hocam maliyet muhasebesi de biliyorum iþletme diplomasýný da aldým yýllar önce.mali tablolara hakimim ama buradan bu sonuç çýkmaz vallahi çýkmaz billahi çýkmaz.
üretim þirketleri hele hele bu buyuklükteki þirketler maliyetleri kýsamaz kontrol edilemeyen bir çok gider vardýr.tek yol satýþlarý arttýrmaktýr.
iktisat okuyanlar bilir minimum maliyet kabul edilebilir kar ya da maksimum kar kabul edilebilir maliyet.ikisinden birini seçeceksiniz.minimum maliyet maksimum kar ruyalarda olur ancak.
çok uzun yazarým ama cýmbýzla rapordan çekip illa iyi yönetilmiyora odaklanmýþsýnýz siz ne diyeyim bu ekip 2025 te güzel kar yazacak giderler de bu kadar olacak o zaman iyi yönetilmiþ olacak mý?yýllardýr buradayým seneye bakalým ne bahane bulacaksýnýz.
Operasyonel olmayan gelirlerin daðýlýmýna bakýldýðýnda, Þiþe Cam 4Ç24'te 870mn TL
net diðer gelir (4Ç23, 2.493mn TL) ve 135mn TL yatýrým faaliyetlerinden gelir (4Ç23,
3,602mn TL) kaydetmiþtir.
yukarýdaki analiz zaten diyor ki net diðer gelir 1,5 milyar azalmýþ yatýrým faaliyetlerinden gelir 3,5 milyar azalmýþ.sadece 5 milyar (eski para ile 5 katriyon!) faaliyet dýþý gelirden - yazmýþ.
bu þirket pasifik sodayý ve diðer þirketi komple satýn alýp parasýný da ödedi tüm bunlarý hesaba katmýyorsunuz.
bu giderler birilerinin kafasýnda yöneticiler havyar yiyip don perignon içiyor maybach a biniyor hayali mi yaratýyor anlamadým.
neyse ben yazacaðýmý yazdým halep orada arþýn burada.iyi yönetilmeyen bir þirkete ben olsam yatýrým yapmam



Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri