Tebrikler üstadım olayı harika çözmüÅsünüz. EGEDUK üstadıma sormuÅlar kimden aldınız bu aklı diye kafasını cama kaptıran yumoÅlarımdan demiÅ
MesnevÃ[emoji2400]'de Åöyle bir hikâye anlatılır:
Bir gün aslan, kurt ve tilki avlanmak için daÄa çıkmıÅlardı. Avları yakalayıp birbirinin sırtına yükletmek ve taÅımak için yardım edeceklerdi. Ãçü birlikte o geniÅ kırda birçok av tutacaklardı. Aslında erkek bir aslan için kurt ve tilki ile arkadaÅlık etmek ayıptı, lâkin aslan onlara ikram olsun diye, kendilerine yoldaÅlıÄı kabul etti.
"-Ey eski ve tecrübeli kurt! Bu avı aramızda taksim ederek bir adalet göster.
Kurt:
"-Åâhım, yaban sıÄırı senin payındır. O büyüktür, sen ise iri gövdelisin. Bu, sana lâyıktır. Keçi benim hissemdir ki, orta vücutludur. Ey tilki, sen de tavÅanı al.â⬠diyerek taksimâtı yaptı. Fakat bu taksimat aslanı hoÅnut etmemiÅti:
"-Ey kurt! Sen ne dedin? Ben burada iken sen ve ben demeye cesaret ediyorsun hâ!.. Haydi, bana doÄru gel!â⬠dedi ve kurdun yaklaÅmasıyla ona bir pençe vurması bir oldu. O pençe darbesi kurdu parçaladı. Aslan kükremeye devam etti:
"-Mâdemki beni görmek ve karÅımda bulunmak, sana kendini unutturmadı; böyle bir cana, inleyerek ölmek gerektir!ââ¬
Ondan sonra aslan, tilkiye dönüp:
"-Åu avları yemek için bir de sen taksim et!â⬠dedi.
Tilki, aslanın önünde yerlere kapandıktan sonra dedi ki:
"-Efendimiz; Åu besili sıÄır, kuÅluk yemeÄin olsun. Åu keçi öÄle yemeÄin, tavÅan da gece çerezin olsun!ââ¬
Aslan, bu taksimattan hoÅlanmıÅtı:
"-Ey tilki, sen böyle bir taksimi kimden öÄrendin?â⬠diye sordu. Tilki de:
"-Ey hayvanlar âleminin pâdiÅâhı! Kurdun hâlinden öÄrendim!â⬠cevabını verdi.
Yer İmleri