Sayfa 454/494 İlkİlk ... 354404444452453454455456464 ... SonSon
Arama sonucu : 3950 madde; 3,625 - 3,632 arası.

Konu: SISE - Şişe Cam

Alıntı Originally Posted by beski Yazıyı Oku
    Garanti Yatırımın Gelir Tablosu Analizinde özetle diyor ki;

1- Faaliyette 2.691 Milyar TL Zarar ( bu şu demek; faaliyet gelirlerinden düş satılan malın maliyetini, ulaşırsın brüt satış karı/veya zararına; ordan da düş faaliyet giderlerini ve ordan da faaliyet karı veya zararına ulaşırsın) yani işletme faaliyet karı üretemediği gibi, üstüne bir de zarar ediyor. Yani kesin olarak faaliyet giderlerinin düşürülmesi gerekir.( pazarlama satış dağıtım ve genel yönetim giderleri.)

2- Brüt kar marjında yıllık %2,3 puanlık bir daralma, yıllık %6 artan faaliyet giderlerinin, konsolide gelirlerinin %27,4’üne ulaşması, FAVÖK marjında daralmaya neden olmuştur.
    Yani, moza80 kardeşimin söylediğini değil, benim söylediğimi destekliyor.
    Yani; Gelirleri ve bütün marjları daralırken, şirket faaliyet giderlerini kısmamış, tam tersi %6 artırmıştır.

Aslında benim için tüm bu sonuçlar sürpriz de değil; yine söylüyorum ve söylediklerimin arkasındayım; bu şirket iyi yönetilmiyor, nokta!.

Elbette bu şirket bir gün iyi para kazandırabilir; ben de uzun vadeli girdim bu şirkete, minimum 2028

Ama ortağı olduğum şirketin iyi yönetilmesini istemek de, beklemek de hakkımızdır diye düşünüyorum.

Bunda şaşılacak veya kızacak bir şey olmamalıdır.

Ben bu şirketin geleceğine inanıyorum, inanmasam burda ne işim var dimi?

Bu vesile ile; herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.

Selametle��

Al-sat tut değildir.
    hocam maliyet muhasebesi de biliyorum işletme diplomasını da aldım yıllar önce.mali tablolara hakimim ama buradan bu sonuç çıkmaz vallahi çıkmaz billahi çıkmaz.

üretim şirketleri hele hele bu buyuklükteki şirketler maliyetleri kısamaz kontrol edilemeyen bir çok gider vardır.tek yol satışları arttırmaktır.

iktisat okuyanlar bilir minimum maliyet kabul edilebilir kar ya da maksimum kar kabul edilebilir maliyet.ikisinden birini seçeceksiniz.minimum maliyet maksimum kar ruyalarda olur ancak.

çok uzun yazarım ama cımbızla rapordan çekip illa iyi yönetilmiyora odaklanmışsınız siz ne diyeyim bu ekip 2025 te güzel kar yazacak giderler de bu kadar olacak o zaman iyi yönetilmiş olacak mı?yıllardır buradayım seneye bakalım ne bahane bulacaksınız.

Operasyonel olmayan gelirlerin dağılımına bakıldığında, Şişe Cam 4Ç24'te 870mn TL
    net diğer gelir (4Ç23, 2.493mn TL) ve 135mn TL yatırım faaliyetlerinden gelir (4Ç23,
    3,602mn TL) kaydetmiştir.

yukarıdaki analiz zaten diyor ki net diğer gelir 1,5 milyar azalmış yatırım faaliyetlerinden gelir 3,5 milyar azalmış.sadece 5 milyar (eski para ile 5 katriyon!) faaliyet dışı gelirden - yazmış.

bu şirket pasifik sodayı ve diğer şirketi komple satın alıp parasını da ödedi tüm bunları hesaba katmıyorsunuz.

bu giderler birilerinin kafasında yöneticiler havyar yiyip don perignon içiyor maybach a biniyor hayali mi yaratıyor anlamadım.
    neyse ben yazacağımı yazdım halep orada arşın burada.iyi yönetilmeyen bir şirkete ben olsam yatırım yapmam

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Zengin olmak isteyen iyi şirketleri kötü zamanlarında toplar.... Belki bu yıllarca da sürer... Örneğini sasa da gördüm.. Sabancılar zamanında toplayan bir arkadaşım inanılmaz paralar kazandı.... Ha şişe olur böyle? zor ama iyi kazanç bırakabilir..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Zengin olmak isteyen iyi şirketleri kötü zamanlarında toplar.... Belki bu yıllarca da sürer... Örneğini sasa da gördüm.. Sabancılar zamanında toplayan bir arkadaşım inanılmaz paralar kazandı.... Ha şişe olur böyle? zor ama iyi kazanç bırakabilir..
    Bu sözün altına imzamı atarım. Mührümü vururum. Borsada kazanmanın formülü budur.

Aç bak grafiğe bu ve öbürü (demir çelikçi olan) kaç kere yerin dibine girmiş, sonra kaç kere oradan geri zıplamış. Bu sefer farklı olacak, bu sefer işi bitti diyenler kaç kere arkasından baka kalmış.

Bir diğer örneği de thy.

Buna benzer anlarda yapılacak şey bellidir. Batacağını düşünüyorsan çekip gidersin ki 35 tl batacak olan bir şirket için hala süper bir fiyat.

Toparlanır diyorsan ve depoda para varsa mala köklersin, yoksa beklersin. 2-3 seneyr görürüz bakalım kardeşi ile beraber nereye gidecekler

Ytd

4. Çoğu yatırımcıyı asıl sıkıntıya sokan şey sepet yapmıyor, riski yönetmiyor olmaları. Beğenilmeyen tl faizi bile yeri gelir kullanışlı bir enstrüman olur, düşen piyasada malına mal katar

5. Bu şirket ve İşbankası iştirakleri kesinlikle ve kesinlikle iyi yönetilmiyor. Buna İşbankasıda dahil. Maalesef bu grupun tüm şirketleri ve bankası dahil hantal bir yapıya sahiptir. Hesap soracak bir yapı yoktur. Şahsi görüşüm İşbankasının CHP ye ait hisselerinin blok halinde bir grupa satılması ve gelirinin hazineye devredilmesidir. O takdirde hesap soracak bir mekanizma doğar. Aksi halde bir zamanların KİT leri gibi işlem görmeye devam eder.
    Yazdıklarım tamamen kendi görüşüm olup yatırım tavsiyesi değildir. Yazdıklarım ile yatırım kararı almanız halinde zarar edebilirsiniz.

6. Anadolu Efes hesap sormuyormudur acaba

7. Elbette iyi yonetilmiyor is grubu tamamiyla calisanlarini ve ortak is yaptiklarini ihya atmek uzerine kurulu yapilar kamu jurumu sonucta ,isbank dogan holding ile petrol ofisini aldi yil gecmeden dogan grubuna devretti yanlis hatirlamiyorsam , her donem Bu isler boyle, imarim saint cobain gibi bir dev gelirde bu citir siseyi alir isbank in elinden kurtarir ky i

Tahtayi okumak cok basit ilk ceyrek bilancoyu takipteyiz , tahta operasyinu yapanlari i tebrik ederiz yalniz geri alim ile iyi bilanco geliyor havasi ile gizel caktiniz golu yemeyen yok gibi piyasada dagitima devam iyi bilanco bu sene zor gibi

Neyse..,
    Bırakalım şimdi.
    Olan oldu, giden gitti.
    Bize şimdi yeni bir hikaye lazım..🤔))

Sayfa 454/494 İlkİlk ... 354404444452453454455456464 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz