Unuttugunuz nokta, bakanlik yesil isik yakarsa dagitabilecek bu temettuyu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Unuttugunuz nokta, bakanlik yesil isik yakarsa dagitabilecek bu temettuyu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
alnus 11,71 e düşürmüş yüzdesini
Estağfurullah, CRDFA güvenilir bir şirketin kağıdı ve yaklaşık bir yıldır portföyümde duruyor, düştükçe toplamaya çalışıyorum ama bazı dönemlerde nedensiz yere çok düşüyor. 18 ayda üç temettü vermiş olacak, hiç arzu etmediğiniz seviyelere gelme olasılığı var, o nedenle çok da yüklü girmemenizi tavsiye ederim. Unutmayın bu hisse 1.02 desteğine kadar düştü bu temettü haberinden önce ve ardından temettü haberiyle buralara geldi.
Çok teşekkürler çok incesiniz uyarinizi dikkate alicam
Fiyat konusuna gelince evet haklısınız borsanın eniyi temettü şirketi ama maalesef bu hisse fiyatına yansımıyor
Bizim grup olarak maliyetimiz ortalama 1.15 civarı ve hedefimiz 2 temettü alarak onları hisseye çevirmek ama tabiki daha önce hisse fiyatları daha iyi yerlere gelirse realize olur sonra düşük fiyattan yerine koyarız
Hisseye güveniyoruz ve ciddi mal aldık eğer temettü öncesi düşerse mal alırız giderse elimizde zaten yeterince mal var
Yani kısaca kazan kazan
Hepimize bol kazançlar diliyorum
kazanmak için takip
Fayiz ler düş meye gecince müş deri porfeyi yeniden artıcaktır 30 milyonun üzerine cıkacakdır ker oranı repo fayizleri düş meye baş layınca bu hisse yeniden cazip olmaya baş lıycak dikkat eddiyseniz son fayiz artışındansonra hisse gevşedi hisse fasla hareketlendi hep günlük alsatcılar
Temettü ye izin verilmeyebilir diye düşünüyorum. Durup dururken bu temettünün gündeme gelmesinin nedeni büyük ihtimalle ana ortağın nakite ihtiyacı olmasından. Ana ortak dışarıdan kredi almak yerine CRDFA daki birikmiş parayı, bir anlamda sermayeyi kendine almak istiyor.
Öte yandan şu anda gündemde olan torba yasanın bir maddesi factoring şirketlerinin ortaklarına ödünç para vermesine izin veriyor.
Eğer ilk teorim doğruysa ve kanun uygulamaya girerse ana ortak temettü vermeden o parayı kullanabiliyor olacak.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Günaydın arkadaşlar
Peki ortak para istiyor diyelim ihtiyacı var ve böyle bir kanun var ozaman neden temettü için basvursun yazdığınız senaryoda çelişkiler mevcut
Ayrıca şirket ilk defa temettu vermiyor düzenli olarak her yıl hemde büyük oranda temettu dağıtan karını ortaklsri ile sürekli paylaşan bir şirket
Burda sorun varsa eğer o sorun temettü değil bu performansın hisse fiyatına yansımıyor olması
Slm ve saygı ile
kazanmak için takip
Kanun var yada yok bu çok önemli değil temettü dağıtmayi gelenek haline getirmiş bir şirketin bu tür oyunlara gireceğini ben hiç sanmıyorum şimdiye kadar böyle yollara asla başvurmadi ne demiş atalarımız ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz
Slm ve saygı ile
kazanmak için takip
Bakın bunu şirket zaten her yıl düzenli olarak yapıyor yeni birşey değil bu şirketin %38 tek seferde verdigide oldu
Durun size yıllardır gelenek haline getirdiği temettü verme alışkanlığı ile ilgili bir görsel atayım
İlla altında birsey ariycaksak şunu düşünebiliriz malın çoğu onlarda ve zaten temettünun çoğunda kendileri alicak
Yani cep too cep
kazanmak için takip
https://i.hizliresim.com/QLJP3y.png
kazanmak için takip
ben onu bunu bilmem alnus bir ayda 2 milyondan fazla mal cekti 3 ayda 2.9 milyonu gecti geçen fakat satamadı malı elinde patladı şimdi günlük 50 -100 bin neyse cıkmaya satmaya calışır bu alnusa güven olmaz cogu yerde dünyanın malını zarar verdini bilirim oyak kaldırıp satmaya calıştı bugun oda kaldıramadı küllüyen zararına verdi geçen hafta ata aldı 160 bin satamadı 145 lerden aldıgı malı geldi 1.30 sattı dün temettü dagıtılacagı zaman haberden faydalanıp cıkacaktır alnus tüm malı ona göre gardınızı alın ytd
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1 teleye gelince temeddü geliriyle alıcı cıkar emeklilik fonları da alımyapar fiyat cazip olunca
fonlar tüm malı ayın 21 de alnusa sattı 1.40 lardan bakalım alnus elinde kalan 2.2 milyon malla ne yapacak inşallah yukatı verir ama günlük 1.31 üzeri satması devamlı can sıkıcı maliyeti buralar oldugundan aşşagı gitmesinede izin vermiyor
Alnus zaden 1 hafda önce 1.30 dan kompile sattı alnusdan alım geldi satış ları kendi karşıladı ellerindeki mal zaten birgünlük iş lem hacmine denk geliyo birgünde alıcı bulur
Bu hisseden anlayan zaten 2 sene önce cıktılar fayiz artışın buhisseye iyi gelmiceni önceden öngördüler artık fayiz indirimi konuşulmaya baş landı edkilibi fayiz indirimi gelirse hisseye citti alıcılargelir uzunvadeli yatırımcı 2 yılönce hisse okadar işlemhacmi düşükdiki alıcak hisse bulamazdık satış gelmezdi hic
erkan alnusun sattı sadecee 600 bin lot sattı bugunde say hadi 700 bin eee geri kalan 2.2 milyon lotu ne yapacan 1 günde mi satacak o kadar lotu bu aıg tahtada takaslara bak bence
bu hafta gelir mi ki su temettü haberi acaba o önemli gelirse hareketlenir şansa bak 3.20 den sattık işfini 1.44 aldık crdfa biri uctu gitti diğeri dipledi şans olacak insanda [emoji21]
İnsanları yanıltma vs yok arkadaşım
Şirket başvurdu bu ayın 31 kadarda son dağıtma tarihi bunun neresi yanıltma
Sizi duyanda 15 çıkmış adeseden 8 liralık iztardan zirvelerde bahsediyoruz sanicak
Hisse zaten ucuz temettü bu işin kaymağı
Lütfen itham ederken dikkatli olun kimseye hisse pazarlamiyoruz şişmiş hisseyi alın uçacak vs demiyoruz
Her sene düzenli kar eden ve ettiği karın %80 nini ortaklarina dağıtan bir şirketten bahsediyoruz
Oyuzden ortada bir yanıltma yönlendirme vs yok bizimde öyle şeylerle işimiz olmaz
Lütfen biraz daha dikkatli olalım birbimize karsi
kazanmak için takip
Ben bunun aksini iddia etmedim ki Gökhan bey bunu herkes biliyor peki geçen attığım listeye bakın o listede her yıl başvurduğunu ve spk ninda herzaman onay verdiğini göreceksiniz sonuçta bu hep böyle olmuş ve ben yine onay vereceğine inanıyorum ha vermedimi buna çok şaşırırim ama benim UV planlarimi hicbirsekilde etkilemez olayın özü bu
Slm ve saygı ile
kazanmak için takip
Onlar oseneki ker lardan datılmış bu gecmiş yıl kerlarından yedeklerden normalde hersene mayısdakinde izin almaya gerek yok
Neyse arkadaşlar ben hisseye güveniyorum ve karar verip her yerden mal aldım bizim maliyetimiz ortalama 1.10
SPK izin verirse alırız aldgmiz temettüyu de mal alırız vermezse Mayıs'ta alırız ben bir sorun görmüyorum ve bu tip temettu hisselerinde kv değildir amaç UV dir bizde burda UV pozisyon açtık ve devam edeceğiz bol kazançlar
Slm ve saygı ile
kazanmak için takip
Ayın 13 de fayiz indirimi gelirse bu hisseye alım gelir fayizi yeterligörmeyen buraya gelir son ceyrek bilancoda özkaynak kerlılı yükselirse fayizlerin yükselmesi ne ba lı citti artış olmasıgerekli yine hisseye alım getiri
Kar Payı Dağıtım İşlemlerine İlişkin Bildirim
https://www.kap.org.tr/Bildirim/723324
Yani spk neyi bekliyor bilmiyoruz biz onay gelir gelmez ödeme yapmaya hazırız diyor [emoji41][emoji23]
kazanmak için takip
önce de yazmıştım.
diğer arkadaş da yazmış.
