Bu konu eski bir konu, burada da çok tartışıldı arama yaparsanız bulunur zannedersem.Bunlar sadece ortaklara yönelikmiş, hatta bir adı da vardı coco bond gibi birşeydi galiba yani almak mümkün değil.
Printable View
Nitelikli ve yasal dolandırıcılık... :-)
Ben diğer şirketlerin yerinde olsam aynısını yapardım. Şirketlerin karlarını ortaklara transfer etmenin Harika bir yöntemi. Hem vergi vermiyorsun hem de en yüksekten faiz veriyorsun ortaklarına.
Mükemmel. Zenginler boşuna demiyorlar; <Türkiye vergi kaçırmak için bir cennet>.
Alternatif te eft ücreti var mı arkadaşlar? İnternet Bankacılığında üst limit var mı, varsa arttırma imkanımız var mı?
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
CoCo tahviller hakkında kısa bir bilgi
https://businessht.bloomberght.com/p...-tahvili-nedir
Ykb bunlar tam olarak coco bond değil filan gibisinden de konuştu sonradan.
Malın tamamı değil 400m usd lik kısmı ortaklarca alındı. Ortaklar dışında kimler aldı bilmiyorum ama 500k usd filan koymaya çalışan çakma zenginlere vermediler, babalar aldı yani en düşüğü 4 5 m usd anladığım kadarıyla. Toplam rakam 650m usd idi.
Tüm bunlar spk onayı ile gerçekleşti.
Daha bombası unicredit, vermiş bulunduğu 7.5 faizli usd krediyi kapatıp bunu aldı yani 7.5 tan 14 e yükseldi faizi.
Oh ne ala memleket. Ykb sermaye rasyosu çok komik rakama düşerse bu paralar evet hisseye dönüşüyor ve para yanıyor ama ykb zaten bu olmasın diye sermaye artırımı da yaptı. Özetle eşeği sağlam kazığa bağladılar.
Hayret ve ilgi ile izliyoruz bakalım hayırlısı.