Originally Posted by
PARDUS
Bizim borsada keriz çok elbet hisse yukarı gidiyor niyetine atlayan olacaktır, ancak.
Yaklaşık 20 yıllık borsa hayatımda bir şirketin bu kadar milletin zekasıyla alay edilerek bu kadar pahallı bir şekilde halka arz edildiğine şahit olmadım...
PD/DD=14 , F/K=75 şaka gibi,
Şu an Vakıfbank PD/DD=0.75, F/K=4.2 den işlem görmekte
Bu özsermaye, karlılık, karlılıktaki artış oranını dikkate aldığında borsada görebileceği fiyat 15'te 1'i yani bu hisseyi 15 katına halka arz ettiler.
Şu an borsada bir dolu hisse var özsermayesinin altında işlem görüpte F/K oranı 5 civarlarında olan, neredeyse bütün bankalar bu durumda, koca bankalar dururken neden bu teksil şirketi?
Efendim hersene %30 büyüyecekmiş!!!
Yok daha neler sanırsın google, facebook, Tesla halka arz oldu, alt tarafı tekstil firması, nereye her sene %30 büyüyor.
Ama temettü verecekmiş!!!
Yesinler bunun temettüsünü, temel analiz anlamında değerlendirdiğinde neredeyse tüm en büyük 30 şirkete göre 15 kat pahallı işlem görüyor.
Ama hisse yükseliyor, ne hisseler gördüm bir ayda %90 düşene kadar her gün yükselen, bu hissede kralın çıplak olduğunu herkes biliyor, taki biri "KRAL ÇIPLAK" diyene kadar yükselir. Ondan sonra? Tabiki hakketiği yere gelecektir, benim gözümde endeksin şu anki durumunda bu hissenin olması gereken değer 3-4 TL arası, el görki bizim güzelim yudum insanına bu hisseyi 45 TL den çaktılar, peki neden yurtdışı yabancılara kaçtan sattıklarını açıklamadılar?
Yer İmleri