Beyler
DASK zorunluymus ama yapmayanlara ceza yokmus. Yaptirmak istemiyorum
Fikirlerinizi alabilirmiyim?
Printable View
Beyler
DASK zorunluymus ama yapmayanlara ceza yokmus. Yaptirmak istemiyorum
Fikirlerinizi alabilirmiyim?
Evi satarken veya eve elektrik baglatirken v.s lazim oldugundan sadece o sene yaptiriyoruz.
Syg,
Deprem riski az olan bölgede yaptırmak bence de mantıklı değil(primler az olsa da)...ama ist deki evime yapıyorum...100-150 tl karşılığında 150 bin tl lik bir sigorta alıyorsun, bence değer.
İnsanlar dask ile evi tümden sigirtaladigiji sanıyor, hata burada...ev 500000 ediyordur, sen sadece rayiç bedeli alırsın...500 un 150 sini yani.
Parayı alamazsın diyenler, bes ten de para alamazsın diyor...2005 te sisteme giren, 10 senesini doldurup çoktan parasını aldı.
Ya da araçlara kasko yapmıyor muyuz..150 binlik bir aracın %10 vaka ihtimali ile 1500 tl kasko ediyoruz...ayni 150 binlik sigorta bedeli icin, deprem riski %1 filansa 150 tl veriyoruz.
Yani benim açımdan araç kaskosu ile ist te dask yapmak arasında fayda maliyet açısından pek fark yok.
Not:en son Van da, dask ödemeleri yapmış mi bakılabilir...devlet dask ı olmayana barınak sağladı, ama zamanı gelince tekneyi de basıyor...ist depremi çok daha fazla kişiyi etkilerse, ödemelerde sorun olabilir, ama er geç hakedisler alınır diye dusunuyirum.
750 binden evini satamayan üst komşu 2500 den kiralığa koydu. 2 iste tutulsun dedim dinlemedi 2 aydır kiralık.
450 vereyim diyeceğim adama ama bir türlü dilim varmıyor...
450 ye dayağı yersiniz
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.