çok ta kötü değil
SM-A500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
çok ta kötü değil
Küçük yatırımcı çok dikkatli olmalı.Borsa kuralıdır yükselemeyen hisse düşer
evet ama bu hisse yükselen kategorisinde olduğu için yazdıkların doğtaş'ı kapsamıyor.
Uzun süredir merak ettiğimiz bir konu olan Haziran sonu Euro kuru netleşmiş oldu. Hayırlı olsun.
Aslında, tatil sonrasında biraz talihsiz geçen bir 3 gün yaşadık. Dolarda ciddi bir hareket olmamasına rağmen, Euro/Dolar paritesinin yükselmesi Euro'yu TL karşısında yukarı taşıdı. 3.90'dan kapasaydı, 25-30 milyon TL kar işten bile değildi. Yine de tabiki dünkü 4.05'den iyidir.
Bundan sonraki en önemli husus ise ilk yarıda satış hasılatının ne olacağı. 260-265 milyonluk bir satış hasılatı ile minimum 20 milyon TL kar geleceğini tahmin ediyorum.
Son olarak, ikinci çeyrek ve dolayısıyla ilk 6 ay bu akşam sona erecek. Yani, aslında şirketin ilk yarıda ne kadar satış yaptığı da az çok netleşmiş durumda. Hissenin bundan sonraki hareketleri, beklentimiz olan minimum 260 milyonluk satış hasılatına ulaşmış olup olmadığımıza ilişkin bir gösterge olacaktır.
Herkese iyi günler dilerim.
Bu arada, sn. Kuzeys'in yapacağı tahmini de sabırsızlıkla bekliyoruz.
yukselemeyen hisse nerde
Sn sekiz haziran sonu kuru 4.0030 dur. Baktığınız 3 temmuz kurudur.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kesinlikle öyle finans gideri maksimum 27-30 civarı olacak. Buda makul. Burda önemli olan ilk çeyrekteki faliyet karındaki başarının devam etmesidir.
Estafurullah. Tatildeyim. Detaylı analizi umuyorumki tatil dönüşü yapacağım. Teşekkürler..
03/07/2017 den geçerli grup değişikliği olan hisseler :
https://i.hizliresim.com/Ak3Z3X.png
Haydi bakalım A grubu bize neler getirecek.
GT-I9300 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hissemiz haftalık ve aylık bazda kapanış zirvesi tazeledi bugün.a grubu dgklb'ne ve tüm yatırımcı dostlara hayırlı uğurlu olsun.hissede yabancıda yerini almaya başlamış.dikkatlerden kaçmaması gereken önemli bir ayrıntı da yabancı varlığı.saygılar selamlar.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR! !!
Sirket yonetimin yil sonu beklentisi 600milyon TL satis ve 100milyon TL FAVOK (EBITDA). Bu beklentilerin gerceklesme ihtimali 6 aylik finansallarda gorulurse beklentim hisse fiyatinin kisa vadede 6 TL civarina gelmesi. Hesap gayet basit,
100milyon TL FAVOK X 15 perakende carpani = 1.5milyar TL isletme degeri (EV)
Sirket Degeri (piyasa degeri)= 1.5milyar TL eksi sirketin finansal borcu 254milyon TL = 1,250milyon TL
Hisse degeri=1,250milyon TL / hisse adedi 209milyon adet = hisse fiyati 5.98
Yonetim 2018 yilinda 180milyon TL FAVOK ve 1milyar TL ciro bekliyor. 180milyon FAVOK ise hisse fiyatini 11-12 TL'ye cikartir.
Detaylı ve güzel analiz için teşekkürler sn borsacı 34.
Tek anlamadığım husus 15 perakende çarpanı oldu. Bu çarpan Fk oranı ise yataş sanırım 24 seviyelerinde. Değilse açıklamanızı rica ederim. Teşekkürler..
*SIRKET 2017 YILINDA 20 TANESI KENDINE AIT VE 65 TANESI ACENTELIK (FRENCAYZ) OLMAK UZERE YURTICINDE TOPLAM 85 TANE MAGAZA ACMAYI, ONUMUZDEKI DONEMLERDE DE ACENTE (FRENCAYZ) MAGAZALARLA BUYUMEYI PLANLIYOR. ORTALAMA OLARAK DOGTAS MAGAZASI ACMAK STOK DAHIL 2-2,5 MILYON TL`YE MÂL OLURKEN, KELEBEK MAGAZASI ACMANIN TOPLAM MALIYETI STOK DAHIL 1,5 MILYON TL. MAGAZALARIN ORTALAMA GERI DONUS SURESI 1,5-2 YILDIR.
*ŞİMDİ 10.5 MİLYON DOLAR VE BILANCO: DOGTAS KELEBEK`IN 1C17 SONU ITIBARIYLA 254 MILYON TL NET BORCU (1C17 OZSERMAYESININ 4,7 KATI) VAR. SIRKET BILANCOSUNDA 165 MILYON TL KARSILIGI DOVIZ KISA POZISYONU (175.6 MILYON EURO KISA POZISYONU, 10.5 MILYON DOLAR UZUN POZISYONU).
Bu riskleri göz önünde bulundurarak pozisyonumun yarısını 4.14 , kalanın yarısını 4.41 den ve bugün tamamını 4.31 den kapattım . yatırım.yapacak arkadaşlara cek cak larla pembe hayaller kurmaları sağlanıyor burda . ha bir de devletin sagladıgı vergi teşfiğide 2018 de olmayacak bu yılda başka uzatılacak mı belli değil . yatırım yaparken tek taraflı bakmasın arkadaşlara belki faydam olur . bu benim son uyarımdır . bunlarla uğraşacak vaktim yok. Uyanan uyanır uyanmayanı zaten zamanı gelince uyandıracaklar . Herkese bol kazançlar . Allah kazançlarının bereketini versin Y.T.D. kaldı ki biz kimiz ki
Turk Telekom TT175 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
erken yollamışsınız ancak herkesin bekleyecek vakti yok tabi.sağlık olsun.bugün 4,21 seviyesini gören hisse 4,31 kapatmışsa panikleyenlerin mallarının toplandığını söyleyebiliriz.buralardan yeni maliyetler yapılmakta.biz yeni alanlar ve tutanlarla devam ediyoruz.uzun vade dgklb'nin yatırımcılarının yüzünü güldürmeye devam edeceğini düşünüyorum.saygılar selamlar.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR! !!
15 perakende carpani, FAVOK (EBITDA) yani faiz amortisman vergi oncesi kar anlamina geliyor, F/K degil. Sirket degerlemesinde en cok kullanilan carpanlardan bir tanesi FAVOK carpani. Net kar icerisinde faaliyetlerden bagimsiz olusan kur farki gelir giderleri nedeniyle FAVOK bakmak daha dogru.
En son Mavi Jeans'deki hisselerini Turkven 14 FAVOK (EBITDA) carpan ile borsada satti, F/K ise kur farki giderleri nedeniyle 41 kat gibi yuksek bir orana denk geldi. Genelde perakende sirketleri buyume hizi, karlilik durumlari vb.'ye gore 15 FAVOK (EBITDA) carpan civari el degistiriyor Turkiye'de.
Yukselemeyen hisse demiş biri 1.92 ydi dikkatini çekerim.ayrica haber yokken yeni habermis gibi yayın yapan da var.burdaki spek her olumlu haberi değerlendirdi..olumsuzuda öyle..tekniğe uydu yamuk yapmadı.yapmiyacak anlamına gelmiyor ama haksız yere biri haber salıp biri çıkmayan hisse düşer diyorsa bu arkadaşlar çeki düzen versin
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
çıkmayan hisse derken arkadaş herhalde yıllık % 225 artı olan dgklb'yi kastetmemiştir canım.o kadar da değil yani.bu hisse çıktı ancak yılların kaybetmişliğinin acısı çıkacaksa daha yolun başında olması gerek.usd bazlı zirve seviyelerinden çok gerilerde halen.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR! !!