"ONAY GELİRSE" "İZİN ALIRSA" diye..
Bu sene farklı krizden dolayı banka ve finans kuruluşlarının mali yapısını, özsermaye erimesini iyi göstermek için "KAr payı dağıtmayın" talimatı, iradesi, kanun teklifi her ne ise var. İktidardan da o yönde talimat geliyor.
O yüzden her sene dağıttı şimdi de dağıtacak lafı yanlış.
ihtimalden bahsedenler bilerek, gündemi takip ederek söylüyor bunu.
Üstelik Creditfanın ikinci kar dağıtımı da holdingin nakit ihtiyacından.
dağıtırsa FKsı daha da düşer, temettücüler için çok iyi olur önümüzdeki yıllar. işler açılırsa gidip tahvil ihraç eder, kredi verir. ondan sorun yok. hissesini artıran temettücü her halde daha fazla temettü alır gelecekte.
kesin dağıtacak, onay her şartta gelir diye eksik bilgiyle kesin konuşmayın. yanıltıcı bilgiye girer.
zaten dipnot düşmüş kurum da "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan izin alınmaması halinde ise; işbu kar dağıtım kararının resen geçersiz kabul edilmesi ve karın yedeklerde tutulmaya devam edilmesine karar verilmişti."
Spk dan böylebi izin bir ay da cıkıyor zan nedersem 26 tısında baş vurdu bu ayın 26 konuya cevap gelir bu ayın 30 zuna kadar cevap gelmesse kerpayı dagıtımı iptal olur bence ocak ayında dadabilirsin diye izindeverse ödeme günü gecdin den gecersi sayılır. Kişi sek görüşüm böyle
Her yıl düzenli zarar açıklayan ve her 2 yılda bir eş zamanlı yapan hisselere onay veren SPK buna izin vermezse borsadan derhal uzaklaşmalı
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Konu spk da değil bddk da. Bildiğim kadarıyla da banka dışı finans kuruluşları için ilk kez bu süreç işletiliyor. Neye göre izin verilip verilmez merak ediyorum...
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.bloomberght.com/haberler...dagitimi-sarti
buradaki habere gore CRDFA'nin izin alma ihtimali yuksek, ama bekleyip gorecegiz.
burada BDDK'nin niyeti finans sirketlerinin mali yapisini bu zor donemde korumaya calismak olabilir, ancak madalyonun diger yuzu piyasaya nakit girisini engelleyerek paranin dolasim hizini yavaslatmak oluyor. Bunu sadece crdfa degil de tum bankalarin, finansal kiralama ve faktoring sirketlerinin de oldugunu dusunursek azimsanacak birsey degil. Buna ilaveten devletin stopaj uzerinden alacagi vergileri de azaltmis oluyorlar. Binlerce insanin cebine nakit girmediginde ellerindeki varliklari da satabilirler, hisse, bono,veya baska birsey. Sermaye yapisi gucsuz olan sirketlerin yonetimi zaten kendileri temettu dagitma karari almazlar, alacak kadar suursuz olan varsa faaliyet izinlerini iptal etmelisin, o kafayla er yada gec batarlar.
Önceki yazılarda devletin onumuzdeki yil finansal kuruluşlarının fonlama ihtiyaci için bir havuz oluşturacağı ucuza fon sağlayacağı bilgisi vardı detayına hakim değilim şirket yöneticileri bunu düşünerek kar yedeklerinde para tutmanın gereksiz olduğunu düşünerek temettü kararı almış olabileceğini düşünüyorum yanılıyorda olabilirim
SM-G611F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tl mevduata sağlanan stopaj avantajıda bitecek yıl sonu itibariyle yanilmiyorsam
SM-G611F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Extra temettü sebebini yatırımcı ilişkileri ile görüştüm kriz sebebi ile faktoring hacminin düşmesinden mütevellit sermaye fazlası oluşmuş. Verimliliği (öz sermaye karlılığı) korumak adına fazla gelen sermayeyi dağıtıyorlar. Bu olayı bir nevi musteri sayisi dusen magzanin fazla kira odememek icin kucuk dukkana tasinmasi olarak dusunebiliriz. Extra bir sebep aramaya gerek yok gerekçeleri gayet mantıklı..
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne izinmiş arkadaş yaa onaylayın şunu. Hiç ettiler temettüyü
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.