https://www.borsagundem.com/haber/bi...ilecek/1715997
1.2.2023/ 31.01.2024 döneminde temettü endeksine DEVA.yı da alacaklarmış.Malum çok temettü veriyor..????
Printable View
https://www.borsagundem.com/haber/bi...ilecek/1715997
1.2.2023/ 31.01.2024 döneminde temettü endeksine DEVA.yı da alacaklarmış.Malum çok temettü veriyor..????
Yanılmışlık ve aldanmışlık hissiyle yazanlara diyorumki piyasaya 10 liradan çıkmış bugün 5 kat yükselmiş ve neredeyse bu 🐫 yı yakalamış hisseyide incelemesini öneriyorum lütfen beddua almayın ve hatanıza ortak aramayın,şirketin ne ürettiği değil kimin yönettiği önemlidir!sağlıcakla kalın her şey gönlünüzce olsun...saygılar
Kişi kendi gibi blirmiş herkesi yahu sen ne yazdını bilmeyen okuduğunu anlamayan şahsiyetsin ben hissem var dedim mi?hayır doğruları yazdım herhalde dokundu!İsimsiz bir ôrnek verdim mukayese için hisse pazarlamacı oldum!asıl pazarlamacı sensin sen,metiyelerinle ky aldattın alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste,,,,git işine hadee
burada isimler değişiyor mevzu hiç değişmiyor hep aynı hikaye neymiş hissesi yokmuş ama burada sabah akşam amme hizmeti olarak yazıyormuş hadi hissen yok işin gücün de mi yok akşama kadar sayfa açık bekliyorsun biri olumlu bir şey yazarsa gelip hemen cevap yazıyorsun 10 dan 50 olan hisse diyorsun bide gelip hisse pazarlıyorsun. Uzun zamandır bu hissede yatırımcıyım normalde 2 yılda olacak gelişmeler bu çeyrekte yaşandı uzun vadeli burada bekleyenlerin aceba ne zaman ivmelenecek dediği ihracattaki beklenen ivmelenmeyi muhtemelen bu çeyrek görmüş olacağız görmüş olacağız. iki yıldır beklenen ABD onayı bu eyrek geldi onkoloji fabrikası ve diğer yatırımlar bitti iki yıldır sektörü kemiren pandemi bitti hastalıklar ve ilaç tüketimi zirve yaptı avrupa ve abd çinin son ihracat yasaklarından sonra çine çok bağımlı olmanın risklerini görüp ilaç ithalatında çeşitlendirmenin arefesine geldi içerde fason üretenler hammaddeye ulaşımda zorluk çektiği için etken maddede üretebilen deva gibi şirketlerin önü açıldı gelmişsin burada tek bir somut gerekçen olmadan kötü gelecek diyorsun 20 gün daha yazıp kaybolacaksın ben bunu biliyorum ben şirketi tanıyorum da buradaki insanların bazıları tanımıyor onların moralini bozma diye yazıyorum 2022-4 ve 2023-1 çeyrekte tarihi bilanço açıklayacak gelmiş burada hiç bir dayanağı öngörüsü olmayan boş boş laflarla insanların moralini bozuyorsun bi bitmediniz arkadaş bu nedir.
Kardeş, aldın-sattın, hayal kırıklığına uğradın..Bir aç kez de uyardın, bu kağıttan bir şey olmaz diye.
Bu kadarı yeter, uzatma artık.
Her olumlu yazana, alttan alta giydiriyorsun. Bak zaten milletin sinirleri bozuk, bu hissede olup kafası bozulan biri de sana saydırmasın...Madem hissen de yok aylardır, o zaman bundan sonra hisseyi kötülemeye devam etmen başka bir amacın olduğunu gösterir.
Yahu şunu anlamıyorum..geçen yıl portföyümde deva kadar ağırlığı olan tüpraş ve pagasus vardı..arada başka işlemlerim de oldu tabi. geçen yıl portföyüm %500 arttı. Evet, devanın %150 artmış olmasına, yani endeksten bariz geri kalmasına rağmen oldu bu performans.
