bu şekilde olabilecek bir aksiyona dayanabilecek hiç bir devlet yok zaten belki ABD verir biraz orman biçip dolar basar
Printable View
[IMG]https://i.hizliresim.com/t04imln.png[/IMG]
Tebrikler üstadım olayı harika çözmüşsünüz. EGEDUK üstadıma sormuşlar kimden aldınız bu aklı diye kafasını cama kaptıran yumoşlarımdan demiş :evil:
Mesnevî'de şöyle bir hikâye anlatılır:
Bir gün aslan, kurt ve tilki avlanmak için dağa çıkmışlardı. Avları yakalayıp birbirinin sırtına yükletmek ve taşımak için yardım edeceklerdi. Üçü birlikte o geniş kırda birçok av tutacaklardı. Aslında erkek bir aslan için kurt ve tilki ile arkadaşlık etmek ayıptı, lâkin aslan onlara ikram olsun diye, kendilerine yoldaşlığı kabul etti.
"-Ey eski ve tecrübeli kurt! Bu avı aramızda taksim ederek bir adalet göster.
Kurt:
"-Şâhım, yaban sığırı senin payındır. O büyüktür, sen ise iri gövdelisin. Bu, sana lâyıktır. Keçi benim hissemdir ki, orta vücutludur. Ey tilki, sen de tavşanı al.†diyerek taksimâtı yaptı. Fakat bu taksimat aslanı hoşnut etmemişti:
"-Ey kurt! Sen ne dedin? Ben burada iken sen ve ben demeye cesaret ediyorsun hâ!.. Haydi, bana doğru gel!†dedi ve kurdun yaklaşmasıyla ona bir pençe vurması bir oldu. O pençe darbesi kurdu parçaladı. Aslan kükremeye devam etti:
"-Mâdemki beni görmek ve karşımda bulunmak, sana kendini unutturmadı; böyle bir cana, inleyerek ölmek gerektir!â€
Ondan sonra aslan, tilkiye dönüp:
"-Şu avları yemek için bir de sen taksim et!†dedi.
Tilki, aslanın önünde yerlere kapandıktan sonra dedi ki:
"-Efendimiz; şu besili sığır, kuşluk yemeğin olsun. Şu keçi öğle yemeğin, tavşan da gece çerezin olsun!â€
Aslan, bu taksimattan hoşlanmıştı:
"-Ey tilki, sen böyle bir taksimi kimden öğrendin?†diye sordu. Tilki de:
"-Ey hayvanlar âleminin pâdişâhı! Kurdun hâlinden öğrendim!†cevabını verdi.
şapkalı evliya fosforlu'nun aziz hatırası önünde saygıyla ... yaptığı tatil incinmesin, hella sis farları eşliğinde
kıraç yolda , nev-i şahsına münhasır masallar , masallar masallar , mississippi masala
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...mUjTw&usqp=CAU
masmavi bir tutku bu dayanılmaz , çok şeyler yaşanır da anlatılmaz , öylesine bir arada , öylesine yalnız bir yerdeyim , mersin çilek mahallesindeyim. göz kırpar gibi uzakta ışıklar , bir başka parlıyor gökte yıldızlar...
bi adama üç kişi dalmak yok beyler hoooppp ... yere düşenin kafaya tekme yok. laaannn demir boruyla ....
Gündüz vakti ne içtiniz?
Sulu?