hocam maliyet muhasebesi de biliyorum işletme diplomasını da aldım yıllar önce.mali tablolara hakimim ama buradan bu sonuç çıkmaz vallahi çıkmaz billahi çıkmaz.
üretim şirketleri hele hele bu buyuklükteki şirketler maliyetleri kısamaz kontrol edilemeyen bir çok gider vardır.tek yol satışları arttırmaktır.
iktisat okuyanlar bilir minimum maliyet kabul edilebilir kar ya da maksimum kar kabul edilebilir maliyet.ikisinden birini seçeceksiniz.minimum maliyet maksimum kar ruyalarda olur ancak.
çok uzun yazarım ama cımbızla rapordan çekip illa iyi yönetilmiyora odaklanmışsınız siz ne diyeyim bu ekip 2025 te güzel kar yazacak giderler de bu kadar olacak o zaman iyi yönetilmiş olacak mı?yıllardır buradayım seneye bakalım ne bahane bulacaksınız.
Operasyonel olmayan gelirlerin dağılımına bakıldığında, Şişe Cam 4Ç24'te 870mn TL
net diğer gelir (4Ç23, 2.493mn TL) ve 135mn TL yatırım faaliyetlerinden gelir (4Ç23,
3,602mn TL) kaydetmiştir.
yukarıdaki analiz zaten diyor ki net diğer gelir 1,5 milyar azalmış yatırım faaliyetlerinden gelir 3,5 milyar azalmış.sadece 5 milyar (eski para ile 5 katriyon!) faaliyet dışı gelirden - yazmış.
bu şirket pasifik sodayı ve diğer şirketi komple satın alıp parasını da ödedi tüm bunları hesaba katmıyorsunuz.
bu giderler birilerinin kafasında yöneticiler havyar yiyip don perignon içiyor maybach a biniyor hayali mi yaratıyor anlamadım.
neyse ben yazacağımı yazdım halep orada arşın burada.iyi yönetilmeyen bir şirkete ben olsam yatırım yapmam
Yer İmleri