Şimdi biri de gelip, bu kağıt uyuz eder, bu kağıt gitmez, patronu şöyle böyle diye hikaye anlatıyor. Kardeşim ben profesyonelim, işim bu benim. Bu işten gayet güzel de kazanıyorum.
Kimseden akıl-öğüt dinlemeye ihtiyacım yok. Yazarsın görüşünü, yaparsın eleştirini sonra işine bakarsın. Bu hisse hakkında olumlu yazan her kişiye salça olmanın anlamı yok. Herkes kendi işine baksın ve haddini bilsin.
Haa, başka arkadaşlar gibi son çeyrekle ilgili çok da olumlu beklentilerim yok. Zaten ieis verilerinden az çok satışları tahmin edebiliyorum. 2023, 2022 den çok daha iyi olacak bence ve bu nedenle 2023 sonuna kadar taşırım diye düşünüyorum.
2019 dan bu yana hissedeyim, pek de al-sat işlemi yapmadım. Yani normalde orta vade yatırımcı olsam da, bu hissede pek de sevmediğim uzun vade yatırımcı olmuş oldum. Biraz beklentilerimin yüksekliği, biraz da patronların hisse performansına olan ilgisizlikleri nedeniyle potansiyelinin çok altında kalması sebep oldu bu duruma.
Sonuçta sıkılırsam, ya da 2023 ilk çeyrek bilançosu da beklediğim patlamayı yapamazsa satar çıkarım. Bir daha da bu başlığa kolay kolay girmem. Dönüp sönüp seni aldattığını düşünüp terkettiğin sevgilinin mahallesinde takılmak, orada onun arkadaşlarına onu kötülemeye çalışmak adamlığa sığmaz. Terk ettiysen, bir daha adını bile ağzına almazsın, dönüp bakmazsın bile ne yaptığına.
Seçimlere kısa bir süre kaldı, tartışılması gereken bir konu olası iktidar değişiminin sektöre yansıması nasıl olur? Kılıçtaroğlu geçen gün bir tweet atmış galiba "yanlış sağlık politikaları nedeniyle ülkede ilaç yok iktidara geldiğimizde el atacağımız sorunlardan birisi de bu" demiş. Olası iktidar değişiminde ilaç fiyat kararnamesinde köklü bir değişiklik yapılması gündeme gelebilir bunun sektöre ve dolayısıyla Deva'ya olumlu yansıması olabileceğini düşünüyorum bu konuda fikirleriniz nelerdir?
Piyasadaki ilaç yokluğu derinleşiyor. Aşağıdaki tweet te bloomberght den gözde kuyumcu augmentin bulamadığını yazmış. Alttaki cevaplarda 100 lerce kişi benzer sorunlardan bahsetmiş ve pek çok kişi augmentin yerine deva nın eşleniği amoklavin aldığını söylemiş.
Bu durumun seçime kadar düzelmesi zor, ama şubatta yapılması gereken zam normalden daha fazla olabilir. Bu şartlarda ilaç krizi daha da derinleşebilir çünkü. Mevcut durum daha kötüleşmese bile deva gibi üreticilerin pazar payı ciddi biçimde artabilir. Bu nedenle özellikle 2023q1 bilançosunu ve sonrasını 4 gözle bekliyorum.
https://twitter.com/GozdeKuyumcu/sta...50275855204352
Değerli Ortak,
Deva, yatırımcısı olarak, bildiğiniz gibi; bu sektörde regülasyon, iş modelini etkiliyor; hatta belirliyor (Pazarlamanın 5 P'sinin tamamı regüle.. Tüm Dünyada istisnası çok nadir)..
