Sayfa 225/345 İlkİlk ... 125175215223224225226227235275325 ... SonSon
Arama sonucu : 2753 madde; 1,793 - 1,800 arası.

Konu: CWENE - CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ

1.  Alıntı Originally Posted by kilavuz Yazıyı Oku
    Hükümet ve ekonominin patronları çok kararlı dgaz ithalatını bitirecekler yakında evlerde ısınma amaçlı dğaz kullanımına yasak gelebilir elektrikli ısıtıcılar dönemi başlar
    ileride olabilir tabi...önümüzdeki süreçte faizler artacağı için nakit zengini şirketler çok avantajlı olacaklar...arzdan gelen nakit artık çok çok değerli...cwene ve europower bu konuda çok şanslılar...şu anda baktığımda europower %7 primlidir...bakarsınız tavan yapar...yaparsa ?? bizim de gaza basmamız lazım..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. Kasada nakitimizin olması bu dönem için çok iyi... Kredi faizi ödemeden nakit ile yatırım yapılması da avantaj.. Ama tek merak ettiğim halka arzdan gelen nakit nasıl kullanılıyor. Malum dolar %25 arttı bu zaman zarfında...

3.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Kasada nakitimizin olması bu dönem için çok iyi... Kredi faizi ödemeden nakit ile yatırım yapılması da avantaj.. Ama tek merak ettiğim halka arzdan gelen nakit nasıl kullanılıyor. Malum dolar %25 arttı bu zaman zarfında...
    İlk işi dolar bazlı borçlarını kapmak olmuştur. Geri kalanın bir kısmıyla arazi aldı ve şuan araziye yapacağı yatırımı düşünüyorlardır bence .

4. sektörümüzde alınan işler de dolar bazındadır..dolayısı ile dövizin artışı ile ciro ve net kar miktarı da otomatikman artacak...ayrıca kasamızda arzdan gelen nakit var...bunu dolar olarak mı yoksa tl olarak mı tutuyorlar bilemiyorum...kısacası dövizin çıkması ile ilk önce depolarımızdaki stoklar değerlenir ve oradan kar yazarız...onun dışında ödemeleri dolar ile alacağımız için karımız da tl bazında artacak...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5. Sn keko.döviz açık pozisyonu 1.7 milyardı .son bir ayda kurda %30 artış oldu.bu açığı biraz azaltmışlar mıdır?azaltmadılarsa olumsuz etkilenir miyiz.bu soruyu az öncede sordum nedense admin silmiş

6.  Alıntı Originally Posted by Yyatırım Yazıyı Oku
    Sn keko.döviz açık pozisyonu 1.7 milyardı .son bir ayda kurda %30 artış oldu.bu açığı biraz azaltmışlar mıdır?azaltmadılarsa olumsuz etkilenir miyiz.bu soruyu az öncede sordum nedense admin silmiş
    arzdan önce borcu o kadar olmuş olabilir..ama arzdan sonra finansal olarak ciddi bir rahatlamaya girmesi gerekiyor diyor mantığım...aldığı fabrika arazilerinin büyüklüğü düşünüldüğünde ciddi bir de yatırım atağında görünüyor...

cwene malum eva ve lityum batarya yatırımları yaptı...bu borçların çoğu o yatırımdan kaynaklı olmalı...fabrikalar faaliyete de geçti...artık buralardan güzel bir ciro ve kar da elde etmesi gerekiyor...bu yatırım kendisini 5-7 yılda amorti etmeli...

önemli olan talebin yüksek olmasıdır...talep olduğu sürece sıkıntı olmaz...

7. Teşekkürler keko

8. cwene 26-28 nisanda talep toplanmış....sonrasında da halka arz olmuş....bundan dolayı da ilk çeyrekteki veriler arzdan önceki verilerdir...arz gelirlerinin yansımaları henüz bilançolara yansımamış...ilk çeyreğe bakıldığında gerçekten de 1,7 milyar tl lik döviz açığının olduğunu görüyoruz...arzdan sonra bu döviz açığının kapatılmış olması lazım...şirket gerekli tedbiri almış olması lazım...çünkü biz bile dövizin çıkacağını aylar önce biliyorduk...bunu herkes biliyordu...

ciro ve kar düzenli artıyorsa ve bu borçlara rağmen başarılıyorsa o vakit pek de korkmaya gerek yok...ilk çeyrekte bu başarılmış...

Sayfa 225/345 İlkİlk ... 125175215223224225226227235275325 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •