Ben hala şiş olduğunu düşünüyorum. Ama ciro ve net kar büyümesi yıllık %30 civarı bir kaç yıl devam eder ve stabil olursa şimdiki rakamları hakediyor diyebilirim.
Printable View
Mavi
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
işyatırım analistleri sizin yazdıklarınızı bilmiyor mu ?
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Is yatirim halka arz etti zaten.. Yeterki bu isten 3 kurus para kazansinlar.. Milletin baina gelenler bunlarin umrunda degil..
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tacirler Yatırım, Mavi Giyim için 62,00 TL hedef fiyat ile 'AL'
tavsiyesinde bulundu.
Tacirler Yatırım, ( http://tacirler.com.tr/ ) konu ile ilgili
raporunda şu değerlendirme yapıldı:
"Mavi’yi AL tavsiyesi ve 62 TL hedef fiyat ile araştırma kapsamımıza
alıyoruz. Mavi, global tanınırlığının yanısıra hızlı moda sektöründe
lifestyle ürünleriyle yer edinmiş ve Türkiye’de modern perakendenin
gelişiminden olumlu etkilenmiştir. Orta vadede %20’nin üzerinde
beklenen yıllık ciro büyümesi ve önemli marj artışının değer yaratmada
etkili olacağını düşünüyoruz. Mavi 2018T 9,7x FD/FAVÖK rasyosuyla
yabancı benzerlerine göre %23 iskontolu ve 25,4x F/K rasyosuyla %30
primli işlem görmektedir. Ayrıca Mavi’nin 2020’ye kadar %28 FAVÖK’de
ve %39 net kârda YBBO büyüme sağlayacağını ve yabancı benzerlerine
göre daha yüksek büyüme potansiyeli içerdiğini düşünüyoruz. Mavi’nin
büyüme oranıyla düzeltilmiş F/K oranı 2018T’de 0,6x seviyesindedir.
Mavi’nin 2018T’de %41 özsermaye kârlılığı gerçekleştirmesini
bekliyoruz."
Tamamı için:
http://www.tacirler.com.tr/Pdfs/Aras..._Ekim_2017.pdf
Bosver arkadasim. Biz bu duzenin nasil isledigini biliyoruz. Anlatamazsin.
Adam halka arz ediyor 43'ten, sonra da 62 hedef fiyati diye rapor cikariyor 1 ay sonra. Halka arzi ederken hesaplamadiniz mi bunun degerini? 62 liraysa ne halt etmeye 43'ten arz edip sirketi zarara soktunuz?
Ornek olarak vereyim. XXXbank bana illa ki Pershing Square bonosu aldiracak. %300 leverage opsiyonlari, bilmemneleri. Bir arastirayim dedim neymis bu, neler cikti neler. Tabi ki adamlar parayi aliyor, o yuzden de musterilerine salliyorlar. Bak ne yazmisim:
"Why is a company with solid financials like Emirates Airlines not on your advisory list but a pseudo-company like Pershing Square, whose owner bankrupted his previous hedge-fund, and who currently owns large investments in companies that are near-bankrupt (Valeant did not file their SEC 10-K and have gone down 1/10th of their price from a year ago) is? Since a year, this Valeant, Martin Shkreli, Turing Pharma etc are under Congress subpoenas, investigations, etc. Moreover, how can such a company receive highest leverage option of 300% from XXXbank? Doesn't XXXbank have an underwriting team that evaluates its bond offerings to its clients or it just relies on the grading provided by external agencies?"