İlaç yokluğuna son vermek için yapılabilecekler (sınırsız yelpazede seçenek olabileceğini de akılda tutmak lazım):
KV:
1-Ticari görüş ufku çok daraldı. Üretici, 10 dolara aldığı malı saatığında kaç dolara (10 dolar altı bile olabilir korkusu) satacağını bilmiyor. Zira, özellikle ithalciler için maliyet önemli ölçüde döviz bazlı iken, satış fiyat TL.. Bu nedenle, zam aralığı mevzuatla yeniden belirlenmeli. Örneğin (hatta; önerim), 3 ayda 1 kez zam.. Zam forlümü: önceki 3 aylık euro kur ortalamsı artışı..
2-zam seviyesi, birinin iki dudağı arasında olmamalı.. Zammı, kanunla belirlemeliyiz.. "Kurumsuzlaştırmak"tan vazgeçmeliyiz.. Öngörülebilirliği artırmalıyız.
3-Fiyat seviyesi cari piyasa kuruna bu kadar uzak olmaktan vazgeçilmeli.. Sektörün STKları yıllarca bunu belirtti ve mevcut uygulamanın sürdürülebilir olmadığını anlattırlar.. Nitekim konu şimdi patladı.. %60 olan katsayı; en az %75 seviyesine çekilmeli.
Yukardaki 3 maddeyi sağlayacak ya da yakınsayacak herhangi bir düzenleme soruna akut çözüm olarak yardım eder.. belki "yok"ların önemli kısmını 5-6 ay içinde telafi eder. Kalanı için de "tedarik zincirinin tekrar tesisi" için bir 5-6 aya daha ihtiyaç olur.
UV:
Sorunun kök sebebi, ilac etken maddesinde yurtdışına bağlı olmamızdır. Bu bağımlığı çözmek için, halen 1500-1600 (ulaştığm en son bilgi buydu.. bunun da 400üde Devadadır.) civarı olan ar-geci sayısının 8.000.10.000 seviyesine çıkması lazımdır.. Tedavide güncel olan etken maddelerin belki de ancak %5i bile TRde üretilmiyor.. 8-10 bin kişilik bir ar-ge ordusu ile, ihtiyacın en az yarısı karşılanabilir ve hatta TR, İrlanda gibi küresel bir ilac merkezi haline gelmesi için de UV de koşullar hazırlanır..
Bunun için de (işe yarayacağını düşündüklerim);
4-iktisadi korumacılık (DTÖ mevzuatına aykırı olmadan) sağlanmalıdır (yerli etken madde içeren ilaca pozitif ayırımcılık),
5-ar-geci desteklerinin daha da artırılması,
6-sektörde kapital birikiminin artışının desteklenmesi (yukarıdaki KVde yazan konular ve önemli ölçüde UV konuları.. sektörün zenginleşmesi kıskanılmamalı.. katma değeri çok yüksek ve dış ticaret açığı yüksek bir sektördür.. halk sağlığı açısından ne kadar stratejik olduğu da ayrı konudur),
7-ilaç sektörüne münhasır vergi teşvikleri (SGK teşviğine karşıyım).. örn. Yerli üretimden elde edilen kar porsiyonuna KV oran indirimi..
Devletin üretici vb olmasına da karşıyım (kaynakların suboptimal dağılımına yol açtığı için.. mevcut düzende zaten yeterli kadar kaynak israfı var..)..
selamlar
Teşekkürler sn Maslak1
Belirttiğiniz konular sektör açısından önemli, ilaç sektörü sanıyorum seçim sonuçlarının doğrudan etkilemesi beklenen sektörlerden biri mevcut iktidarın uyguladığı fiyatlandırma politikası tıkanmış görünüyor ayrıca son dönem yaşanan hammadde tedarik sıkıntısı da işin tuzu biberi oldu. Özellikle son bir kaç yıldır kurlar o kadar hızlı arttı ki ilaç fiyatlandırmasına esas alınan referans eur kuruna yetişmek mümkün olmuyor. Daha önce bahsettiğim seçimlerde olası iktidar değişiminde kısa-orta vadede referans euro kurunun cari kur seviyesine yakın seviyelere yükseltilebileceğini ve ilaç fiyatlarının yılda en az 2 defa belirlenmesi Sgk iskontosu gibi bir takım düzenlemeler olabileceğini düşünüyorum. Bakalım Şubat ayı zam döneminde ne yapacaklar.