Subat aylarında vergi teşfiği ile birlikte takibe aldığım kağıtlardandı. 2.13 direncini kırınca toplamaya başladım 2.30 a kadar topladım . 3 e gelene kadar al sat lar yaptım kendimizce analizler. Ama onun bunun demesiyle hoplayacak zıplayacaklarla değil . Arkadaşlar hesap yapmış 6 falan bulmuş hisse fiyatını . döviz açıklarını hesapta göremedim . :) Neyse .... İşiniz rastgelsin
sn borsacı 34. Bu kavramlara aşinayım ve biliyorum. Tekrar açıklamışsınız bilmeyen arkadaşlar da öğrenmiş oldu bu iyi.
Ancak benim sorumun cevabı net olarak verilememiş.
15 rakamı ile ilgili son cümlenizde Türkiyede en çok kullanılan çarpan diyerek açıklamada bulunmuşsunuz. Bununla ilgili bir kaynak var mı ?
Yok ise sizin yorumunuz olarak değerlendireceğim. Sadece mavi yi baz almak doğru bir yaklaşım değil bence.
Nitekim bu çarpan bu hesaplamanın ana unsurlarından biri. Dolayısıyla bu rakam hakkında bir kaynak bekliyorum.
Teşekkürler..
Dagi ye giriyorum bu seviyelerden toplamaya başlıyorum . Şu yanlış anlaşılmasın dgklb teknik olarak geri dönüş sürecine henüz girmedi önümüzdeki haftalar 4.50 seviyelerine de gelebilir . bu seviyelerde çok alış satış imkani da verecektir . Altı aylık bilanço gelinceye kadar. Sonra bilanço bahane edilerek veya daha erken sıkı bir kar satışı bekliyorum. Bu iyimser bi tahminle 3.72 lere kadar. Benim düşüncem yolu kısaldı ve diğer kağıtları kacırmamak adına ben pozisyonumu kapattım . Kalan arkadaşlara bol kazançlar
Burda bulunan tüm hissedarlara slm olsun.uzun bir süredir olumlu olumsuz yazılanları okuyordum ve kendimce bir yol izlemeye çalıştim.ben de kendimce bir kaç fikir beyan etmek ve bir kaç soru sormak istedim.
once su soruyu sormak istiyorum zarar açıklayan bir şirket kara geçiyorsa bu hisseye olumlu mu yansır olumsuz mu?olumlu ise peki Doğtaş kara gececekse sizce hangi ceyreklerde kar yazması muhtemel olur?ben favok Muş defter degeriymis anlamam ama bu şirket dolaylı dolaysız büyüme ve pazar anlamında yol aldı.ben 2.ve 3.ceyreklerde bilançoda kar göreceğini son bir kaç gundeki hareketini de büyük yapicilarin veya sahiplerin lot artırma hareketine bağlıyorum."bir bakkal dükkanının karda mı zararda mı olduğunu en iyi dükkan sahibi bilir."ben bunu bilirim.
GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sen neyin kafasını yaşıyorsun arkadaşım. Ben bu hisseye yaklaşık 1 ay önce 2.87 den girdim 4.46 dan çıkmak zorunda kaldım. Ne kadar kar ettiğimi sen hesapla. Mecbur olmasam yine de çıkmazdım. Çünkü dgklb in daha gidecek çok yolu var bence. Herkese bol kazançlar. En kısa zamanda tekrar aranıza katılmak dileğiyle... ytd.
http://fs5.directupload.net/images/170701/7g66q38h.jpg
haftalık kapanışlar
https://mobile.twitter.com/davutdoga...826114/photo/1
Davut doğan en hayırsever iş adamları sıralamasında 31.sırada. Kendisini tebrik ediyorum.
Yanlış gormediysem 2016 da 21.siradaymis biraz gerilemiş:)
Turkishbulls.com hissemize 30 haziran itibariyle ile "sat" sinyali verdi ama daha oncekiler gibi buda boş çıkacaktır.
