Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
''TÜRKİYE HEM PARASAL HEM DE ENTELLEKTÜEL SERMAYESİNİ KAYBEDİYOR.
Gayrimenkuller hariç toplam varlığı 1 milyon dolar ve üzerinde olan zengin vatandaşlarını en çok kaybeden ülkeler sıralamasında 5.nci sırada Türkiye geliyor. 2016 yılında 6.000 zengin Türk vatandaşı ülkesini değiştirdi. İlk iki sırada Fransa ve Çin var, biz hemen Hindistan'dan sonra geliyoruz. Zenginlerin en çok yaşamayı tercih ettiği ülke ise Avustralya. Sanırım son yıllarda yaşadığımız kültürel ve ekonomik yıpranmayı en iyi anlatan göstergelerden birisi bu. Biliyorsunuz hükümet 1 milyon dolar yatırım yapana Türk vatandaşlığı vereceğini açıklamıştı. Görünüşe göre değil para verip Türk vatandaşlığı alanlar olması, varolan zengin vatandaşlarımızı da hızla kaybediyoruz. Daha da acısı ülkeyi terk edenlerin neredeyse tamamının evrensel bir eğitim ve kültüre sahip yani Dünyanın her yerinde yaşayıp çalışabilecek bilgi ve beceriye sahip Türkler olması. Türkiye yalnızca parasal sermayesini değil entellektüel sermaye gücünü de kaybediyor. Önümüzdeki günlerde dış politikada, ekonomide veya gayrimenkul piyasasında neler olacağını merak ediyorsanız bu göstergeyi hatırlamakta fayda var.''

Ben demiyorum, Kurumsal Emlakçılara seminerler veren Kürşat Tuncel diyor .

https://www.facebook.com/kursat.tunc...1-_HV4&fref=nf
O Kursat beye selam soyleyin. Amerikadaki turklerin %99 u gecekondu mahallesinden

Bahsi gecen Turkler tr den kacmiyor, yalnizca globellesiyorlar. Miami den ev almakla amerikaya tasinmis olmuyorsunuz yalnizca bir ayaginiz orada oluyor.

Hayat kalitesi acisindan bir zengin icin en iyi ulke turkiye