Uzun vadede ise ar-ge teşviklerinin artırılması, hammadde açısından dışa bağımlılığın azaltılması açısından etken madde üretimine özel teşviklerin verilmesi düşünülebilir. Deva'nın kalabalık sayılabilecek bir ar-ge personeli var ancak son birkaç yıldır ar-ge çalışmalarının finansallara bir etkisini göremedik bakalım mevcut şartlar altında önümüzde bir iki çeyrek olumlu bir etkisi görülecek mi? Yoksa bu ar-ge birimindeki personel kuru kalabalık mı yaratıyor belli olur.
Son olarak hisse hareketlerine hacim vs. bakacak olursak adeta üstüne ölü toprağı serpilmiş bir hali var muhtemelen hissedeki hakim güc 60 üstünde sattıklarını geri toplamak için yaptığı bir plan olabilir.
Günaydın bu haber ile ilgili bilgisi olan varmı
İlaç fiyatlarına yeni artış geliyor
ECZACININ SESİ/ ÖZEL HABER
Sağlık Bakanlığı TİTCK ve Maliye Bakanlığı, ilaç üreticilerinin talebi üzerine, imalatçı satış fiyatı üzerinden 55. 89 TL altındaki ilaçlara “ilaç sanayisi desteği†adı altında fiyat artışı yapılması üzerinde çalışıyor.
e- Gazetemize güvenilir kaynaklardan gelen bilgiye göre, ilaç sanayisinin talebi kabul edildi, fiyat artışları çok yakın bir zamanda açıklanacak.
365 gün içinde 4.zam olmuş olacak.. ilaca erişimin kesintisiz sağlanması için; fiyatlama konusu, ihmal edilebilir bir konu değildir.
zam formülü ve tarih aralığını değiştirseler çok isabetli bir hamle yapmış olurlar (kurala göre yönetim, daha dar aralıklı zam ve sonuçta da ticari ufku genişlemiş bir sektör)...
Peki şubatta ilave bir zam bekliyor musun? Dolar az artsa da, euro kayda değer bir artış yaşadı. Aralık zammı Şubat zammının öne çekilmesi gibiydi ama, gelinen son noktada seçim öncesi ilaç sıkıntısının daha da büyümemesi için referans euro kurunu %70 lere çekerek, %20-30 ları bulan bir iyileştirme yapılabilir. Zaten daha önce %70 ler baz alınıyordu sanırım.
sevgili cauti, İlaç zammı, 2022 şubatından itibaren rutin ve mevzuatla belirlenen takvimden koptu.. bu nedenle; artık zam konusunu takvime bağlamıyorum. ilaç fiyatına baz teşkil eden kurla piyasa kuru arasındaki oransal fark 1,8 katından fazlaya çıktığı oranda yokluklar artıyor.. şimdiki düzende, bir de Çin kaynaklı aktif madde bulamama sorunu var.. bu nedenle fiyat konusunda daha cömert olma zorunluğu da doğuyor (bence artık 1.8 kat yeterli olmayacak; 1.5 civarına düşse makul olur).
tahminim: şimdi gündemde olan zam oranı tatmin edici olursa, şubatta zam ihtimali zayıflar (gerek kalmayabileceği için).. yeterli olmazsa; bir kaç aya tekrar zam beklerim (tahmin).. zam tarihi biraz ötelenebilir.. 55 tl üzeri ilaçlardan baskı devam ederse, şubatta onlar için ek zam olabilir. burdan, makul bir zam çıkmazsa, katsayı %70e doğru çıkarılmalı ki en azından ilaç yokluğundaki fiyat engeli zayıflasın.. Çin Seddi'nden daha büyük ve mukavim olan Çin kaynaklı tedarik sıkıntısının bir kısmı 5-10 aya azalır.. kalan kısmı ise Çindeki normalleşmeye bağlı ve UVde ise; yeni küresel aktif madde üreticilerinin ortaya çıkmasına bağlıdır..
