Qnb patronun kurumu idi bir ara arz fiyatına düştüğünde 1.5 milyon civarı almıştı.buralardan alıyorsa vardır bir bildiği
Printable View
Bankoff sattığını alır mı bugün :)
https://i.hizliresim.com/2fed9e7.png
hayırlı bayramlar....
Piyasa faiz kararını bekliyor...çok aşırı bir sert faiz artışı olumsuz olur..ama alıştıra alıştıra faiz artırırsa piyasada çok olumsuz etkisi olmaz...ben %15 e çıkarılmasını olumlu görürüm...sonradan vereceği mesaj ile de piyasa olacaklara alışır....
Ağbal gittiğinde faiz oranını ne oranda bırakmıştı ise onun kesin üstünde olmalı ayrıca enflasyon oranı gözetilir eğer cb nının gözüyle olaya bakılmıyorsa profösyönel Bi yaklaşım olması gerek zaten piyasada belli bir faizde var yani piyasa kurallarını gözetmeleri lazım bu faiz oranı enflasyona göre bazen biraz üstü bazen biraz altı olarak ayarlanır risk pirimi bırakılır araya ekonomiden ekonomiye de de değişir şimdi abd %1 %0,5 gibi rakamlarla yukarı taşıyor ama bizim ekonomimiz Bi abd veya alman ekonomisi değil bence enflasyon %40 ise faiz %30 ve üstü olmalı bu hem dolarizasyonu önler hemde enflasyonla arasındaki farkta paranın faizden çok yatırıma yönelmesini sağlar
patron alımda (qnb)
Bana göre %32~34 en iyi rakamdır sonra enflasyona odaklanıp düşürmeye çalışmaları lazım ardından enflasyon faiz rakamına yaklaştıkça 2 şer puanlık düşüşler yapılabilir tabi enflasyondaki düşüşler de göz önünde bulundurarak yapar enflasyonun veya faizin tek hanelere düşmesi de 1~2 yıl sürer bazı aylar pas geçilir belki o zaman sarkabilir
Uzun zamandan beri ilk defaalım tarafı satış tarafında bekleyen lotun üstünde
%15 faiz komik oldu dağ fare doğurdu lafı cuk oturuyor
Bu karar kkm ı devam ettireceği anlamı çıkar ayrıca kredi yok diyor bu aralar
Stratejik yatırımlara kredi verecem onlara serbest
Dün ve bu gün faiz konusunda yaptığım yorumlar...faiz miktarını tam isabetli tahmin etmişim dostlar....:kahkah: piyasa da bunu satın aldığı için olumlu etkileniyor....dün bir miktar nakitim vardı...onunla bir hisse daha almıştım...:) böylece doğru öngörülerimizin ekmeğini yiyebiliriz....
merkez bankası yumuşak bir geçiş yapmak istiyor dostlar...çok aşırı bir sert faiz artışı olsaydı reel sektör çok olumsuz etkilenecekti...şimdilik her kes faizlerin ileride de artacağını öğrendi..her kes buna göre ayağını yorganına göre uzatacak...ekonomide öngörülebilirlik arttı...merkez bankasına güven gelmeye başladı...kısacası ekonomi yavaş yavaş rayına girmeye başlayacak...muhalefet geldiğinde de aynı politikaları uygulayacaktı...doğru neyse o uygulanıyor...
o bölüm güzeldi...carı açığı düşürmeyi teşvik edecek yatırımlara destek verilecek denildi..benim de ilk aklıma yenilenebilir enerji sektörü geldi...ayrıca ithal edilen hangi ürün varsa o ürünlere yönelik teşvikler verilecek...böylece cari açık kapatılmaya çalışılacak...doğru kararlar bunlar...şu anda ülke ekonomimizin cari açığına neden olan yegane kalem %90 ile enerjidir...sonra diğer kalemlerdir diye hatırlıyorum..
ileride faizler arttıkça dövizin çıkışı da ivme kayıp edecek...dövizin çıkışı durunca da kkm (kur korumalı mevduat) da cazibesini kayıp edecek...zamanla bu kkm ortadan kalkacak arkadaşlar...zaten çok saçma bir uygulama idi...ekonomi gerçek dinamiklerine dönüyor...serbest piyasa ekonomisinin gerekleri yerine getirilmeye başlanıyor..
Mbb gözümden düştü cb bunada istediğini yaptırır görürsünüz
Neyse hisselerim çıkıyor no problem
dostum şu anda yumuşak geçiş yapılıyor...bu oran şu anda iyidir...tabi cb ileride bunlara her şey yaptırabilecektir bu konuda sana katılıyorum...ama önce ekonominin biraz rahatlaması lazım..görece rahatlık sağlandığı anda cb yine nas diyecek ve tekmeyi şimşeğin musait yerine yapıştıracak..:kahkah: şu anda yapılması gerekeni bir günah keçisine yaptırdılar...ileride de ben yapmadım emin şimşek yaptı diyecekler...günah keçisini de bir güzel törenle kurban edecekler..bundan hiç şüphem yok..ama şimdilik köprüyü geçinceye kadar ayıya dayı diyecekler...
piyasa zaten bunu fiyatlamış idi...o yüzden de karar ne olursa olsun hisseler çıkacaktı..bunu dün de söyledim..şu anda olan budur...:kahkah: durmak yok yola devam....yenilenebilir enerjiye de güzel işaretler çakıldı bu toplantıdan..bizim sektör biraz daha iyi duracak düşüncesindeyim...
