonra doların tekrar yükselişe geçtiği dönem.
Üstad ne olacak tte nin halini dün konuşmuştuk bugün de farklı değil...
Aft yay vb bu akşam fena öpecek gibi bizi...umarım sadece bugünlüktür bir düzeltme süreci olabilir mi bilemem...
ancak şunu söyleyebilirim Kasım başındaki değere daha gelemedik...
yani aft vb lerinin düzeltmesi uykusuz bırakabilir.
AFT'yi Martın ikinci haftası almaya başlamıştım. Hatırlıyorum bir günde %12 küsur zarar yazdi. Kademeli alim girdiğim için umursamadım.
Gecen ay PPK beklentisiyle artik azınlık olan anaparayi satıp karı bıraktım. Maliyet sıfırlandı diyebilirim kabaca. Şans hemen ardına Damadın istifa edeceği tuttu. Maalesef o tür fonlarda elde olmayan cok değişken var. Orta/uzun vade bakmak gerekiyor.
Kasım başındaki değerlerin yaklaşık %8-10 gibi kısmı doların 8,50TL üzerine çıkması sebebiyle kur yüzündendi. Aslında nasdag endeksi Kasım başından daha yukarılarda ama 8,50 den 7,80'e kur düşüşü %8,23 civarı, kayıp bu yüzden.
Olumlu taraftan bakarsak aslında fon değeri dolar bazında artmış olmalı. Ama bugün bayağı üzecek orası belli...
Bu tkf ne ayak 2 gun once acikladi portfoyle gore getirinin alakasi yok ?
Tablo bu hafta sonu biter tahminim. Bakalim sabah getiriler aciklaninca hangi fonda ne kadar sapma olacak.
Tahmini gun sonu ;
MAC 0,51%
TCD 1,73%
TKF 0,41%
TTE 0,06%
YDI 1,43%
RBH 0,13%
GBC -1,68%
Selamlar arkadaşlar hayırlı geceler.
Hafta başında portföyüne hsyf ağırlıklı olmak üzere birkaç fon eklemek istiyorum.
Niyetim SUC, OPB, UPH, RBH, (TCD veya TKF) limitim de 100k civarı fon ve dağıtım konusunda fikir verebilir misiniz.
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ünlü değişken fonların izahnamesini ve stratejisini değiştirmiş 2 gün önce, 2 hafta sonra uygulamaya geçmek üzere. SUA SUB'a, SUB'u SUC'a, SUC'u da SUA'ya çeviriyorlar.
Neden böyle bir şey yapıp kafa bulandırıyorlar anlamadım.
IPB %7,8 artı yaptığı günün aradından yine -1,8118. Yani %7,8 artının neredeyse %4 ünü geri verdi.
DITAS dün bedelli açıklamıştı bugün tavan açtı. Aylardır MAC ı aşağı çekiyordu bu hisse, sonunda meyvesini verecek umarım.
Tkf de neler oluyor acaba portföy değişikliğimi türev mi😀
Fon ne kadar şişerse kazanç o kadar azalıyor bakınız tkf.
Aynı şey daha önce tcd olmuştu.
Fonun popülerliği arttıkça yüksekten girenlerin paraları tabii ki eldeki hisselerde yükseklerden maliyetlenmeye neden oluyor.
Gitmemesi normal.
Arkadaşlar ben bir inceki gün ppz nin yaptigi rakama karsilik niye bugün böyle olduğunu merak ettim. Sorun bugün olan değil de neden dün 3 günlük getirdi.
ıpj -1 beklerken +1.05 getirmiş nasıl oldu anlamadım ama süper olmuş :D
Site yönetimi uygulamadaki hatayı bir türlü düzeltmezken her yere reklam sokuşturmayı iyi biliyor. Tebrik ediyorum.
Evet reklam arasında okuyup yazmaya çalışıyoruz. Zaten açılışta izliyoruz.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.