beklentimin özeti: piyasa kuru 20 ise, dönemsel Avro kuru (ilaç kuru) 14-15 civarı (eski oran olan %70) olmalı.. aşırı fazlası aşırı maliyet ("vergi ve SGK primi ödeyen vatandaş şapkamız"), düşüğü yokluktur..zamanlama; mutlak şubat demiyorum.. maks 3-4 ay daha dayanılır. seçim tarihi dolayısıyla hükümet o kadar beklemez sanırım.. konuşulan zammı görünce, değerlendirmemi güncellerim. UVde ise yapısal değişiklikler, önlemler gerekli..
https://www.ilacabak.com/firmagoster.php?Id=7581
bu listedeki fiyatlar KDV dahil raf fiyatıdır.
55 tl olarak haberde lafzedilen zam eşiğindeki fiyat ise, "imalatçı satış fiyatı"dır (İSF).. İSF 55 TL daha yüksek bir raf fiyatına karşılık gelir.
KDV %8dir. Aracı karları ise şurdadır:
https://www.teis.org.tr/post/bilgile...kararnamesinde
Bakan Nebati : AR-GE tasarım ve destek personelinin merkez ve bölge dışı çalışma sürelerini yüzde 100'e çıkarılmasına imkan veriyoruz mevcutta yüzde 60 tı galiba
Değerli Ortak, son 2 aydaki (öncesi değil) ilaç yokluğunun önemli sebeplerinden biri de hasta sayısının artmasıdır (epidemi). Ancak, eğer gerçekten ve kronik hale gelmekte olan tedarik sorunu olmasaydı, hastaların ihtiyaç duyacağı kadar ilaç zaman içinde üretilip, kullanıma sunulabilirdi. Ayrıca, biliyoruz ki ilaç yokluğu sadece akut hastalık segmentinde değil, kronik segmentte de var..
Bir de; yokluk, küresel hale gelmiştir..
bugünkü beyanında; "yokluk" yerine, "eksiklik" kelimesini de kullanması iyi bir iletişim tercihi olmuş.. :)
zor bir dönem..
selamlar
İlaçüreticisi 4 fabrikası olan DEVA 50.tl.
Deva.dan aldığı ilaçları eczanelere satan SELEC 40.tl.
Takriben 10 ay önce Deva 40.tl.lerde iken bu SELEC 12.tl.civarındaydı.
İlacın dagıtıcısı ilacın imalatçısından çok fazla kar yaptı herhalde.????./ytd..
fatih altaylı yazmış ;
https://www.haberturk.com/yazarlar/f...0-ilac-ararken
Amoklavin etken maddesini deva öı üretiyordu. Piyasada antibiyotik yok. Agumentin zaten yoktu, muadil olarak devanın amoklavin ilacı veriliyordu. Bugün doktor yazdı, 3-4 eczaneye baktım amoklavin de kalmamış.
Bu arada ieis nin Aralık pazar raporu geldi, satış ciroları %115 büyümüş, gayet iyi.
Ayrıca bu ilaç yokluğunda mecburen ilaç zammı da yapılır tekrar, etken madde sıkıntısı var, ama sen adam gibi Euro kuru belirlesen millet biraz stok yapardı. Yoksa bu kar marjıyla üretme daha iyi diyordur pek çok ilaç firması, özellikle finansman sıkıntısı çekenler. Deva için büyük fırsat aslında bu yokluklar.
Deli gibi satıyorlar...
Bu usd bazlı grafik beni işkillendirdi biraz.
Daha önceki 5 cent , şimdide 3,70 cent tepe olmuş olabilir ..
Aşağı yönlü trendin aşağısına gitmesi için ancak doların tl karşısında uçması lazım..