Mehmet Şimşek beyefendi veya mmb başkanı hadi buyursun desin politika faizi %15 borç verme de üst limit %22 desin bankalar bunun dışına çıkamaz desin bakayım şu an biri 40 diğeri 15 böyle Bi ülke var mı dünyada veya bişey biliyorlar herkesin altını dövizi var diyorlar kredi alacaklarına onları bozdursun diyorlar heralde
Amman neyse bize kredi serbest hemde çok düşük stratejik yatırım ben olsam hemen hücre yatırımı derdim ardından batarya yatırımını çeşitlendirirdim %2 mi faiz bide bir miktar süreliğine geri ödemesiz mi geçen Bi yatırıma alınacak kredinin faiz oranlarını okumuştum böyle bişeydi galiba
Düpedüz cari açığı kapatıcı yatırım olur birde bu hissenin yatırımcı sayısı bayağı Bi azalmış sayfadaki rakam çok düşük
Kademeli yapılması iyi oldu .. Kırılgan piyasamız sert hareketlere dirençli değil ..
İlaveten yabancının dediği gibi tek seferde %30 ila başlarsan olay uzaya kadar gider.
Sn keko sen elazığlımısın
sektörümüz çok olumlu etkileniyor dostlar....:bravo: merkez bankasının cari açığı kapatma tedbirleri sözü sektörümüze güç verdi...
Elazığ da keko lakap olarak çok kullanılıyor da ondan sordum
Hükümet ve ekonominin patronları çok kararlı dgaz ithalatını bitirecekler yakında evlerde ısınma amaçlı dğaz kullanımına yasak gelebilir elektrikli ısıtıcılar dönemi başlar
ileride olabilir tabi...önümüzdeki süreçte faizler artacağı için nakit zengini şirketler çok avantajlı olacaklar...arzdan gelen nakit artık çok çok değerli...cwene ve europower bu konuda çok şanslılar...şu anda baktığımda europower %7 primlidir...bakarsınız tavan yapar...yaparsa ?? bizim de gaza basmamız lazım..:kahkah:
Kasada nakitimizin olması bu dönem için çok iyi... Kredi faizi ödemeden nakit ile yatırım yapılması da avantaj.. Ama tek merak ettiğim halka arzdan gelen nakit nasıl kullanılıyor. Malum dolar %25 arttı bu zaman zarfında...
sektörümüzde alınan işler de dolar bazındadır..dolayısı ile dövizin artışı ile ciro ve net kar miktarı da otomatikman artacak...ayrıca kasamızda arzdan gelen nakit var...bunu dolar olarak mı yoksa tl olarak mı tutuyorlar bilemiyorum...kısacası dövizin çıkması ile ilk önce depolarımızdaki stoklar değerlenir ve oradan kar yazarız...onun dışında ödemeleri dolar ile alacağımız için karımız da tl bazında artacak...
Sn keko.döviz açık pozisyonu 1.7 milyardı .son bir ayda kurda %30 artış oldu.bu açığı biraz azaltmışlar mıdır?azaltmadılarsa olumsuz etkilenir miyiz.bu soruyu az öncede sordum nedense admin silmiş
arzdan önce borcu o kadar olmuş olabilir..ama arzdan sonra finansal olarak ciddi bir rahatlamaya girmesi gerekiyor diyor mantığım...aldığı fabrika arazilerinin büyüklüğü düşünüldüğünde ciddi bir de yatırım atağında görünüyor...
cwene malum eva ve lityum batarya yatırımları yaptı...bu borçların çoğu o yatırımdan kaynaklı olmalı...fabrikalar faaliyete de geçti...artık buralardan güzel bir ciro ve kar da elde etmesi gerekiyor...bu yatırım kendisini 5-7 yılda amorti etmeli...
önemli olan talebin yüksek olmasıdır...talep olduğu sürece sıkıntı olmaz...
Teşekkürler keko
cwene 26-28 nisanda talep toplanmış....sonrasında da halka arz olmuş....bundan dolayı da ilk çeyrekteki veriler arzdan önceki verilerdir...arz gelirlerinin yansımaları henüz bilançolara yansımamış...ilk çeyreğe bakıldığında gerçekten de 1,7 milyar tl lik döviz açığının olduğunu görüyoruz...arzdan sonra bu döviz açığının kapatılmış olması lazım...şirket gerekli tedbiri almış olması lazım...çünkü biz bile dövizin çıkacağını aylar önce biliyorduk...bunu herkes biliyordu...
ciro ve kar düzenli artıyorsa ve bu borçlara rağmen başarılıyorsa o vakit pek de korkmaya gerek yok...ilk çeyrekte bu başarılmış...