*Kurlara göre üstteki çalışmayı paylaşmıştım.
Şimdi bu çalışma ya göre 18.000.000 seviyesinde kar yazmamız mümkün ;
NET SATIŞ 260.000.000,00
BRÜT SATIŞ KARI 104.000.000,00
FALİYET GİDERİ 55.000.000,00
FALİYET KARI 49.000.000,00
FİNANSMAN GİDERİ 31.000.000,00
NET KAR 18.000.000,00
Bir ay evvel paylaştığım bu tablo üzerinde biraz daha düşünelim.
*Ciro 260.000,00 Yazmıştık. Sn Ersin beyin 12 aylık ciro hedefi 620.000.000 TL.
Muhafazakar olalım ve bu hedefin en kötü %10 sapma yaptığını düşünelim buda kabaca 550.000.000,00 TL olur. Bununda yarısı 275.000,00 TL dir.
Yani ikinci çeyrek için 275.000,00 ciro olması hayal mi bence değil. Bu rakamı düşünürken;
*Ersin beyin hedefinden %10 düştük
*10 larca açılan mağaza sayısı
*ihracattaki artış
*Fabrikadaki kapasite artışı
Dolayısıyla 275 mil rakam bence çok muhazakar ve olabilir bir rakamdır.
Ciro rakamını bu şekilde revize ediyorum ..
Ciro rakamı : 275.000.000 TL
*Brüt satış karı neredeyse yıllardır değişmemiş yüzde %40 seviyelerinde buda ;
275.000.000,00 x 0,40 =110.000,00 TL
Brüt Satış karı= 110.000,00 TL
*Faaliyet gideri: Genelde geçmiş senelerde 1.çeyreğin 2 katı olarak gelmiş.
Dolayısıyla :23.000.000x2=46.000.000 TL
Ancak muhafazakarlığı korumak ve reklam ve diğer giderlerde artış olacağını düşünerek ben bu rakamı 10.000.000 daha arttırıyorum.
Buda 56.000.000 TL
Faaliyet gideri: 56.000.000 TL
*Finans Giderleri; Bildiğiniz gibi Euro kur bize son 2 gün sürprizin alasını yaparak 4 seviyelerine çıktı buda yaklaşık %2,5 civarı artış yarattı.Ancak hiç önemli değil.
İlk dönem 18.000.000 gelen finans giderimize ;
Bu dönem 5,5 kur farkı + 5,0 mil faiz gideri eklenecektir.
Bu da toplam 28,5 milyon gider yaratacaktır. Düz 29 diyelim
Finans giderimiz : 29.000.000 TL
sn kuzeys sizin gibi ustad la aynı gemide olmaktan gururluyum saygılar
Her türlü olasılık hesaplanmış emeğinize sağlık.en kötü ihtimalle bile bilançoda + görmek hisseye olumlu yansıyacağını düşünüyorum.
*Şimdi tablomuzu toparlayacak olursak ;
NET SATIŞ 275.000.000 TL
BRÜT SATIŞ KARI 110.000.000 TL
FALİYET GİDERİ 56.000.000 TL
FALİYET KARI 54.0000.000 TL
FİNANSMAN GİDERİ 29.000.000 TL
NET KAR 25.000.000 TL
Öngöremediğimiz giderler : -5.000.000,00 TL
MUHAFAZAKARIN DİBİ TAHMİN:) = 20.000.000,00
Evet sevgili arkadaşlar beklentimiz budur. Gördüğünüz gibi en kötümser ve en aşağı çekmeye çalışarak bu analizi yaptım. Ve ne yapsam 20.000.000 TL aşağısı olmuyor.:) İnşallah güzel bir çeyrek bizleri bekliyordur.
Sevgiler
Estafurullah gördüğümüzü yazıyoruz. Bebek daha doğtaşımız. İnş. dahada güzel günler göreceğiz hep beraber...