Ama bu grafik bana burada çok bekleyeceğimizi söylüyor...
Sabır sabır sabır...
Sevgilerimle.
https://www.sozcu.com.tr/2023/gundem...niyor-7573641/
İlaç ve sağlık sektörü konuları:
"................
SAĞLIK
* Birinci basamağı sağlık hizmetleri sunumunun odak noktası yapacak, kademeli sevk zinciri altyapısını hazırlayarak, ikinci ve üçüncü basamak üzerindeki hasta yükünü azaltacağız.
* Sağlık çalışanlarının çalışma şartlarını, ücretlerini ve özlük haklarını iyileştirerek toplumda hak ettikleri itibarı yeniden kazandıracak, ek göstergelerinde yeni düzenlemelere gideceğiz.
* Performansa dayalı gelir sistemini yeniden düzenleyecek, maaş-performans oranını maaş yönünde arttıracağız.
* Yurtdışına gitmiş sağlık çalışanlarımız için ‘Yurda Dönüş' Projesi başlatacağız.
* Sağlık personeli sayısında OECD ortalamalarına ulaşmayı hedefleyeceğiz.
* Hasta ve sağlık çalışanlarının haklarına riayet edilmesini sağlayacağız.
* Sağlıkta şiddet vakalarında etkin soruşturma ve kovuşturma yapılmasını sağlayacak, ceza ve yaptırımları daha caydırıcı hale getirecek ve sağlık çalışanlarına karşı şiddet suçunda iyi hal ve infaz indirimi uygulanmamasını sağlayacağız.
* Yüksek kapasiteli hastaneler yerine, hastaneleri ulaşım ve erişim olanakları ve hasta kapasitesini homojen olarak dağıtacak şekilde farklı bölgelere yayarak bütçe kaynaklarından yapacağız.
* Şehir Hastaneleri gerekçesiyle kapatılan devlet hastanelerini ihtiyaç analizi çerçevesinde yeniden açacağız.
* GATA ve diğer askeri hastaneleri yeniden açacağız.
* Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü'nün “Hıfzıssıhha-Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi†olarak açılması çalışmalarını hızla sonuçlandıracağız.
* Eczacılıkta ilaç fiyat kararnamesini üretim, dağıtım ve satış aşamasındaki sorunları giderecek, ilaç bulunamamasını önleyecek ve aynı zamanda finansal sürdürülebilirliği sağlayacak bir anlayışla gözden geçireceğiz.
...................."
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...niyor-42214074
haberden:
"..............İlaç endüstrisi 55.89 TL’nin altında fiyatla satılan ilaçlarda güncelleme talebinde bulundu. Bu kapsamda 4 bin 274 ilaç var. TİTCK’nın talebi değerlendirmeye aldığını belirten ilaç şirketleri, “Kurum sadece fiyatı 37,10 TL’nin altında olan ilaçları güncellemeye alma kararı da verebilir.................."
Benim bilgime göre burdaki 55.89 TL eşik değer ilaç firma satış fiyatıdır, raf fiyatı değildir.
selam herkese,
iyi gelecek bir 4ç bilanço ya da 23/1ç'de olabilir ve yeni yapılan fabrikanın faaliyete geçmesi hakkında KAP haberi gelirse güzel fiyatlanma olur mu acaba ? iyi forumlar.
Tuhaf bir mantık, üreten daha çok kazanır diye bir yaklaşıma ilk defa şahit oluyorum. SELEC'te Yıllıklandırılmış Net Kâr 1.864 Milyon, Yıllıklandırılmış Esas Faaliyet Kârı 2.196 Milyon, DEVA'da ise durum sırasıyla Yıllıklandırılmış Net Kâr 1.611 Milyon ve Yıllıklandırılmış Esas Faaliyet Kârı 1.096 Milyon. Kâr marjlarına bakarsanız DEVA'nın kâr marjları elbette SELEC'ten yüksektir, ancak burada da stok devir hızı, aktif devir hızı gibi başka rasyolar gündeme gelir. SELEC'te stok devir hızı 10.44, DEVA'da stok devir hızı 1.34. O sebeple ikisinin kâr marjlarının karşılaştırılması anlamlı olmaz.
