Originally Posted by
beski
Garanti Yatırımın Gelir Tablosu Analizinde özetle diyor ki;
1- Faaliyette 2.691 Milyar TL Zarar ( bu şu demek; faaliyet gelirlerinden düş satılan malın maliyetini, ulaşırsın brüt satış karı/veya zararına; ordan da düş faaliyet giderlerini ve ordan da faaliyet karı veya zararına ulaşırsın) yani işletme faaliyet karı üretemediği gibi, üstüne bir de zarar ediyor. Yani kesin olarak faaliyet giderlerinin düşürülmesi gerekir.( pazarlama satış dağıtım ve genel yönetim giderleri.)
2- Brüt kar marjında yıllık %2,3 puanlık bir daralma, yıllık %6 artan faaliyet giderlerinin, konsolide gelirlerinin %27,4’üne ulaşması, FAVÖK marjında daralmaya neden olmuştur.
Yani, moza80 kardeşimin söylediğini değil, benim söylediğimi destekliyor.
Yani; Gelirleri ve bütün marjları daralırken, şirket faaliyet giderlerini kısmamış, tam tersi %6 artırmıştır.
Aslında benim için tüm bu sonuçlar sürpriz de değil; yine söylüyorum ve söylediklerimin arkasındayım; bu şirket iyi yönetilmiyor, nokta!.
Elbette bu şirket bir gün iyi para kazandırabilir; ben de uzun vadeli girdim bu şirkete, minimum 2028
Ama ortağı olduğum şirketin iyi yönetilmesini istemek de, beklemek de hakkımızdır diye düşünüyorum.
Bunda şaşılacak veya kızacak bir şey olmamalıdır.
Ben bu şirketin geleceğine inanıyorum, inanmasam burda ne işim var dimi?
Bu vesile ile; herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.
Selametle
Al-sat tut değildir.