Kişisel olarak, değerleme yaparsak, ben DEVA'nın an itibariyle SELEC'ten daha ucuz olduğunu düşünüyorum, orası ayrı bir konu. Ama bunun karşılaştırılması kârların büyüklüğünün karşılaştırılması olamaz tek başına. Ayrıca orada bile teziniz çürümüş, SELEC DEVA'dan çok kâr üretmiş son 4 çeyrek toplamında.
migrosta satılan binlerce üründen tukaş salça sadece 1 tanesi.....ancak endeks bazında endeksın yukselısıne ayak uyduramadı denilmek isteniyor...yoksa selec sadece devanın değil belki onlarca ilaç üretisinin ürününü dağıtıyor.
Holding in felakete yönelik ayni ya da nakdi bağış yaptığına dair bir bilgiye ulaşamadım. Bu konuda ketum olmaya gerek yok. Şimdiye kadar yapmadılar ise; bu yıl ky ye ayırdıkları temettüyü bağışlasınlar, bizden olsun.
21121119SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bugun ilaçlarımı almak için eczaneye ugramıştım. İlaca %.30 zam düşünüldüğünü ama tasvip görmediğine kulak
misafiri oldum. Tekrar görüşülecekmiş./ytd..
Yönetim Kurulumuzun 16.02.2023 tarihli kararı uyarınca 2019-2023 yılları için geçerli olan 500.000.000 TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı izninin 2023-2027 yıllarını kapsayacak şekilde beş yıl süreyle uzatılması ve Şirket Esas Sözleşmesinin 7'ncı maddesinin bu yönde değiştirilmesi için gerekli başvuruların yapılmasına karar verilmiştir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1114493
Kıymetli arkadaşlar hissenin son durumu nedir,gelecek mi bizim de güleceğimiz günler?
Ek 29347
Trend çizgisinin alt desteğini takip ediyorum oraya gelecek gibi gözüküyor...
Buraya değip tekrar yükselen trendin içinde hareket etmesini bekliyorum .
Bu alt çizginin aşağısına kırması 2020 den başlayan yükseliş trendini bitirir. ( 38 tl altı .)
Sevgilerimle.
Hisseye yine devre kestirmişler..
Deva....44.08.tl.
Selec....42.30.tl....ha gayret az kaldı????
hisse zirvesinden kabaca % 40 düştü bu dönemde bist zirvesinden kabaca % 15 düştü ne oldu da böyle ayrıştık temel olarak bir gerekçe yok tam tersine temel olarak işler iyi gitti gibi görünüyor yatırım fonu ve birazda yabancı satışı görünüyor bist 100 dışına çıkma sebebiyle teknik olarak satış yapması gereken fonlar satış yapmış olabilirler bunun yanında fonlardan bir miktar para çıkışı olduğu konuşuluyor fonlardaki satışın bir kısmı da bu sebeple olabilir hisse 70 TL ye gittiğinde normalde pozisyon azaltırdım yurt içi ilaç satışınn iyi geleceğini beklemem ve ihracatta artık bu çeyrek bir kıpırdanma olacağını beklemem sebebiyle pozisyon azaltmadım 50 TL nin altına gelince pozisyon arttırıp hatta borsa için maksimum seviyeme çıkmış oldum bilanço iyi gelirse toparlar yoksa ekstra aldıklarımı verir geçerim odak noktam ihracat rakamı olacak bakalım yurt dışındaki yaşanan ilaç krizini fırsata çevirebilmişlermi çevirdiğini umuyorum.
Arkadaşlar fiyatı yönetim mi baskiliyor, fiyatın düşük tutulmasından amaç ne olabilir?Yönetimde görevli kişilerin fiyatı düşürmek için manipülasyon yaptığı doğru mu?